reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
marcysiaa wózek mam dokładnie taki jak pod tym linkiem Wózek głęboko-spacerowy NANO Alu Tech 3w1 RIKO - Mulan
Kolor Gray Fox.
Ale zapłaciliśmy mniej - 1450zł i dostaliśmy jeszcze śpiworek do gondolki :-)

1_max.jpg

Załączniki

• 1_max.jpg
    1_max.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 67
Dziewczyny, ale wam zazdroscze tego kupowania… tak bym chciala juz sie decydowac na cos :( kupowac i ustawiac.. ale nie mam gdzie :(
nawet natrafilam na oferte wozka Bugaboo, uzywanego, ktory poszukuje, nowy kosztuje ponad 7tys wiec oferta z zestawem za 4500 jest super opcja, ale na co mi wozek, taki wielki, juz.. a niestety chwilowo wychodzi na to ze nie ma jak sie przeprowadzic w najblizszym czasie :( dola mam..

zakupy piekne :) Wozek fajowy, traktorzystka!

Hej dziewczęta :)

dziś kupiłam kilka rzeczy potrzebnych bardziej dla mnie, ale dla maluszka też. Na all złożyłam zamówienie na podkłady poporodowe, podkład na łóżko, nakładki na toaletę, wielorazowe majtki, wkładki laktacyjne, a przy okazji pieluchy tetrowe, gaziki jałowe. Stwierdziłam, że lepiej mieć w razie czego takie rzeczy w domu, niż później ( w razie czego) wysyłać po to faceta. Także czekam na przesyłkę i niech leży i czeka ;) Zamówiłam też kombinezon dla Maluszka - rozmiar 62 - ten mniejszy 56 też mam, ale w sumie myślę, że lepiej mieć taki i taki. Mamy też upatrzone łóżeczko, jeszcze nie zamówiliśmy, bo mama D . twierdzi, że za wcześnie na takie zakupy, ale myślę, że bliżej końca miesiąca i tak pojedziemy zamówić i właściciel sklepu obiecał, że nie ma problemu można łóżeczko u niego przetrzymać ;) Materacyk też mamy upatrzony - taka termopianka - też się naczytałam o gryce i w sumie po co ryzykować, chociaż moje koleżanki mają i póki co są z nich zadowolone.

Traktorzysta super wózek :)

wow aenye, kosztowny ten Twój wymarzony wózek ;)

Niestety… bliźniacze są w ogóle cholernie drogie, ale szczerze wam powiem, że miałam bugsa już przy Felku, kupiłam jakoś za 3000 i sprzedałam po 2 latach za 2500, wiec żadna strata. A jaki komfort użytkowania!
Wcześniej miałam polski wózek za ok 2tys i za 300 ledwo kupca znalazłam, chociaż był w dobrym stanie ;) Implast firma. Także bardziej taka inwestycja niż strata. Zreszta ten podwójny też sprzeda się na pniu po moich chłopaczkach, a ten o którym mówiłam, że jest to już go nie ma, właśnie mi babka powiedziała, że już są klienci na niego :(

..aenye a patrzyłaś może w komisach? Tam powinien być większy wybór.

agak1987 mi też ciągle ktoś mówi, że jeszcze za wcześnie na zakupy, ale jakoś nie wyobrażam sobie w listopadzie latać po sklepach :-) No i moim zdaniem trzeba kupować i się cieszyć. Mi nic tak nie poprawia humoru jak kurier z nowa dostawą :-)

Ostatnia edycja:
Ja zakupy ubrankowe juz zakończyłam, kombinezon jest kuoilam w lumpku mathercare rozsuwany na dwa zamki dla mnie rewelka. Porownywalam rozmiary i doznałam szoku powybieralam to co mnie interesuje ipz roznych firm i 0-3 bylo jakies 5cm mniejsze od 3-6 tylko nogawki bo w kroku i ramiona identyczne zkoleji 6-9 byl identyczny jak 3-6 :0 byly to firmy h&m i f&f wzielam ten 3-6 in odpowiada rozmiarowi 68 najwyżej nogawki beda wisieć

Traktorzystka wohooo ale fura dla Henia :-)

Aenye tez chorowalam na Bugaboo donkey, podejzewam ze Tobie wlasnie o ten model chodzi bo one maja funkcje 2 lub 1 . Zobacz moze na ebayu albo amazonie :tak: My mielismy dla chlopcow podwojny bo rok po roku sie urodzili Icandy pear, ale leciutka i swietna jest wersja peach zobacz na necie moze Ci sie spodoba . Ja z Bugaboo sie wyleczylam cena tego modelu co mi sie podoba jest zaporowa .

Ja swoj wozeczek zamawiam juz w pon. tez mysle czy nie za wczesnie ale nim dojedzie itd :eek: Decyzja juz zapadla i bedzie Bebetto Torino :-D
:-D
taki sam 52381a84cc96d8e596a6323b1e1b6122_enl.jpg

Załączniki

• 52381a84cc96d8e596a6323b1e1b6122_enl.jpg
    52381a84cc96d8e596a6323b1e1b6122_enl.jpg
    62,3 KB · Wyświetleń: 87
Ja wychodzę z takiego samego założenia jak aenye, dobry i formowy wózek można sprzedać niewiele mniej niż się go kupiło. Dlatego wybraliśmy Teutonię (cały nasz zestaw jest wart 9 tysięcy, a kupiliśmy za 5k nówka, w kartonach z folią i 3letnią gwarancją) - wczoraj właśnie dokupiliśmy ostatni element do tego zestawu - fotelik Tario do samochodu i baza.
Pamiętam jak moja mama kupowała dla siostry wózek - jeden z tych polecanych 3 w 1 ze sklepów za 1500/2000 zł, firma noname jakich wiele, później ze sprzedażą był problem, w końcu został oddany komuś do rodziny, mimo że stan wręcz idealny.
Ja już też mam prawie wszystko - wózek, łóżeczko, akcesoria do pielęgnacji (jeszcze bez szamponów i mydełek), ubranka na 56-62 i 68 cm, zestaw porodowy (podkłady, wkładki, cała masa jakiś dodatków). W sumie jak kilka dni temu trafiłam do szpitala ze skurczami i była przede mną wizja leżenia przez kilka tygodni jak leki mnie nie unormują, aż się ucieszyłam, że w sumie mam wszystko gotowe i czekające na mnie w domu..

reklama
OlaSzy, pokaz wozek i zestaw! :)) ciekawa jestem :)

porannakawa
, dokładnie, Bugaboo Donkey, konkretnie model Twin. Niestety właśnie jestem zdecydowana wyłącznie na wózki z rodzaju "obok siebie", a on jest z nich najwęższy :) Żadne wariacje przód tył i góra dół nie wchodzą w grę, jakoś mi się nie widzi takie rozwiązanie. Mówię, u mnie decyzja opiera się głównie na doświadczeniach z cameleonem, bo naprawdę po kilku innych wózkach, które przerobiłam (implast, inglesina, britax, quinny) to nie miałam najmniejszych zastrzeżeń tylko do bugsa właśnie :)) I po opiniach z netu nt Donkey jestem pewna, że i tym razem będzie dobrze :)

Do góry