reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

dobrze wam bo macie jakieś doświadczenia;p ja zielona i będę musiała jakoś sama wykmninic ile czego w jakim rozmiarze;p

reklama
quchasia ja też nie mam w tym temacie doświadczenia, ale spokojnie, wszytsko wyjdzie z czasem ;)
Ja po wczorajszym usg zrobiłam pierwsze drobne zakupy :-D Gdyby mąż mnie nie powstrzymał, to pewnie bym szalała i szalała z wydawaniem kasy ;)

Załączniki

• 20150801_125808[1].jpg
    20150801_125808[1].jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 61
My wciąż ciuszkowo-wyprawkowe zakupy mamy przed sobą. Po pierwszym usg genetycznym kupiliśmy jeden komplecik tylko, taki symboliczny :) Obiecałam sobie, że wrzesień będzie takim miesiącem zakupowym, ale myślę, że po kolejnym usg powoli zacznę się rozglądać za ciuszkami i innymi potrzebnymi rzeczami. W sierpniu jadę też do rodziny, od której mamy dostać wózek po ich córci, a mimo, że u nas wstępnie wyszedł synek, to myślę, że jakieś ciuszki też się znajdą.

Dziś pozwoziliśmy ubranka malucha do domu z działki - mam salon zawalony torbami i pudłami wypełnionymi ubrankami od 56 do 80. Jutro będę je segregować i sprawdzać co się jeszcze nadaje. Zrobię inwentaryzację co mam i czego jeszcze mi brakuje :-D Jestem podekscytowana jak mała dziewczynka, która zaraz ma iść do wesołego miasteczka :tak::biggrin2:

Dziś byłam też w H&Mie - są wyprzedaże dziecięcych ciuszków. Dla maluszka nic nie kupiłam na niej ale dla starszaka już tak - koszulkę za 10zł i spodenki za (niestety aż) 40zł, ale mniejsze rozmiary były po 10-20zł. Mój już jest po prostu za stary :confused2: Ubrania kupuję już na 146cm... dżizas - kiedy on tak urósł!!!

Ah, a dla malucha mój mąż wypatrzył koszulkę (na 74cm - ale szybko zleci ;-) będzie akurat na lato) z LED ZEPPELIN - super czadowa :-D On też musi mieć trochę frajdy z synka ;-)

szkrabek ja też właśnie siedze nad ubrankami i segreguje je. Dostałam sporo tego od kuzynki wiec roboty tez troche jest :) powiedzcie mi czy macie jakies sposoby na usuniecie plam z ubranek? bo niektóre sa poplamione a sa tak sliczne ze szkoda ich wyrzucac

hehe te to bardziej z zupek niz kupek :) chyba sprobuje zwyklym odplamiaczem a potem przepiore w plynie dla dzieci moze sie uda jeszcze cos sprac z tego :) dobrze ze tych poplamionych jest niewiele :)

a tu ubranko ktore kupiłam jako pierwsze (niestety tylko duży rozmiar był) i w taki oto sposób tatuś dowiedział się o płci :)Zobacz załącznik 20150729_133308.jpg

Załączniki

• 20150729_133308.jpg
    9,6 KB · Wyświetleń: 64
reklama
olciastrzelce - ooooooooooooo! :-) słodkie to body :-)

Na plamy można spróbować użyć sody oczyszczonej - mieszasz z wodą i robisz masę (więc mniej wody) i wcierasz w plamę i czekasz ok 10min. Potem płuczesz i pierzesz normlanie.

Ja też niestety mam kilka takich z żółtymi plamami po zupkach i innych jabłuszkach, ale one mają już 8 lat, więc nie wiem czy dam im radę ;-)
W każdym razie zrobiłam inwentaryzację - jeżeli jesteście ciekawe ile tego wyszło to załączam tabelkę. Części z nich w ogóle nie pamiętam, więc pewnie ktoś mojej mamie musiał podrzucić jakąś torbę z ubrankami bądź ja ich po prostu nie używałam jak młody był malutki... co jest prawdopodobne bo rzeczy są albo brzydkie :-p albo niepraktyczne np. z kołnierzykami - fajnie wygląda ale spać na grubym kołnierzyku to i ja bym nie chciała!!! :-D Także liczby są duże, ale część pewnie w szafie nieużyta zostanie.
I okazało się, że mam masę kaftaników :szok: - podejrzewam, że moja mama musiała mnie zaopatrywać, bo ja ich unikałam jak ognia. :-p W weekend na działce mi powiedziała, że MUSZĘ koniecznie mieć jakieś kaftaniki przecież, na co jej odpowiedziałam moim ulubionym pytaniem "A po co?" :-D Nie widzę sensu, ale no cóż nie ucieknę od nich i wyszło znów na jej :-p

Zobacz załącznik inwentaryzacja.png

Załączniki

• inwentaryzacja.png
    9,2 KB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
Do góry