reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Aż Wam zazdroszczę, że już macie chociaż część segregowania ciuchów za sobą. Jak sobie pomyślę, że mam ze 20 dużych worów (takich na śmieci :-p) z ciuchami i muszę je przytaszczyć do mieszkania i przebrać, to mi się słabo robi. Jesssuuu... Nawet tego nie mam gdzie dać w mieszkaniu :eek:

Ja nie będę mieć problemu z przebieraniem, odplamianiem i wątpliwościami co zostawić a co nie. Ciuszki póki co kupuje babcia i trzyma u siebie w domu. W ogóle wszystkie ciuszki będę kupować. Kuzynki jeszcze nie rodziły (jestem najstarsza z najbliższej rodziny), a koleżanki wydały wszystko innym mamusiom. Oczywiście nie mam zamiaru brać wszystkiego nowego. W lumpeksach jest dużo ładnych i słodkich ubranek :-)

Olciastrzelce moja córka ma identyczne body :).
Ja wczoraj zrobilam selekcję tego co mam, wyszla cala szawka tak do rozmiaru 68. Reszta na strychu czeka, musze i tak dokupic typowo chłopięce śpiochy, kombinezon, bo mam dwa różowe :/, cos na wyjście ze szpitala i reszty nie potrzeba, jakas poszewke na kolderkę uszyje sama, pewno nowy różek.

Moja Niunia dziś dostała od dziadków parę złotych na kompletowanie wyprawki, to mamuśka znowu zaszaleje i coś kupi ;) Cieszę się jak głupia na samą myśl o ponownym buszowaniu po sklepach dla dzieci. Tyle lat na to czekałam.... :rofl2:

ja dziewczyny kupiłam już wozek:-) od znajomej uzywala tylko 3miesiace wiec niewidac sladow użytkowania:-D:-D jestem happy jak male dziecko a dalam naprawdę mało i do tego kupiłam kombinezon mamas&papas beezowy z brązowymi kokardkami slodki i do tego po usg kupiłam śpioszki spodenkowe i bluzeczke do tego jak znajde więcej czasu to wkleje zdjęcia bo na razie mam gości i nie mam czasu usiasc i doczytać do końca i powklejac zdjęcia ale do wozka mam linka
Mothercare Xpedior 4 Wheel Pram & Pushchair Travel System (2015 Model)
tylko kolor mam colarowy robi się z tego spacerówka ale jak niunka podrośnie to kupie oddzielnie spacerowke ale i tak jest mega szczesliwa :-D:-D a ciuszki do 6miesiaca mam od siostry meza wszystko nowe bo miała mieć coreczke ale urodzil się 4ty synek wiec wszystko jest dla mnie i jade w niedziele odebrać:-) jzu się doczekać nie mogę wiec w pon powklejam zdjęcia pozdrawiam:-D:-D

Korzystając z wolnego wybraliśmy się z mężem pooglądać wózki. U nas w mieście wybór kiepski, dlatego w czwartek, gdy już załatwimy sprawę kupna mieszkania pojedziemy do moich rodziców, a po drodze wstąpimy do większego miasta, by popatrzeć. Z tych co oglądaliśmy to mnie spodobał się Bebetto Vulcano, a mężowi Titan (jakiś polski producent, ale zapomniałam nazwy). Jednak póki co najbardziej podchodzi mi Bebetto Holland, Bebetto Silvia c-line (tutaj minusem są tylko 3 ciemne wersje kolorystyczne) no i Bebetto Torino (ten znowu piękne kolory, ale jeden z cięższych modeli).

Wczoraj zaszalałam :-D Kupiłam kilka pieluch, recznik kąpielowy, śpiochy, kaftaniki, body, półśpiochy, pajace :rofl2: Nastepne zakupy pewnie dopiero we wrześniu bo kasa sie skończyła :wściekła/y: A mi nadal mało szperania w tych malutkich rzeczach :happy:
Upatrzyłam sobie w sklepie wózek. Jescze tylko mąż musi zaakceptować (choć powiedział, ze on sie przecież nie zna... Tak jakbym ja miała wiecej doświadczenia w tej kwestii :baffled:). Moze jeszcze sie nam cos odmieni do października, jak już bedziemy kupować, ale na razie bardzo bardzo podoba mi sie Adamex galactic w takim pieknym szaro-błękitnym kolorze.Zdjęcia w necie za grosz nie oddają koloru i w ogóle materiału z jakiego jest wykonany. Na żywo jest po prostu taki delikatny i cudny :laugh2:

a ja dorzucam fotki tego co kupiłam dla niunki reszte rzeczy będę miała w niedziele od meza siostry wszystko nowe wiec super

IMG_1146.jpgIMG_1148.jpg

reszte dodam w następnym tyg pozdrawiam mamuśki

Załączniki

• IMG_1146.jpg
    IMG_1146.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 61
  • IMG_1148.jpg
    IMG_1148.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Gosia - dobijasz mnie tymi cudami różowego koloru!!! Tak Wam zazdroszczę córeczek, że chyba mój synek będzie w różowym chodził ;-):-p

Do góry