reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

Olciastrzelce bardzo ładny wózeczek :tak: Też lubię beże i myślę, że spokojnie dla chłopca może być. Gondolę dla syna miałam zielono-żółtą, a spacerówkę taką buraczkową z kremowymi wstawkami (firmy Tako właśnie), więc wydaje mi się że beż dla chłopca jak najbardziej odpowiedni. Z Riko też się rozmyśliliśmy bo właśnie ma nieciekawe opinie.

W zasadzie jesteśmy z mężem zdecydowani na ten Baby Design Lupo, raczej taki kolor:

Wózek Baby Design LUPO 2w1

Też mogłabym stwierdzić, że ten kolor pewnie bardziej dla chłopca, ale moim zdaniem tak samo pasuje do obu płci, no i wydaje mi się praktyczny. Wszystko się okaże w trakcie używania.

Kurcze wybór wózka to ciężka sprawa.

reklama
My też jeszcze nie wiemy jaki, ale przynajmniej mamy juz jakieś preferencje co do kolorystyki ;-) czerwień z czernią , bordo z ecru lub zielony. Zarówno my, jak i junior juz w brzuszku jest wyjątkowo ruchliwy, wiec temperamencik będziesz miał nieźle. Bez, szarości, stonowane lub zimne kolory odpadają ;-)

Dzag82 tez wlasnie patrzylam zeby spacerowka byla jednak ciemniejsza bo ciezko byloby utrzymac w czystosci. tak ona wyglada:
Omega Black - 01 - gon + spac - 555.jpg
Ta wkładka w środku jest też wyjmowana i można ją prać. Jak zdąże to w sobote podjedziemy do częstochowy w drodze do rodziców to zobacze na żywo jak to wygląda

Mojemu mężowi bardziej sie podoba ten kolor:
06.jpg

Załączniki

• Omega Black - 01 - gon + spac - 555.jpg
    Omega Black - 01 - gon + spac - 555.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 76
  • 06.jpg
    06.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
Hej, witam się wy tam watku:-D ja przy córce uparlam się na Roan Marita, bo wygląd taki design'erski, klasa sama w sobie. Brak skretnych kół absolutnie nie przeszkadzał. Wielki kosz na zakupy, wozilismy szesciopak wody mineralnej z Biedronki:-D jednak inaczej zaczęłam śpiewać, jak córcia zaczęła ważyć trochę więcej niż 3/4 kg i na 2 piętro wózek trzeba było targac:-p a waga wcale nie taka mala, bo w całości wózek ważył 17 kg... bywało wiec i tak, że 3 rundy robiłam - najpierw gondola z dzieckiem, potem zakupy, a na końcu stelaż:-p do tego spacerowka kompletnie nie nadająca się dla niemowlaka. Lenka w spacerowe zaczęła jeździć jak miała 9 miesięcy, czyli i tak stosunkowo późno no i po 2 wyprawach pojechaliśmy kupić inna spacerówke, bo w wielofunkcyjnej dziecko zwyczajnie zjeżdżalnie w dół - najmniejsza opcja pasa dla dzieci gdzieś 1,5 rocznych. Jadę zadowolona, zaglądam do dziecka, a tam pompon od czapki:-) No i do tego ciężar pozostal:-p dlatego tym razem najważniejsza dla mnie w wózku jest waga i zdecydowaliśmy się na wózek Camarelo, ponoć najlżejszy na rynku (10 kg). O tutaj mozna je sobie zobaczyc: Producent wózków dziecięcych - Wózki spacerowe, Foteliki samochodowe, Wózki dziecięce :: Strona główna - Najlepsze produkty dla twojego dziecka.
Znajomi byli bardzo zadowoleni, aczkolwiek tez narzekali na spacerówke. Choć jak oglądałam w sklepie, wygląda bardziej wiarygodnie niż ta od Roana ;-) o spacerówke się nie martwię, bo mamy po Lence ;-)

Olcia, ten "mężowy" tez mi się podoba :-). Ciemny praktyczniejszy. Ale tez taki trochę smutny. Z drugiej strony - elegancki. Ciężki wybór :rofl2:.

Olcia ten beżowy jest ok nawet i ten daszek dziecko go nie maca przecierz, gorzej ci powiem z tym czarnym, jakis czas temu byl szal na czarne wózki, w zimiek ok ale w lecie :0, a druga sprawa widzialam po zajomych on strasznie oburzony sie robi i widac strasznie jak dziecko wypapla, no chyba ze lubisz pucowac wszystko. Ja strasznie mam cofke jak dziecko jezdzi w wypaplanym wózku moja tak załatwila wkladke teraz jestem na etapie szycia nowej bo plam nie idzie doczyscic.

Asiak-k fajny wózek teraz moda na takie właśnie glebokie z plastikowym dnem one sa wieksze jak te dotychczas.

Quchasia weszliśmy do sklepu i mówimy "camarelo nas interesuje". Pan do nas "ktory". Yyy, to jest ich więcej? :-p i szczerze? One wszystkie różnią się przede wszystkim cena i jakimiś tam detalami. Najdrozszy model np ma torbę bardziej plecakowa i to go odróżnia od pozostałych. Taki pośredni, na jaki my się pewnie zdecydujemy, to Figaro. I znów detale... "okienko" w budzie, koła jak nie chcesz aby były skrętne, to wciskasz guzik i one same się na wprost ustawiaja, nie musisz celować. Dół gondoli jest plastikowy, model droższy ma ten dół pokryty materiałem skoropodobnym. Ach i ten taki pokrowiec na górę wózka, ma zamek wzdłuż, tak że nie trzeba go ściągać jak się chce wyjac/włożyć dziecko. Na razie tylko raz byliśmy oglądać i nie ukrywam, że kolor tego figaro co w sklepie mieli zrobił swoje, że sobie go upatrzylam:-p pewnie jak przyjdzie do kupna, jeszcze będę się zastanawiać. Ale marka na bank ta tak jak pisałam, z racji wagi.

właśnie podając wagę baaardzo zainteresowałaś mnie tą firmą. Ale jak patrze to one nie ważą po 10kg, ale 13. a ja właśnie szukam czegoś lekkieg, bo 3cie piętro w bloku bez wizny swoje robi.. a ciężko z lekkim, niezbyt drogim i z dobrymi opiniami, yh

reklama
Hmm... teraz tak patrzę na różne strony i rzeczywiście podane jest 13 kg. Mój błąd, ale byłam przekonana o tej wadze;-) tak czy siak, z tego co wiem, ten jest najlżejszy na rynku aktualnie. Chyba ze się mylę i masz jakiś inny typ Quchasia? Ja mam traume po ciezkim roanie, wiec wszystko co jest lzejsze jest lepsze:-p to nie jest wózek do bloków bez wind... a camarelo nowy, jeszcze tak tragicznie cenowo nie wypada jako nowy... bo u nas w sklepie stacjonarnym wersja najtańsza (sevilla) z fotelikiem to 1495 zł. Miałam szanse kupić używany w świetnym stanie za 1000zl, ale laska mnie wyrolowala... może to i lepiej, bo byłam wtedy w 15 tyg i miałam obiekcje jeżeli chodzi o kupno wózka tak szybko...

Do góry