reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

Olciastrzelce bardzo ładny wózeczek :tak: Też lubię beże i myślę, że spokojnie dla chłopca może być. Gondolę dla syna miałam zielono-żółtą, a spacerówkę taką buraczkową z kremowymi wstawkami (firmy Tako właśnie), więc wydaje mi się że beż dla chłopca jak najbardziej odpowiedni. Z Riko też się rozmyśliliśmy bo właśnie ma nieciekawe opinie.

W zasadzie jesteśmy z mężem zdecydowani na ten Baby Design Lupo, raczej taki kolor:

Wózek Baby Design LUPO 2w1

Też mogłabym stwierdzić, że ten kolor pewnie bardziej dla chłopca, ale moim zdaniem tak samo pasuje do obu płci, no i wydaje mi się praktyczny. Wszystko się okaże w trakcie używania.

Kurcze wybór wózka to ciężka sprawa.

reklama
My też jeszcze nie wiemy jaki, ale przynajmniej mamy juz jakieś preferencje co do kolorystyki ;-) czerwień z czernią , bordo z ecru lub zielony. Zarówno my, jak i junior juz w brzuszku jest wyjątkowo ruchliwy, wiec temperamencik będziesz miał nieźle. Bez, szarości, stonowane lub zimne kolory odpadają ;-)

Dzag82 tez wlasnie patrzylam zeby spacerowka byla jednak ciemniejsza bo ciezko byloby utrzymac w czystosci. tak ona wyglada:
Omega Black - 01 - gon + spac - 555.jpg
Ta wkładka w środku jest też wyjmowana i można ją prać. Jak zdąże to w sobote podjedziemy do częstochowy w drodze do rodziców to zobacze na żywo jak to wygląda

Mojemu mężowi bardziej sie podoba ten kolor:
06.jpg

Załączniki

• Omega Black - 01 - gon + spac - 555.jpg
    Omega Black - 01 - gon + spac - 555.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 74
  • 06.jpg
    06.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 63
Ostatnia edycja:
Hej, witam się wy tam watku:-D ja przy córce uparlam się na Roan Marita, bo wygląd taki design'erski, klasa sama w sobie. Brak skretnych kół absolutnie nie przeszkadzał. Wielki kosz na zakupy, wozilismy szesciopak wody mineralnej z Biedronki:-D jednak inaczej zaczęłam śpiewać, jak córcia zaczęła ważyć trochę więcej niż 3/4 kg i na 2 piętro wózek trzeba było targac:-p a waga wcale nie taka mala, bo w całości wózek ważył 17 kg... bywało wiec i tak, że 3 rundy robiłam - najpierw gondola z dzieckiem, potem zakupy, a na końcu stelaż:-p do tego spacerowka kompletnie nie nadająca się dla niemowlaka. Lenka w spacerowe zaczęła jeździć jak miała 9 miesięcy, czyli i tak stosunkowo późno no i po 2 wyprawach pojechaliśmy kupić inna spacerówke, bo w wielofunkcyjnej dziecko zwyczajnie zjeżdżalnie w dół - najmniejsza opcja pasa dla dzieci gdzieś 1,5 rocznych. Jadę zadowolona, zaglądam do dziecka, a tam pompon od czapki:-) No i do tego ciężar pozostal:-p dlatego tym razem najważniejsza dla mnie w wózku jest waga i zdecydowaliśmy się na wózek Camarelo, ponoć najlżejszy na rynku (10 kg). O tutaj mozna je sobie zobaczyc: Producent wózków dziecięcych - Wózki spacerowe, Foteliki samochodowe, Wózki dziecięce :: Strona główna - Najlepsze produkty dla twojego dziecka.
Znajomi byli bardzo zadowoleni, aczkolwiek tez narzekali na spacerówke. Choć jak oglądałam w sklepie, wygląda bardziej wiarygodnie niż ta od Roana ;-) o spacerówke się nie martwię, bo mamy po Lence ;-)

Olcia, ten "mężowy" tez mi się podoba :-). Ciemny praktyczniejszy. Ale tez taki trochę smutny. Z drugiej strony - elegancki. Ciężki wybór :rofl2:.

Olcia ten beżowy jest ok nawet i ten daszek dziecko go nie maca przecierz, gorzej ci powiem z tym czarnym, jakis czas temu byl szal na czarne wózki, w zimiek ok ale w lecie :0, a druga sprawa widzialam po zajomych on strasznie oburzony sie robi i widac strasznie jak dziecko wypapla, no chyba ze lubisz pucowac wszystko. Ja strasznie mam cofke jak dziecko jezdzi w wypaplanym wózku moja tak załatwila wkladke teraz jestem na etapie szycia nowej bo plam nie idzie doczyscic.

Asiak-k fajny wózek teraz moda na takie właśnie glebokie z plastikowym dnem one sa wieksze jak te dotychczas.

Quchasia weszliśmy do sklepu i mówimy "camarelo nas interesuje". Pan do nas "ktory". Yyy, to jest ich więcej? :-p i szczerze? One wszystkie różnią się przede wszystkim cena i jakimiś tam detalami. Najdrozszy model np ma torbę bardziej plecakowa i to go odróżnia od pozostałych. Taki pośredni, na jaki my się pewnie zdecydujemy, to Figaro. I znów detale... "okienko" w budzie, koła jak nie chcesz aby były skrętne, to wciskasz guzik i one same się na wprost ustawiaja, nie musisz celować. Dół gondoli jest plastikowy, model droższy ma ten dół pokryty materiałem skoropodobnym. Ach i ten taki pokrowiec na górę wózka, ma zamek wzdłuż, tak że nie trzeba go ściągać jak się chce wyjac/włożyć dziecko. Na razie tylko raz byliśmy oglądać i nie ukrywam, że kolor tego figaro co w sklepie mieli zrobił swoje, że sobie go upatrzylam:-p pewnie jak przyjdzie do kupna, jeszcze będę się zastanawiać. Ale marka na bank ta tak jak pisałam, z racji wagi.

właśnie podając wagę baaardzo zainteresowałaś mnie tą firmą. Ale jak patrze to one nie ważą po 10kg, ale 13. a ja właśnie szukam czegoś lekkieg, bo 3cie piętro w bloku bez wizny swoje robi.. a ciężko z lekkim, niezbyt drogim i z dobrymi opiniami, yh

reklama
Hmm... teraz tak patrzę na różne strony i rzeczywiście podane jest 13 kg. Mój błąd, ale byłam przekonana o tej wadze;-) tak czy siak, z tego co wiem, ten jest najlżejszy na rynku aktualnie. Chyba ze się mylę i masz jakiś inny typ Quchasia? Ja mam traume po ciezkim roanie, wiec wszystko co jest lzejsze jest lepsze:-p to nie jest wózek do bloków bez wind... a camarelo nowy, jeszcze tak tragicznie cenowo nie wypada jako nowy... bo u nas w sklepie stacjonarnym wersja najtańsza (sevilla) z fotelikiem to 1495 zł. Miałam szanse kupić używany w świetnym stanie za 1000zl, ale laska mnie wyrolowala... może to i lepiej, bo byłam wtedy w 15 tyg i miałam obiekcje jeżeli chodzi o kupno wózka tak szybko...

Do góry