reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
quchasia ja też bym chciała żeby ktoś za mnie wybrał... ALbo skonstruował z kilku jeden. Bo w różnych wózek podobają mi sie pojedyncze elementy :szok: A z tych co dałaś linki, to mi sie podoba ten mutsy. Ale tylko z ekranu lapka, bo na zywo nie widziałam...
Ja stwierdziłam, że wózek chcę tak w cenie do 1400zł. Na początku szukałam czegoś bliżej 2000zł, ale wolę zainwestować w lepszy fotelik do samochodu. Tzn, nie jakiś za 1000 i powyżej, ale też na pewno nie chcę wózka 3w1. Fotelik patrzyłam z firmy cybex aton 4 albo besafe izi go. Ale muszę obejrzeć na żywo. no i czy bedzie apsował do stelaża wózka....
A Wy decydujecie się na wóżki 3w1?

ja 2w1, bo fotelik mogę pożyczyć od koleżanki, która właśnie ma jakiś mega wypasiony maxi cosi chyba, z którego jej córa już wyrosła;) ale nie kupowałabm 3w1. Myślę, ze w foteli trzeba zainwestować.

W fotelik dobrze jest zainwestować. Ma być bezpieczny, a nie być nosidełkiem. A najczęściej e z kompletów 3 w 1 to nosidełka. Są adaptery do ram wózków, które pasują do kilku modeli "normalnych" nosidełek. Ja bym też 3w1 nie kupiła.Wystarczy zobaczyć jak wygląda trzymanie główki w zestawach 3w1 a w fotelikach z najlepszymi ocenami ADAC. Wg zaleceń najlepiej by było, gdyby miał minimum 3 gwiazdki w ADAC. Gorzej z cenami takich :-p.

Ostatnia edycja:
Co do wozka 3w1 ja na poczatku wlasnie chcialam taki. Ale odkąd zaczelam sie interesowac tym tematem, czytac opinie i pisac z wami tez postanowilam kupic wozek 2w1 + fotelik maxi cosi (chyba skupie sie na uzywanym, ale w pelni sprawnym, bo ceny powalają)...

zoaolka ja właśnie też chciałam jakiś łatwy do czyszczenia czyli albo bardziej kolorowy zeby tak sie nie brudzil albo z mozliwoscia sciagania jak najwiecej elementow do prania.
Marcysia ja biore wózek 3w1 ale w tych wozkach najczesciej mozesz za doplata niewielka wybrac inny fotelik i wychodzi chyba taniej niz jakby kupic osobno. np my w tym tako moonlight omego jak doplacimy 260 zl to mamy fotelik maxi cosi zamiast tako. I właśnie chcemy z tym wziac.
Dzag nie patrz za bardzo na te testy adac bo nie wiem czy wiesz ale tam jest oceniane wszystko a te gwiazdki to srednia z wszystkich kategorii czyli np otrzyma 5 pkt w kategorii funkcjonalnosc, 5 w kat. komfort itd a tylko 2 w kategorii bezpieczenstwo a srednia wyjdzie ci np 4 i taki fotelik ma 4 gwiazdki.
Bardziej rygorystyczne sa testy Test Plus niż ten ADAC i foteliki ktore je przejda sa naprawde bezpieczne.

a mam jeszcze w temacie wózka jedno pytanie. Planujemy (ale wiadomo jak to jest z planami, nic może z nich nie wyjść) drugą dzidzię w niedlugim czasie po tym szkrabie co teraz w brzuchu rośnie. Zakłądając, że nam się uda, po urodzeniu drugiego pierwsze będzie miało 1,5 do 2 lat. Wtedy chyba trzebaby mieć wózek podwójny? Zaczęłam się zastanwiać czy warto wydawać większą kasę na wózek teraz, jak później będe musiałą kupić ten podójny- zakładam, ze będę musiała w niektóre miejsca zabierać oba dzieciaki, a nie zawsze będę z kimś obok. Nie wiem czy ta cała rozkmina potrzebna, ale chyba nie warto wydawać sporo teraz na wózek, bo później nie wiadomo jak będzie. Jeszcze mam taką sytuację, ze mogę pożyczyć gondole teraz i kupić tylko spacerówkę- będzie teraz taniej. Z kolei gondola też będzie później przydatna, bo przecież będę też w niektóre miejsca z drugim dzieckiem jeździć bez pierwszego;p (więc moze warto mieć swoją). jeja... mam nadzieję, ze któaś z doświadconych Mam mi pomoże;):eek:

Quchasia zawsze mozesz kupic wozek z funkcja rozbuddowy .:tak:..tzn taki z ktorego z pojedynczego mozesz zrobic podwojny.
Mialam taki wozek, jak sie Colin urodzil Marcel mial 17 miesiecy . Dosyc drogi bo z fotelikiem i dodatkowymi bajerami wyszlo jakies 1200e.
Nazywa sie Icandy Pear jest jeszcze druga wersja Peach, pozniej sprzedalismy i qpilismy juz pojedynczy Mutsy ktorego nie polecam :no: (Szkoda ze nie mamy watku zamknietego, to bym wkleila swoje prywatne zdjecia)

ale nasz wygladal tak samo - Graco_2.jpg Zobacz załącznik 702504

pojedynczo-podwojne sa rowniez- Britax , Bugaboo Donkey, BabyJoger .

Z innej beczki .... bylam dzisiaj w sklepie z wozkami widzialam te Bebetto na zywo fajne :tak: leciuskie ..bardzo mi sie spodobały .:-)

Załączniki

• Graco_2.jpg
    Graco_2.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 98
reklama
quchasia ja ostatnio widuje coraz czesciej mamy z chusta w ktorej jest młodszy dzieciaczek a w spacerowce siedzi ten starszy :) tylko wiadomo ze to pewnie nie zawsze sie sprawdzi.
a bedzie któras z was nosiła w chuscie dziecko? ja na pewno ale dopiero na wiosne jak juz nie bedzie trzeba tych grubych kurtek czy kombinezonow nosic a wczesniej to moze tylko czasem w domu :) moj maz juz sie nauczyl wiazac i stwierdzil ze on tak bedzie nosic dziecko bo to jest super i wygodne i wogole on chce:)

Do góry