reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam ;)

ojej KASIAD ...ale fajnie ze inne lutowki sie znaja co i jak, mam nadzieje ze sie uda oddac ta kamere

a ja bylam u optyka i.........szkla plastiki bez oprawek wyszlifowane, Bog wie co tam jeszcze z nimi robia kosztuja 400 eurasow...wymiekam..to nie cena dla mnie...ktoras z WAs ie orientuje czy w Polsce tez jest az tak drogo?:szok::szok::szok:
400 euro za okulary:szok::szok::szok:

reklama
bez oprawek!!!! z oprawkami ktore mi podpasowaly 490 euro! jaka paranoja! albo wybiore te ze szklami a nie plastikami i moze mniej Schnickschnakow i w 200eur sie zmieszcze, jak nie szukam w polsce....a szkoda bo tak sie napalilam:-(

Susu, ja za swoje okulary (oprawki + plastiki utwardzone z antyrefleksem i fotochromem) zapłaciłam coś koło 400 czy 500 zł o ile dobrze pamiętam. Fotochromy kupiłam jedne z tańszych, bo droższe też były. Zwykłe plastiki są tańsze od fotochromów.

A co do kamerki to postanowiliśmy, że skorzystamy z prawa, jakie daje nam ustawa i zwrócimy sprzęt żądając zwrotu gotówki. Muszę gościowi przesłać takie pismo poleconym w ciągu 10 dni, byle tylko je odebrał :baffled:

taniej jesli przeliczasz euro na zlotówki, ale moim zdaniem to ta sama cena moża powiedzieć.policz koszt dojazdu do polski i co wyjdzie????

ja już się tak nauczyłam przeliczać jeśli chodzi o taniość bo inaczej to naprawde nie ma sensu
1zł=1€ patrząc z punktu widzenia mieszkającego w danym kraju
dla mnie 1zł ma taka samą wartośc jak dla ciebie 1 euro - aby się lepiej zrozumieć o co mi chodzi

no tak KAROLA ale 500 eur to kosmos dla mnie, poszukam tanszej alternatywy tu a jak nie do kupie kiedy jak bede w domu

tak, ale ja rozmawialam tez z 2 kolezankami NIEMKAMI , w tym jedna mozna powiedziec bogata i dla niej 500 eur to tez przesada, a w sumie szkla takie jak opisuje KAsiad i to bez fotochromow. lubie niemiecka jakosc ale czesto mnie przerasta;-):sorry2:

Susu,ja robilam w Vision Expresie okolo 2 lat temu i zaplaciłam 700 zl z oprawkami.Mialam najlepsze szkla jakie mogły byc(nosze minusy)i wszystkie bajery.Byłam bardzo zadowolona,niestety w czasie remontu ostatniego Kondzio polamal mi oprawke:baffled:

reklama
myślę że dla przeciętnej polskiej rodziny 500zł to też duży wydatek a nawet kosmiczny
No tak, ale polskie rodziny zarabiają złotówki, a Susumali ma do dyspozycji Euro. A ta waluta w Polsce jeszcze nie jest przeliczana 1=1. I 500 EURO ma w Polsce siła nabywczą równą ok 1500 zł.Jeżeli nie będzie po te okulary jechać specjalnie to jej się opłaca.
Ale Susu, radziłąbym Ci jednak dowiedzieć sie dokłądnie o cenę zanim zdecydujesz się kupować w Polsce, bo niektóre towary mają przelicznik taki, ze kosztuje drozej w złotówkach.

Do góry