reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

Wiem, też się nad tym wiaderkiem zastanawiałam. Za dwa tyg na szkole rodzenia ma być kąpiel, zobaczymy co nam się bardziej spodoba:p
Dlatego na razie się wstrzymuję.

reklama
Made - ja monitora nie mialam ale nie ukrywam ze nieraz stawalam nad lozeczkiem i nasluchiwalam czy oddycha. Do dzis to mam ze stoje nie raz w pokoiku i sprawdzam czy oddycha... Widzialam dzis w Biedro ale ani ceny nie bylo a kazde pudelko standardowo rozgrzebane. Jutro jak pojade do ginki to wstapie do innej bo moze beda w lepszym stanie.

Wiaderka nie mielismy ale tez sie zastanawialam. Jednak opcja taplania sie przez siedzacego malucha wygrala i od razu kupilismy ta najwieksza wanienke (poczatkowo na lozku albo na biurku ale stelaz dokupiony pozniej sprawdzil sie najlepiej). Teraz z racji tego ze nie mamy wanny kupilam taka wielka owalna balie ledwo sie mieszczaca pod prysznicem i sprawdza sie do zabaw w wodzie.
A wanienke wystarczy zniesc ze strychu. A i nie musicie sie zastanawiac jaki wzorek - no chyba ze bedzie wtopiony - u nas wszystkie naklejki w wanience zostaly albo rozpuszczone w emolientach tzn ten klej albo Misiek dokonczyl dziela pazurkami wydrapal i jest obecnie bez zdobien.

Do kapania stosowalismy na poczatku emolienty emolium albo oilatum. Miskowi jakies cholerstwo wychodzilo suche na skorze wiec takie bylo zalecenie pediatry. Pozniej to juz cokolwiek dzieciowego. A i zadne gabki ani nawet ta frotka rekawica tylko pieluszka cienka tetrowa jako myjka. Mialam dodatkowo ta podkladke gabke do wanienki i jak dla mnie super - przerobilismy dwie za cala kadencje maluszka. Niektorzy nie polecaja ze niby sie bakterie tam rozwijaja ale ja albo suszylam na grzejniku albo odwirowywalam na maxa w pralce. Raz maz za mocno wykrecil i glowa odpadala stad kolejna kupilam :D

A z ciekawostek-porad. Uwaga na pranie reczniczka z froty - raz zapobiegliwie wrzucilam na 90 stopni dla zabicia bakterii to zrobil sie strasznie szorstki i nic mu nie pomoglo.

My made będziemy kupować monitor oddechu i nianie elektroniczna, Ja się uparłam na monitor oddechu ze musi być , a niania też się przyda jako tako nie u nas w mieszkaniu ale jak pojedzie mała do dziadków to już się przyda czy na jakieś wyjazdy wakacyjne. Mój mąż wynalazł nianie z monitorem żeby nie nasłuchiwać czy płacze , czy się wierci a takto widzisz małą nawet na podczerwień , wydaje mi się to rosądne bo jak byliśmy ze znajomymi na wakacjach to ich mała spała w jednym pokoju a my imprezowaliśmy w drugim a i tak latała co chwile bo np. kwekła i już mama latała bo ze nie spi a spała tylko kwękała cos przez sen. wiec kuimy już ta niania video,

Moj nalog :) za 10zl

Załączniki

• 1415962128729.jpg
    1415962128729.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 52
nie moglam sie oprzec i tu wlazłam :-)

Ladyli boski wózek :-)

ja mam nianie, ktorej do tej pory używam w nocy, bo moje dziecie w nocy nie łazi sama po domu i drze sie maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamo i razem dreptamy siku :-)

monitor oddechu to dla mnie zbedny wynalazek , który uczy braku czujności, bo nie zawsze to ze cos nie pipczy swiadczy o tym ze jest ok - skomplikowane zdanie mi wyszło... jednak jest to moje zdanie i kazdy robi co uwaza :-)

mam taka nianie Philips AVENT ELEKTRONICZNA ANALOGOWA NIANIA SCD48000 - Sklep internetowy ABC Malucha wszystko dla Niemowląt i jest od ponad 4 lat działa bez zająkniecia wiec polecam :-)

Jak dla mnie zimą może już przychodzić bo w końcu kurtkę kupiłam. Taka zwykła z H&M bo jak do tej pory nie mogłam upolowac nic w normalnych sklepach czy używanych. Ale sobie ego pobudowalam bo zaczęłam od L i za duza, no to M i też jakoś workowata ale zaryzykowalam S i super a nawet jeszcze z 15 cm w obwodzie mogę rosnąć. Nie mam pojęcia jak oni te rozmiarowki robią.:dry:
A dzisiaj tyle kasy rozwalilam że sama nie wiem na co. Niby z siatami wróciłam ale po rozpakowaniu to parę rzeczy. Młodemu kurtkę w lidlu kupiłam więc jestem super zadowolona bo w smyku skutecznie cena mnie odstraszyla. I jeszcze buty (2 miesiące i już mu noga urosła!) i golfiki też w lidlu. Jedynie znowu brzuszkowa nic bo żadnej promo w H&M nie było na body a jedynie na te zimowe miski ale jeden mam więc się wstrzymalam.

Oj Monia Monia - puscisz chłopa z torbami albo komoda Ci się w końcu zarwie pod naporem :-D choć nie da się ukryć że masz rękę do polowań zakupowych!

Philips AVENT ELEKTRONICZNA CYFROWA NIANIA DECT - Sklep internetowy ABC Malucha wszystko dla Niemowląt nianke mamy ta i zobaczę jak z kasa będzie bo kusi mnie na wymianę na taka z kamerka.

dziewczyny jestem zadowolona bo kupilam sobie 2 ciazowe plaszczyki plus kurtka ciazowa w tym ciazowe cieple tuniki sukienka i sweterek a dla dzidzi 3 pajacyki 5 body 5 czapeczek i kombinezon teraz juz bede szukac wiekszych ciuszkow a to wszystko za 80 zl w lumpku :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry