reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

Kasia pocieszylas mnie :D musimy się zabrać za to niedługo bo potem ciężko bedzie nam wyjść z domu coś czuję... ja juz w poniedziałek zaliczylam upadek ze śliskich schodów dlatego zimą przy oblodzonych nawierzchniach będę wychodzić tylko tyle co trzeba.

Kupuje któraś z Was albo używała monitor oddechu? Moja mama chce nam kupić, dziadkowie już oszaleli na punkcie Małej i w sumie nie wiem czy to potrzebne

reklama
Made my też jesteśmy w lesie , mam kilka ubranek w sumie jakiś 5 szt wiec szaleństwo , jakieś pieluchy , kauzele i kilka pierdołek jak grzechotki , wybieramy się w przyszłym tygodniu do tego sklepu odnarodzin.pl - Częstochowa sklep Stacjonarny 1000m2 z artykułami dla dzieci mamy do niego 60km ale w Częstochowie mieszka m siostra wiec teściowa weźmiemy ona zostanie z małym siostry a siostrę weźmiemy żeby doradziła, bo nie wiem na co zwracać uwagę a ona już 2 wózki przerobiła wiec pewnie pomoże głównie chodzi nam o wózek żeby pooglądać pojeździć, ale inne rzeczy też będę oglądać i kupować jak coś bo wystawiają się też na allegro wiec jakby było cos taniej to się zamówi do domu, Mój typ wózka jak na razie Trzyfunkcyjny wózek głęboko spacerowy Mondo Grey Line Expander z fotelikiem Cybex Aton Q - odnarodzin.pl - Częstochowa sklep Stacjonarny 1000m2 z artykułami dla dzieci kolor caffe late ten co jest zaraz pod opisem

Dorex super :D moj P. obiecał, że po weekendzie zaczynamy kompletowac wyprawke, jestem przeszczesliwa! Najprawdopodobniej zaczniemy od łóżeczka i materacyka, a po złożeniu bedziemy w nim gromadzić rzeczy dla malutkiej, by w okolicach stycznia wszystko ładnie poustawiac, poprac i poprasowac :)

Odpowiadam hurtem bo tak długo mnie nie bylo ze az mi wstyd :zawstydzona/y:.

Karolina - dzieki za cynk - bylam dzisiaj przelotem w biedronie ale kupilam jedynie polara dla siebie (super gruby i za 32 zeta!). Co do tych reczniczkow to zrezygnowałam bo w mojej strasznie cienkie byly :( i jeszcze jakis taki w dotyku sztuczny material sie wydawal i boje sie ze moze nie chlonac wody dobrze. Bodziaków juz niestety nie bylo prawie i zostaly tylko same porozciagane na ramionkach wiec dwie szyje by sie zmiescily :(.

Co do wkladek to ja jakos mialam sporadycznie awarie i czesto jedna para mi na caly dzien wystarczala. Jedynie jak maly nie chcial jesc to cos "puszczalo". Choc czesto wtedy mrozilam jedzonko i bylo jak znalazl jak wrocilam do pracy :D

Chusteczek to poczatkowo pampers uzywalismy ale tez mam wrazenie ze jakies sztuczne sa choc przy wycieraniu latwiej bylo bo mialy taki fajny :poslizg". Teraz mam Huggies pure i lubie je ale jak byly inne w promocji to kupowalam bo zadne malego nie uczulaly.

KikaRika - posciel sliczna - chyba bym osobiscie wybrala ten wzor taki stonowany 8,24 lub 27 ale wiadomo rzecz gustu.
Made, Kasia - dopisuje sie do klubu wyprawkowo nieprzygotowanych. W zasadzie nic jeszcze nie kupilam. Jak napomknelam małżowi że czas na zniesienie workow ze strychu to popatrzyl na mnie jak na wariatke bo przeciez mam jeszcze 3 miesiace. No to ja riposta ze w takim razie sam bedzie w styczniu pral i prasowal wszystko i latal po sklepach dokupujac co jeszcze trzeba bedzie to stwierdzil ze jednak ok. Gorszy problem bo nie mamy gdzie tego dac. Dwa male pokoiki i w dodatku skosy wiec bedzie ciezko...

Dorex - cudny ten kombinezonek!

Cześć dziewczyny.
Ladyli - fajny wózek, właśnie takie mi się podobają:)
Kika - pościel fajna, choć faktycznie mocno kolorowa;P ja zdecydowałam się na taki zestaw *BABY-RAJ*20el POŚCIEL+ŁÓŻECZKO+KOKOS+GRATIS (4679567115) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. kolor czekoladowy:)
Dorex - kombinezon słodki, uwielbiam takie - choć mój mąż by mnie z domu wyrzucił gdybym taki kupiła, bo ma "uszka", a dziecko to przecież nie małe zwierzątko!! (jego słowa)
Ja już mam większość wyprawki - sporo ciuszków (co zakupy to coś przywożę jak jest promocja), komodę z przewijakiem, łóżeczko zakupione, czekamy na dostawę. Jeszcze tylko wózek, ale do gdzieś pod koniec grudnia. Zostają też pierdółki typu wanienka, termometry, podkłady, smoczki itp. Nie lubię zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę:p zwłaszcza, że już teraz ledwo łażę po sklepach a co dopiero w styczniu!
Zaczynam teraz powoli kupować kosmetyki - jak trafię na jakąś promocję, żeby nie kupować wszystkiego hurtem (za duży koszt). Wczoraj zakupiłam w lidlu pampersy po 29zł.
Zastanawiam się czym myć takiego noworodka?
Może jakaś podpowiedź doświadczonych mam?

reklama
dorex fajniutki kombinezon;-)
ja z kolei uwielbiam te uszkowate rzeczy, takie miśowe ale jak pisze aisha każdy ma prawo do własnych skojarzeń "zwierzątko", aisha ja ostatnio jak byłam na szkole rodzenia to położne przekonywały nas do kąpania w wiaderku i jak o tym później poczytałam to może warto się zastanowić zamiast wanienki:tak: ot tak mnie naszło żeby Ci napisać, bo oczywiście doświadczenia u mnie brak:-)

Do góry