reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

na początku jak miałam czas to segregowałam na białe i resztę a teraz to piorę jak popadnie tylko wrzucam do każdego prania chusteczkę rosmannowską pochłaniającą kolor która zapobiega farbowaniu ubranek. Nasze i dziecka dalej piorę osobno bo używam innych płynów do prania.....

reklama
Z proszkiem akurat nie ma problemu bo gdzieś od roku używamy loveli.
Kasiu mam właśnie kilka czerwonych koszulek i tak sądziłam, żeby sprawdzić jakoś stopień farbowania [emoji4]
Dorex rozumiem, że te chusteczki się sprawdzają i działają?

Ja zawsze pralam wszystko w ten sposob ze kolorowe rzeczy razem, czarne i np granatowe czy brazowe razem, biale, szare. O i tak zamierzam prac dzieciowe. Czyli no ja bede miala laske, wiec rozowe, fiolety, zielenie i inne intensywne kolory razem a np pudrowy sprany roz z bialymi.

Chusteczki pochłaniające kolor z Rossmanna są super, zawsze ich używamy, a w przypadku, gdy wrzucamy większą ilość mocno farbujących ubrań, to dajemy dwie do bębna (zazwyczaj jedna zostaje niezafarbowana).

Monika no z reguły tak robiłam ale od jakiegoś czasu chodziliśmy tylko w ciemnych kolorach więc wszystko razem się wrzucało i zgłupiałam :p

Muszę spróbować tych chusteczek w takim razie.. znajdę je w dziale z proszkami?

Dowiedziałam się o tych chusteczkach nie dawno a naprawdę są super. Słyszałam też o jakimś mydełku do usuwania plam z rossmanna, czy któraś z Was testowała je?

chusteczki są super:tak: teraz testuje inne produkty do odplamiania czyszczenia itp z rosmannowskiej marki domol...i muszę powiedzieć że jestem zadowolona....:-)

Dzięki Dorex za cynk z tymi chusteczkami bo nie miałam pojęcia o ich istnieniu :-) na pewno kupię znając moje zdolności pralnicze.
Co do prania to ją też dziele na jasne i ciemne i czasem odkladam coś delikatnego lub farbujacego. Nie jest to idealny sposób bo już mam kilka czerwonych rzeczy które straciły soczystosc i mają lekko ciemnawy odcień.
Od 1,5 roku małego nie segreguje na nasze i jego. Wybieram jedynie proszki sensitive bo te dzieciowe to nie dopieraly często. A jak coś się trafi posikanego to taki sanityzer miofresh mam (jeszcze z czasów pieluszek wielo).
Z wpadek pralniczych to raz zafarbowalam całą pralkę pieluszek i bodziakow od jednego niepozornego reczniczka na lekką poświatę seledynowa:-D a innym razem ambitnie wrzucilam na 90 stopni... bawełna nie ucierpiala ale ręcznik forte zrobił się taki szorstki że dałam na szmatki...

Pochwalę się Wam z moich chyba najlepszych łupów dzieciowych z lumpika kombinezon śpiworek świetny jakościowo na polarze, nowy z metką za 35zł a chciałam kupić ten z H&M za 130zł :D podoba mi się bo jak rozepnę zamek na dole to są jeszcze zatrzaski, a w tym z H&M nie ma tego i druga rzecz to kombinezon miś z H&M stan idealny chyba wcale nie użyty za całe 20zł i też chciałam go, a nowy 80zł :)
DSC00225.jpgDSC00226.jpgDSC00228.jpg

Załączniki

• DSC00225.jpg
    DSC00225.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 107
  • DSC00226.jpg
    DSC00226.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 100
  • DSC00228.jpg
    DSC00228.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 114
reklama