na początku jak miałam czas to segregowałam na białe i resztę a teraz to piorę jak popadnie tylko wrzucam do każdego prania chusteczkę rosmannowską pochłaniającą kolor która zapobiega farbowaniu ubranek. Nasze i dziecka dalej piorę osobno bo używam innych płynów do prania.....
reklama
Z proszkiem akurat nie ma problemu bo gdzieś od roku używamy loveli.
Kasiu mam właśnie kilka czerwonych koszulek i tak sądziłam, żeby sprawdzić jakoś stopień farbowania [emoji4]
Dorex rozumiem, że te chusteczki się sprawdzają i działają?
Kasiu mam właśnie kilka czerwonych koszulek i tak sądziłam, żeby sprawdzić jakoś stopień farbowania [emoji4]
Dorex rozumiem, że te chusteczki się sprawdzają i działają?
monikamarcina
Fanka BB :)
Ja zawsze pralam wszystko w ten sposob ze kolorowe rzeczy razem, czarne i np granatowe czy brazowe razem, biale, szare. O i tak zamierzam prac dzieciowe. Czyli no ja bede miala laske, wiec rozowe, fiolety, zielenie i inne intensywne kolory razem a np pudrowy sprany roz z bialymi.
Dzięki Dorex za cynk z tymi chusteczkami bo nie miałam pojęcia o ich istnieniu :-) na pewno kupię znając moje zdolności pralnicze.
Co do prania to ją też dziele na jasne i ciemne i czasem odkladam coś delikatnego lub farbujacego. Nie jest to idealny sposób bo już mam kilka czerwonych rzeczy które straciły soczystosc i mają lekko ciemnawy odcień.
Od 1,5 roku małego nie segreguje na nasze i jego. Wybieram jedynie proszki sensitive bo te dzieciowe to nie dopieraly często. A jak coś się trafi posikanego to taki sanityzer miofresh mam (jeszcze z czasów pieluszek wielo).
Z wpadek pralniczych to raz zafarbowalam całą pralkę pieluszek i bodziakow od jednego niepozornego reczniczka na lekką poświatę seledynowa a innym razem ambitnie wrzucilam na 90 stopni... bawełna nie ucierpiala ale ręcznik forte zrobił się taki szorstki że dałam na szmatki...
Co do prania to ją też dziele na jasne i ciemne i czasem odkladam coś delikatnego lub farbujacego. Nie jest to idealny sposób bo już mam kilka czerwonych rzeczy które straciły soczystosc i mają lekko ciemnawy odcień.
Od 1,5 roku małego nie segreguje na nasze i jego. Wybieram jedynie proszki sensitive bo te dzieciowe to nie dopieraly często. A jak coś się trafi posikanego to taki sanityzer miofresh mam (jeszcze z czasów pieluszek wielo).
Z wpadek pralniczych to raz zafarbowalam całą pralkę pieluszek i bodziakow od jednego niepozornego reczniczka na lekką poświatę seledynowa a innym razem ambitnie wrzucilam na 90 stopni... bawełna nie ucierpiala ale ręcznik forte zrobił się taki szorstki że dałam na szmatki...
karolina19xm
Pochwalę się Wam z moich chyba najlepszych łupów dzieciowych z lumpika kombinezon śpiworek świetny jakościowo na polarze, nowy z metką za 35zł a chciałam kupić ten z H&M za 130zł podoba mi się bo jak rozepnę zamek na dole to są jeszcze zatrzaski, a w tym z H&M nie ma tego i druga rzecz to kombinezon miś z H&M stan idealny chyba wcale nie użyty za całe 20zł i też chciałam go, a nowy 80zł
Załączniki
reklama
monikamarcina
Boskie, swietnie