reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

reklama
aisha też myślałam o apce z tym że mam tylko jeden smartfon i kurcze jakby ktoś zadzwonił jak akurat będzie usypianie to lipa :'( A nie wiesz może czy ta apka blokuje dźwięki przychodzące?

Oooo, widzę że przygotowujecie się na wszelkie ewentualności ;-)

Po pierwszych doświadczeniach Vanilijki z karmieniem, zastanawiam się nad potencjalnym zakupem lub przynajmniej wyborem laktatora. Czytam i niby lepiej elektryczny, ale czy będę go używać to nie wiem, a wydatek ponad 200 zł. I mam zgryza. Dodatkowo mam jedną butelkę do karmienia (Medela, która ma nie zaburzać kp), ale doczytałam z instrukcji, że nie nadaje się do mm. Hmm, muszę pewnie poszukać alternatywy.

Dla malucha kupiłam naturalne mydło syryjskie z Aleppo. Tylko 4 składniki. Pewnie potencjalnie nada się i dla mnie.
Do szpitala zapakowałam małą buteleczkę Lactacyd i saszetki Tantum. Octaniseptu nie zabrałam.
Czy w szpitalu mogę liczyć na pomoc z pielęgnacją kikuta czy muszę od razu sama dbać?

Moja szybkosc kojarzenia jest na poziomie żółwia. Zapomnialam ze mam tablet :-D to sobie ściągnę apke. Dzięki ;-)

Hmm nie pamietam juz jak to bylo z tym kikutkiem ale nic nie mialam do szpitala i niczym nie przemywalam a tylko pediatra ogladala na obchodzie. Nic sie nie "papralo" i zalecenie bylo zeby nie moczyc tego za bardzo przy kapieli i w sumie tyle.

Laktator kupil mi mąż bez zadnych konsultacji czy szukania na necie a jedynie z polecenia pani aptekarki - standardowy avent ręczny i sprawdzil sie. Potrzebny byl na juz wiec wtedy bylo mi wszystko jedno.

Mnie laktator przydal sie dopiero po 4 miesiacach jak odstawialam. Taki reczny daje rade, no chyba ze planujesz baaardzo duzo odciagac,
W szpitalu nie pamietam jak bylo z kikutem, jednak wydaje mi sie ze dopiero zaczelam w domu.

u mnie kikuta pielęgnowali codziennie na obchodzie noworodków. wtedy też dawali wit d, zakrapiali oczka, przebierali w czyste ciuszki i robili odpowiednie badania w zależności od doby maluszka (badania słuchu, żółtaczka mukowiscydoza itp...)

laktator w moim szpitalu wypożyczają jak jest potrzeba więc dopiero w domu będzie potrzebny jeśli w ogóle.... ja nie kupiłam ale mam na oku tańszy z dobrymi opiniami (canpol eaysy start) i w razie potrzeby mąż zakupi :-D

Ja mam taki Laktator Medela Laktator Harmony Calma, położne bardzo go polecały , zaś marudziły na aventa , koleżance zaraz się zepsuł elektryczny z aventa i wyzywała ze tyle kasy a i tak nie sciaga.
Ja kupiłam za wczasu bo wydaje mi się ze będzie potrzebny a widziałam jak mąż koleżanki latał z językiem na wierzchu i szukał laktatora taki jaki ona chciała, a drugi kolega leciał o 3 w nocy po laktator do apteki, wiec na spokojnie już kupiłam i wyparzyłam, nie biorę do szpitala bo jak cos to mąż dowiezie

ja przy Ali miałam medela electric mini... wszyscy chwalili a okazał się porażkowy.....po 3 tyg sprzedałam...... butelka z calmy medeli też się u nas nie sprawdziła, mała wolała zwykłego nuka, o tym twoim modelu nic nie wiem... może będzie lepszy...

reklama
Do góry