reklama
Katska
Fanka BB :)
ja poczyniłam dziś zakupy allegrowe typu butelki smoczki emolienty itp.... brakuje mi już tylko pieluch jednorazowych i czapki na wyjście ze szpitala dla małej i będę raedy
sprawdziłam jeszcze raz dziś moją torbę do szpitala... wszystko jest wystarczy dorzucić dokumenty ale to w ostatniej chwili..
do piątku spakuję mały plecaczek z rzeczami dla małej.... przygotuję fotelik, kocyk i kombinezon + reklamówkę z rzeczami na wyjście dla mnie...
na koniec kupię (zlecę kupienie) kilku małych butelek wody do szpitala i wrzucę je do auta niech będą pod ręką żeby mąż mógł łatwo z auta donieść... (jedną dorzucę do torby).... i mam nadzieję że w przyszły weekend ogłoszę że jestem gotowa w 100%
Podobno od 35 tygodnia warto ze sobą dokumenty wozić (karta ciąży etc).
Katska
O matko nie pomyslalabym ze te chusteczki to taka lipa - woda z mydlem w domu pozostaje chyba...
Sroka o....: Chusteczki nawilżane
Dokładnie. Zajrzyjcie na dział z pielęgnacją. Polecają jak najmniej środków. Poza tym te wszystkie topowe marki są słaaaaabe.
Zaraz znajdę artykuł jak zrobić sobie chusteczki w domu - dla wytrwałych, choć nie jest to filozofia.
Jak zrobić chusteczki nawilżane dla dziecka i zaoszczędzić 480zł rocznie?
Ostatnia edycja:
Katska ja mam w torebce od początku ktoś mi kiedyś powiedział jeszcze w pierwszej ciąży że w razie czego warto mieć przy sobie.... i tak noszę od zawsze ale do szpitala z kolei nie biorę swojej torebki bo kolejna rzecz do pilnowania mi nie potrzebna.... wrzucam tylko dokumenty(karta ciąży +badania) w takiej foliowej saszetce + kartę nfz( ona chyba tylko na śląsku jest) + dowód osobisty i trochę drobnych ...
Katska
Aaaa, i zapomniałam przekazać, że bardzo ładne wózki wybrałyście.
Ta informacja o długich terminach się przyda, choć do oglądania wózków i tak dopiero się przymierzam.
Widzę, że idę z trendem na szare kolory. Planowałam w sumie czarny, ale ze względu na nagrzewanie i potencjalne wyblaknięcie materiału chyba zrezygnuję, więc mi szary pozostaje.
Kurczę najgorsze jest to, że wolałabym jednokolorowy, neutralny i do tego jakiś fajny kolorowy kocyk bądź później parasolka. A tu jednak producenci łączą kolory. No i trzeba będzie pogodzić funkcjonalność, kolorystykę i cenę. Ciekawę co mi wyjdzie ;-)
Ta informacja o długich terminach się przyda, choć do oglądania wózków i tak dopiero się przymierzam.
Widzę, że idę z trendem na szare kolory. Planowałam w sumie czarny, ale ze względu na nagrzewanie i potencjalne wyblaknięcie materiału chyba zrezygnuję, więc mi szary pozostaje.
Kurczę najgorsze jest to, że wolałabym jednokolorowy, neutralny i do tego jakiś fajny kolorowy kocyk bądź później parasolka. A tu jednak producenci łączą kolory. No i trzeba będzie pogodzić funkcjonalność, kolorystykę i cenę. Ciekawę co mi wyjdzie ;-)
Katska
Żeby się spakować, trzeba wszystko najpierw mieć;-)
Ale coraz więcej rzeczy z listy jest przynajmniej w drodze.
No i wpadłam w wir zakupów przez Internet. A te są bardzo złudne, dodajesz do koszyka dodajesz i na końcu łapiesz się za głowe jak widziesz podsumowanie ;-)
Ale coraz więcej rzeczy z listy jest przynajmniej w drodze.
No i wpadłam w wir zakupów przez Internet. A te są bardzo złudne, dodajesz do koszyka dodajesz i na końcu łapiesz się za głowe jak widziesz podsumowanie ;-)
Katska
Koszule zamawiałam na Allegro. Czekam też na przesyłkę. Jedną ładniejszą na po, a jedną tanią i w miarę estetyczną na samą akcję.
reklama