reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

dziękuję:) to jeszcze jedno pytanie- jakie butelki polecacie? i jakie wielkości tych butelek kupić na początek?:-)

ja przy córce miałam na początek avent 125ml.. potem zmieniałam na większe... ale i tak więcej niż 3 mieś u mnie butelki nie siedzą..teraz mam z TT bo mała pije mleko rano i są ładniejsze ale... brakuje w nich smoczka takiego 3przepływowego jak w avencie był..

teraz na początek umyślałam sobie brownsa by pomóc sobie przy karmieniu mieszanym ( szkoła) a potem jak zakończę karmienie to nie wiem czy nie avent..

reklama
kasiulekk jeżeli planujesz karmić naturalnie to kup zwykłą np. z canpola, tylko dużą bo mała to na długo się nie zda. nie polecam TT dla noworodka, moja nie chciała z niej pić, dopiero jak była starsza. poza tym do TT smoczek do kaszki jest beznadziejny, ma za duży otwór i dziecko się krztusi. a z canpola masz duży wybór smoczków

z canpolem dla noworodka to tak średnio.. moja zaraz miała kolke po nich nawet jak tylko pare łyków wody wypiła między karmieniami...choć nawet chce dokarmiać w sytuacjach wyjść czy kościoła to lepiej kupić coś lepszego... bo dziecko szybko łapie i jak bedzie leciało za szybko to może nie chcieć już cyca...

Ja na początek miałam avent 125 ml i 260 ml ( mogłam sobie podłączyć pod laktator i ściągałam do butelki bezpośrednio jak chciałam gdzieś wyjść np z kumpelkami). Jak mała podrosła to już piła tylko z nuka (butelka) a niekapki to TT bardzo mi się podobały choć avent też miał fajne (kilka niekapków zgubiłam np na spacerach;p)

Kasiaa121 ja krem na odparzenia stosowalam tylko jak malutka miala odparzenia, uwazam ze sudocrem to lek, wiec na pupe dawalam puder a jak juz zaszla koniecznosc to wtedy sudocrem
Tez slyszalama aby gruszki nie stosowac , ja mam aspirator Frida do noska, ale nasze mamy kiedys stosowaly gruszki i jakos przezylismy

Mouse jakie piekna kolyske kupiliscie ehh

Monisia fajnie miec oba, ja na poczatku kupilam rozek usztywniany ale w szpitalu mialam Madzie w nie usztywnianym i powiem tez nie bylo zle. Madzie otulalam i ja czulam, w rozku usztywnanym jest o tyle wygoda ze nie ma sie o co martwic jesli chodzi o glowke dziecka

Kasiulek ja mialam 2 opakowania podkladow na lozko w sumie 10 sztuk w aptece kupilam to tak na start potem maz zawsze moze dokupic a jak cos zostanie nie ma o co sie martwic dzieciatko z tego skorzysta Wkladki Johnsona byly dla mnie najelpsze z belli mi nie odpowiadaly

również polecam wkładki laktacyjne Johnsona, miałam jeszcze z helen harper i babydream i nie zdały egzaminu..., co prawda w nocy mi żadne z powyższych nie wytrzymały ale w dzień Johnsony najlepsze, a na noc wkładałam do biustonosza pieluchę tetrową

podkładów na łóżko również mi 10 wystarczyło, a tych dużych podpasek 2 paczki, potem już zwykłe wystarczyły, ale to dużo zależy od organizmu, każda kobieta inaczej krwawi po porodzie, ale nie ma co więcej kupować bo zawsze ktoś doniesie do szpitala... ja mam akurat dobrze bo w moim szpitalu jest apteka :)

sudocremu kupiłam to średnie opakowanie i jeszcze nam pół do tej pory zostało, na pupe stosowałam tylko oliwkę, a tylko jak się zaczerwieniło to cieniutko sudocremu i i na następne przewijanie już była pupa normalna. nie można sudocremu grubo smarować bo pupa nie oddycha i efekt jest jeszcze gorszy, z resztą wszystkie kremy i maści się cienko smaruje... dodałam taką uwagę bo jak widzę czasami jak mamy "tynk na pupy rzucają" to aż mi szkoda tych dzieci i żadne tłumaczenie nie pomaga....

Ostatnia edycja:
reklama
Ja siedzac w poczekalni w piatek u doktorka czytalam gazetke gdzie bylo napisane ze nie mozna nakladac grubej warstwy sudocremu poniewaz w tej chwili pieluszki sa bardzo chlonne dzieki miniaturowym otworom i struktury plastra miodu ktory powoduje natychmiastowe wchlanianie moczu natomiast zbyt duza warstwa kremu moze te otwory zatykac i przez co odniesie odwrotny skutek

Do góry