reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

Ja w szpitalu bez biustonosza byłam, bo piersi zazwyczaj wtedy pogryzione i dobrze jak mają "przewiew", a mleko jeszcze mi tak nie leciało. Potem to już biustonosz dzień i noc przez 9 miesięcy karmienia :/

AA z gruszki nigdy nie nauczyłam się korzystać. Mamy aspirator i daje radę :)

reklama
aneta w sumie to fakt, jak ktoś nieumiejętnie używa takiej gruszki to może dziecku krzywdę zrobić, ja używałam aspiratora ale okazało się że gruszka też jest potrzebna i kupiłam taką co miała krótką końcówkę i do niczego się nie nadawała, najwyżej można nią było zebrać te glutki co na zewnątrz wyleciały - porażka. więc może jak ktoś nie ma praktyki z taką gruszką starego typu to niech posługuje się tylko aspiratorem. Ja używałam jak pracowałam na dziecięcym tej starej i jest dużo lepiej niż tymi nowymi.

A ja używałam na początku kilka razy gruszki z silikonową końcówką, własnie na te glutki blisko wyjścia z noska. Była dużo delikatniejsza dla maleństwa niż aspirator, no ale przy katarze nie sprawdzała się.

My uzywamy od urodzenia do teraz aspirator z nuka
ImageUploadedByForum BabyBoom1385380508.273341.jpg
A do zadan specjalnych jak jest zielony katarek to takiego z otrivin
ImageUploadedByForum BabyBoom1385380537.451905.jpg
Ja go nie lubie uzywac bo to sie ssie ustami i jakos sie boje ale moj to robi ;) i super czysci nosek :tak:

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1385380508.273341.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385380508.273341.jpg
    6,3 KB · Wyświetleń: 66
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1385380537.451905.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385380537.451905.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 68
Ja mam aspirator otrivin, super jest, ma wąska końcówkę do malutkiego noska :) gruszki nigdy nie używałam chociaż mam.............

chciala sie pochwalic moim dzisijeszym zakupem:-) male bedzie na poczatku spac w z nami w sypialni a w dzien w swoim pokoiku i lozeczku:) taki jest plan choc wiadomo jak to z planami:-D

3710884748_1.jpg

Załączniki

• 3710884748_1.jpg
    3710884748_1.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 96
kupilam na allegro uzywana. kolyska coneco:-) duzo jest tego ;-)jeszczce nie przyszla ale mam nadzieje ze na zywo jeszccze bardziej sie zakocham:-)

reklama
Do góry