reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

Aaa i tak mi się przypomniało ze Krem NIvea na kazda pogode przyda się na kazde wyjście na spacerek czy do lekarza

reklama
Carri, u nas zimą w ogóle ten krem się nie sprawdził i dziecku porobiły się czerwone plamy na buzi jakby odmrożenia... sto razy lepiej sprawdziła się maść nagietkowa.

Ja sprobowalam najpierw probka i było ok wiec potem kupiłam nivea i się sprawdzilo potem jak się kremik skonczyl kupiłam Johnsona , a później ziajke

My mamy nivea na każdą pogodę i ładnie natłuszczał zawsze. Nigdy w zimie problemów nie było - od noworodka go stosuję, bo Franek ze środka zimy :)

moniqaa kiedyś oglądałam w telewizji śniadaniowej wywiad z neonatologiem i pediatrą i właśnie rozmawiali o tych śpiworkach, twierdzili że absolutnie nie nadają się dla noworodka, ponieważ na takie maleństwo są za duże i kiedy się wierci w nocy, to może zsunąć się do wewnątrz i udusić się, podobno mieli takie przypadki. mówili jeszcze że dziecko do któregoś miesiąca nie powinno spać pod kołderką bo się może nią udusić, a poduszka dopiero od 3. roku życia, tzn taka normalna poduszka, bo taka płaska może być od 3. miesiąca. ja nigdy nie używałam śpiworka... osobiście uważam za zbędny wydatek.

co do kremów na mróz to trzeba sprawdzać żeby w składzie nie było wody, bo czasami jest napisane że krem zimowy itp, a w składzie jest woda - porażka. wiadomo że woda wzmaga uczucie zimna. mi się dobrze sprawdziła na zimno zwykła oliwka

Ostatnia edycja:
Spiworek fajny na chlodne dni jak najbardziej :-) ja z takich rzeczy to mam pościel do wózeczka z poduszeczka :-):-):-) :-) Jak ci się bardzo podoba to kupuj :)))

reklama
Ja mam spiworek, po Julku, Julek spa w nim az 2 noce, rzucal sie w nim jak oszalaly........ jak teraz bym miała kupic to bym nie kupiła.......

Krem na mroz stosowalismy Nivea ale nie wiem czy on jest od pierwszych dni, Julek na zime mial 7 miesiecy :-)

Do góry