reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

ja też tak planowałam maksymalnie poczekać tydzień od wyjścia jak mały będzie zdrowy i ładna pogoda jeszcze z niej korzystać i na spacerek u mnie na tym odludziu w sam raz spokojnie się przejdę jakieś 15 minut i spowrotem a moja mama starej daty i szkoły na mnie krzyczy że z dzieckiem się nie wychodzi prędzej jak jest ochrzczone jakieś zabobony oszaleć idzie

reklama
NO tak właśnie kombinuję z P, a po jakim czasie mogę wyjść z córą na spacer?
Najpierw werandowanie.....
Moja polozna kaze wychodzic natychmiast po wyjsciu ze szpitala tzn 3-4 dni. Wtedy jest szansa , ze dziecko uniknie zoltaczki. Bo swiatlo dzienne to najlepsze lekarstwo na nia.

Dziewczyny nie wiem czy kiedyś już o tym pisałyście ale zastanawiam się nad kupnem elektrycznej niani - czy możecie coś polecić bo jest tego strasznie dużo na rynku. I jeszcze jedno jakie zakupy robicie pod kątem pępuszka noworodka tzn. co oprócz spirytusu do przemywania i pewnie jakiś gazików jest do tego potrzebne. Czy jakieś opatrunki tez należy kupić?
Ja mam z PHILIPSA. One byly u nas w zeszlam tygodniu w LIdlu , musisz popatrzec na oferte Lidla w Polsce tez powinny byc w najblizszym czasie , albo juz byly.

mysle,ze piekna pogoda bedzie we wrzesniu i po 3-4 dniach po wyjsciu ze szpitala mozna zaliczyc pierwszy spacerek:tak:ja przynjamniej tak planuje:tak:

Dokladnie tak jak piszesz jak najszybciej na dworek , a do tego czasu lozeczko powinno stac przy oknie ze wzgledu na swiatlo. I wszystkie piekne baldachimy powinny býc w pierwszych dniach odsuniete te na maxa.

ja tam jestem za hartowaniem, w nocy temp 19 stopni, na dwór tylko jedno okrycie wiecej niz my mamy na sobie, uszka zakryte jak dziecko ma katar i jak wieje wiatr itp ale werandować to zapewne będę :)
pamiętam jak 3 lata temu mówili nam w SR że powietrze nie zabija i nie ma co sie stresować :)))

Dokladnie tak jak piszesz jak najszybciej na dworek , a do tego czasu lozeczko powinno stac przy oknie ze wzgledu na swiatlo. I wszystkie piekne baldachimy powinny býc w pierwszych dniach odsuniete te na maxa.
Pewnie dlatego moja położna kazała mi przestawić łóżeczko do okna. Ale ono stoi w miejscu gdzie jest wystarczająco jasno - w pokoju dziecinnym są dwa duże okna. I nie mam zamiaru przestawiać łóżeczka.
Tutaj w szpitalu nawet już mamy wychodzą na spacerki w szpitalnych wózkach. Ja mam też plan zaczęcia spacerków jak najszybciej.

Moja tesciowa też kilka razy wspomniała, że jak dziecko się do domu przyniosło to trzeba było mieć święconą wodę i coś tam jeszcze - to tak brzmi jakbysmy jakiegoś Borutę urodziły :-)
No i żeby nie oglądać dziwnych filmów bo dziecko będzie "nie takie".
Brzucha też lepiej nie dotykać bo się dziecko uszkodzi.

dajcie spokój ja tam w takie coś nie wierzę tylko podejrzewam że będę maiła niezłą wojnę do przejścia z przesądną babcią i prababcią żeby wyjść z moim malcem na specer i nie wiem jakich mam użyć argumentów żeby je przekonać

reklama
ojej!!!!!lLilu - wspolczuje!ja mam szczescie, ze moja Mama sama nigdy w zadne zabobony nie wierzyla i tez ja denerwuja czerwone wstazeczki itp...a swoja droga, z tymi chrzcinami to dobre:))))w tym ukladzie moje dziecko, przynajmniej rok czasu by siedzialo zamkniete w domu:))))

Saara - to pewnie, te nianie w lidlu byly tansze?iw Irlandii pewnie tez beda?bo te kocyki i reczniczki o ktorych wczesniej pisalyscie, pozniej ale tez do nas dotarly...ja myslalam, ze nie bede potzrebowala niani, ale teraz zmieniamy dom i sypialnie sa u gory, a salon i kuchnia na dole,wiec chyba jednak sie przyda?

ja mam termin na 22, a ze u nas obecnie 16-18 stopni, wiec mysle, ze pod koniec wrzesnia bedzie bardzo zimno:)a co do hartowania, musialybyscie zobaczyc irlandzkie niemowlaki:))))my tu zawsze szoku dostajemy...srodek zimy, temp, ok 5 stopni, a dzieci bez skarpetek, bez czapeczek...istny luz:)ale to jest przygotowanie do doroslego zycia:)potem nastolatki w srodku zimy pedza wieczorami do klubow w sandalkach, bez rajstop mini i jakis topik, gdy ja opatulona w plaszcz, szalik i kozaki!!!!!!!!ale buty typu "emu" w lato do szortow obowiazkowo:)))

Do góry