reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
dokładnie tkaie gąbki to niewypał a dziecko trzeba i tak i tak trzymać. Podkłądałam pieluszkę pod pupkę i było ok.
Ja przebierak miałam na łózeczku nakłądany( mąż mi zrobił), na to kładłam pieluszkę tetrową lub ręcznik z tych z kapturkiem większych. a wanienkę kłądliśmy na łózku naszym. Cholerna niewygoda:no: także taki stojak to super sprawa

tak się mamuśki zastanawiałam nad zestawem kąpielowym dla maleństwa i natknełam się na coś takiego: Materacyk Pluszek do kapieli do wanienki EkstraCen (989551694) - Aukcje internetowe Allegro 9i zastanawiam się czy może się przydać ...
Wiesz ja tez mialam taka gabeczke i to bylo super wygodne, ale jak o zobaczyla moja polozna to kzala mi wyrzucic po po 2 tyg uzywania , wewnatrz tej gabeczki jest mnostwo bakterii. Ale znalazlam inny sposob po kazdej kapieli mokra wsadzalam na minute do mikrofalowki i w ten sposob zabijalam wszystkie mikroby. Bo nie wiem czy wiecie , ze mikrofalowka potarafi wszystko wyjalowic (tak mi poradzila lekarka)

1246043761_materacyk_w450_h400.jpg

Co matka to inne doświadczenia i inne zdanie. Ja taką gąbkę kupię sobie napewno, jest niedroga (10-13 zł.) a jak dla mnie bardzo wygodna. Po kąpieli wystarczy ją osuszyć, jak już się nabierze wprawy w kapieli to możesz z niej zrezygnować ;)
Ja miałam cesarkę i było mi bardzo ciężko stac przy wanience, z gąbęczką czułam sie dużo bezpieczniej a mały się tak nie ślizgał.
Także ja polecam !!!

Co do wanienek i stojaków to ja mam takie coś..
Bardzo fajna sprawa, kąpiesz dziecko, potem jedną ręką ciągniesz za uchwyt i nakładasz przewijaczek. Pod spodem układasz sobie wszysko: kosmetyki, pieluchy itd.. Wadą napewno jest to że wanienka jest mała i mi starczyła chyba do 5 miesiąca, potem kupiłam zwykłą dużą wanienkę.

StLS02MTI2Mi1zxYJvxYQta3JlbS5qcGc=.jpg

reklama
Fakt wygląda masakrycznie hehehe
Na żywo jeszcze nie widziałam, tylko pisałam z osobami które to mają i są mega zadowolone.
Przekonuje mnie zwłaszcza to, że dzieciaki często gazy puszczają i koli rzadko mają i że ciepło maluszkowi bo zawsze tym się martwiłam.
W Belgii podobno stosują na noworodkowych i w ogóle jest to popularne.
Hehe pewnie rozpakują mnie jako jedna z pierwszych to będę zdawać relacje :]

Do góry