reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

:szok::-Dmoj maz jak zobaczyl to wiaderko , to zapytal czy to wirowka dla dziecka

Wirówka ...dobre :-) Ja nawet miałabym ochotę kupić takie coś tylko boję się że przez mój brak doświadczenia mogłabym maleństwu zrobić krzywdę...ogólnie nie wiem jak to będzie z kąpielą chyba będzie musiał to ktoś za mnie robić... :-(

reklama
a mnie osobiście ta wanienka nie zaciekawiła jestem bardziej za standardową z tym że na stojaku bo jest wygodniej..niestety nie mamy miejsca gdzie postawić wanienki bo na łóżku to sie nie trzyma równo a w łazience nie będe kąpać dziecka bo trzeba miec blisko ręcznik i odrazu po wyjęciu z wanny otulić dziecko a nie paradować po całym mieszkaniu...może i fajne to jest ale też nie wiem czy nie bałabym czasami sie że zrobie krzywdę maleństwu,jak trzeba trzymać za główkę..nie to nie dla mnie ehhe

a po drugie dla mnie dziwne jak wykąpać noworodka skoro nie wolno zamoczyć pępuszka? a tam dzieciak pływa cały razem z pepkiem zamoczony...

Ostatnia edycja:
Beti to nie jest tak ze nie wolno zamoczyc pepka,wiesz czy to wanienka czy wiaderko zmoczenie pepka jest nieuniknione,poza tym po to uzywa sie spirytus do osuszenia i odkazenia,zeby wysuszyc min resztki wody po kapieli,zeby szybciej wysechl i opadl i zeby sie nie paprala ranka

Beti to nie jest tak ze nie wolno zamoczyc pepka,wiesz czy to wanienka czy wiaderko zmoczenie pepka jest nieuniknione,poza tym po to uzywa sie spirytus do osuszenia i odkazenia,zeby wysuszyc min resztki wody po kapieli,zeby szybciej wysechl i opadl i zeby sie nie paprala ranka

aha no wiesz ja ostatnio miałam z małym dzieckiem do czynienia 7 lat temu i pamiętam jak kąpałam mała to uważałam żeby pępuś się nie zamoczył i nawet mi to wychodziło heheh no ale teraz jak będzie maluszek to kąpać będzie go tatuś już sie zapisał bo niestety ale ja pewnie będę się bała :)

Beti i dlatego własnie ja kąpałam z mężem - ze strachu... on trzymał małą a ja myłam :)) i teraz pewnie bedzie tak samo :)) no i pamiętam jak niunia miała z 3 tyg i zrobiła tatusiowi pięknie kupke do wanieki prosto do jego ręki :)))

Beti i dlatego własnie ja kąpałam z mężem - ze strachu... on trzymał małą a ja myłam :)) i teraz pewnie bedzie tak samo :)) no i pamiętam jak niunia miała z 3 tyg i zrobiła tatusiowi pięknie kupke do wanieki prosto do jego ręki :)))

heheh rozbroiła mnie ta kupka heheh to miał małą niespodzianke w czasie kąpieli :) no ja ogółem teraz jestem taka wieksza panikara bo jak miałam 19 lat i urodziła sie moja siostrzenica to bez niczego kąpałam ja sama powoli ale sie udało,przewijałam bez obawy karmiłam,uczyłam chodzić,mówić i wogóle wszystko z nią robiłam moggę powiedzieć że praktycznie sama ją odchowałam no ale siostra szwagier i mamma pracowali a ja sie zajmowałam mała tzn juz wtedy dwójką :) a tą starszą siostrzenicę co ma teraz 10 lat wzięłam na rece dopiero jak miałam pół roku bo wcześniej się bałam no ale wtedy to ja sama miałam 16 lat więc za bardzo nie ineresowało mnie jak sie opiekować maleństwem....a teraz? teraz się boję że se nie poradze,mam momentami takie czarne myśli że nie będe umiała karmić piersią,przewijać,brać na ręce no i wogóle wszystko :( no taki ze mnie głupek :)

Beti kochana zapewniam Cie ze jeszcze bedziesz sie smiala z tych obaw- dasz sobie swietnie rade- jak my wszytkie :))

wiesz....mam taka nadzieje bo na samą myśl o tych obawach mnie skręca...mój też mi mówi że przesadzam że dam se radę no on widział jak radziłam se wtedy z 2 letnim dzieckiem jak go poznałam i teraz tez widzi że nawet dla jego dziecka poświęcam czas co nie musiałabym i że mam do niej podejście :) no i jak mi mówi że będe super mamą to rosnę :) hehe...zresztą każdy kto zna mnie mówi że na matkę się nadaje :) zreszta przeszłam już przez rolę ale matki zastępczej ehhehe...........no i tak sie te moje dziewczyny przyzwyczaiły do mnie że teraz to tylko kiedy beata przujedzie w kółko sie pytają heheh...
kochaana a czy ja już Tobie mówiłam że masz prześliczna córeczkę??????????? normalnie aniołek :) cudo dziewuszka bedzie miała branie jak podrośnie ehhe i tata będzie musiał pilnować co by mu tak szybko córeczki nie zawinął jakiś pan :)

reklama
Do góry