marta masz zupełną rację, nie napisałam tego abyście rezygnowały z przyjemności zakupów takich cudeniek, kupujcie ile wlezie!! :-) też bym chciała ale ten strach jest silniejszy ode mnie :-( w zabobony nie wierze i właśnie to jest dziwne, nigdy się nie przejmuję takimi przesądami ale w przypadku ciąży jest zupełnie inaczej. Myślałam że w drugiej ciąży coś się zmieni ale Już poprostu taka jestem...
Ale lubię przeglądać ten wątek i oglądać takie tycie cudeńka i jeszcze raz powtarzam kupujcie ile wlezie i cieszcie się tym ;-)
Kasiu wg. mnie takie obawy są uzasadnione... każda boi się o swoje maleństwo ale z drugiej strony nie możesz pozwolić żeby strach cię sparaliżował... z dnia na dzień Twoje maleństwo jest coraz silniejsze i jeżeli jest wszystko ok to nie ma powodów do niepokoju. Warto teraz kupić rzeczy które będą potrzebne zaraz po porodzie chociażby ze względów finansowych (takie jest przynajmniej moje zdanie)... ja na przykład chociaż też trochę się boję to jak tylko będę miała przypływ gotówki to kupię parę rzeczy dla maleństwa... Więc głowa do góry i odwagi :-)