reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Ja kupowałam na początku pampersy do momentu aż okazało się że kolejne chyba 2 albo 3 są tylko i wyłącznie zapachowe, a mój julek miał na nie uczulenie. Przerzuciłam się na huggisy, happy też próbowałam ale takie sztywne mi się wydają i nie pasowały mi. Cena tych 3 jest bardzo podobna no chyba że się trafi na promocję. Ja trafiłam na taką fajną w promocji że jak się kupi 7 megapaczek huggisów to 8 megapaczkę dostawało się gratis. Fajna sprawa, choć nie liczyłam czy faktycznie się opłacało. Próbowałam też pieluch z tesco i reala ale jestem średnio zadowolona. Wydają mi się że nie chłoną tak zapachu. No ale w ostateczności mogą być.
Co do leżaczków to mam taki po synusiu ale wydaje mi się że na początek to on raczej nie jest. Wibracje u nas się nie sprawdziły, nie poprawiały samopoczucia synusia.
Podkładów używałam raczej dla siebie po porodzie niż dla synka, nie zdażyło nam się żeby przemoczył nam się materac.

reklama
Co do pieluch to teraz używamy na zmianę dady i pampersów. Pampki na noc tylko bo jednak są bardziej chłonne i miękkie a dady w dzień. Cena jest kolosalna, ale jednak dada jest szywna no i szybko dość przecieka.
Dla Michała jak był malusi kupowałam z tanich pieluch dlatego, że mi ta siateczka w pieluszkach nie odpowiadała:no: Jak przetrzymałam małego troszkę dłużej w pieluszce to siateczka przyklejała mu się do pupy i płacz był przy ściąganiu. A noworodek tylko leży i pieluszki zmienia mu się po każdym karmieniu więc doszłam do wniosku, że nie ma sensu przepłacać;-)
Pysia Ty to jesteś nieoceniona:-D:-D:-D biznesmenka;-);-)

te wszystkie wyliczenia są imponujące... szczerze mówiąc wiedziałam że dzieci przebiera się często ale nie wiedziałam że aż tak tzn że to tak dużo będzie kosztować... ostatnio rozmawiałam z moimi kuzynkami (obie są mamami jedna kilka lat a druga od stycznia) i mówiły że jeżeli chodzi o jakość to rzeczywiście pampersy są najlepsze, obydwie używały huggisów new born ale też mówiły że strasznie sztywne są. Moja siostra z kolei wypróbowała chyba wszystkich pieluszek jakie się tylko dało (nie wiem skąd ale zdobyła darmowe próbki-muszę się jej dopytać) i na samym początku najbardziej podobały jej się pampersy z takim specjalnym wycięciem na pępek

A tak przy okazji zmieniając temat to może któraś mi poradzi czy kupować rożek dla dziecka? Po siostrze będę miała taki fajny rożek z usztywnieniem i nie wiem czy nie kupić drugiego bez...

Justyna rożek mi nie przydał się z byt długo- jakieś 3 tyg używałam i teraz nie mam zamiaru go kupować, mam jeden po niuni jest on już troche zniszczony ale dla mnie to zbędny wydatek....

te wszystkie wyliczenia są imponujące... szczerze mówiąc wiedziałam że dzieci przebiera się często ale nie wiedziałam że aż tak tzn że to tak dużo będzie kosztować... ostatnio rozmawiałam z moimi kuzynkami (obie są mamami jedna kilka lat a druga od stycznia) i mówiły że jeżeli chodzi o jakość to rzeczywiście pampersy są najlepsze, obydwie używały huggisów new born ale też mówiły że strasznie sztywne są. Moja siostra z kolei wypróbowała chyba wszystkich pieluszek jakie się tylko dało (nie wiem skąd ale zdobyła darmowe próbki-muszę się jej dopytać) i na samym początku najbardziej podobały jej się pampersy z takim specjalnym wycięciem na pępek

A tak przy okazji zmieniając temat to może któraś mi poradzi czy kupować rożek dla dziecka? Po siostrze będę miała taki fajny rożek z usztywnieniem i nie wiem czy nie kupić drugiego bez...
ja będę miała bo dodawali gratis do pościeli ktorą kupilam

Muszę Wam się pochwalić pierwszym zakupem mojego S. gdy dowiedział się że będzie synuś :-D
DSCF0046.jpg

Załączniki

• DSCF0045.jpg
    DSCF0045.jpg
    45,1 KB · Wyświetleń: 35

Ja przy Hubercie miałam dwa i na okrągło je używałam. Moim zdaniem dla niedoświadczonej mamusi taki zakup to konieczność!!
Teraz będę miała jeden ktory mi jeszcze ocalał po Hubim, także jeśli to twoje pierwsze dziecko to napewno się przydadzą. Ty jak to ty ale zobaczysz jak twój mężuś będzie się ustawiał do podniesiania małego a tak to ... jest bezpiecznie ;)

Przy drugim dziecku jest już inaczej i niektóre rzeczy aż mnie śmieszą co ja to wyprawialam i jaka ostrożna byłam. Teraz czuję się już doświadczona w tych sprawach :tak::-);-):-)

No... zakup laktatorka mam już z głowy dzięki Kernie, w sumie to mój pierwszy taki większy zakup przy tym dziecku :tak::-)
Mama kupiła mi sliczny różowy kombinezonik z polarku HELLO KITTY w H&M, ruszyły tam już przeceny!! Mam nadzieję że przy następnym USG nie będę miała znów niespodzianki z płcią ;-):szok::-):-)

Ostatnio kupiłam dwie świetne tuniczki po 39 zł. w sklepie TAKKO. Starczą mi one do końca, jak dla mnie rewelacja:tak::tak::-)

reklama
Do góry