reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

te happy jak dla mnie jakościowo bardzo podobne do pampersów...no i cena praktycznie ta sama:dry::dry::dry: chyba, że mam pecha i źle szukam??? bo planowałam zacząć od happy ale jakosnie mogę znaleźć ofert gdzie faktycznie bedzie cena różniła sięod pampersa:baffled:

reklama
Nie mogłam się powstrzymać:-D

Załączniki

• SDC14080.JPG
    SDC14080.JPG
    69,8 KB · Wyświetleń: 36
Takie, bardzo bardzo podobne niebieskie skarpeteczki z wkładkami podarowałam TŻ gdy dowiedziałam się na 100% ze zostaniemy rodzicami, do dzisiaj stoją w centralnym miejscu w pokoju na półeczce, sa przesłodkie! :-D

Kerna jak by porównac Pampers 1 i Happy Newborn 1 to masz tak
zapas Pampers 1-168 zł na miesiąc
zapas Happy 1 jumbo paka-80 sztuk za 45 zł daje 0,56 zł za sztukę więc
0,56*8*30=134,4zł na miesiąc
168-134,4= 3,60 zaoszczedzone porównując oba w rozmiarze 1

Porównując Pampers 2 i Happy Newborn 1
Pampers 2- 144zł
Happy Newborn 1-134,4
144-134,4= 9,60 zł zaoszczedzone

porównując 2 juz nie tak wesoło
pampers 2- 144zł na miesiąc
happy 2- 80 sztuk po 55zł wychodzi 0,69 za sztukę
0,69*8*30= 165,6 zł na miesiąc
144-165,6=- 21,6

Happy 2 wychodzą drożej niż pampersy 2 o całe 21,6 zł szok.
Z tym że pampersy 2 to naprawdę trzeba tą jumbo pack upolować w tej cenie co akurat w necie znalazłam.
Wszystko zależy jakie opakowania będziesz kupowała pieluch czy uda ci sie trafić na promocję większego opakowania czy nie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
leżaczek ekstra jak z reszta większość zabawek fisher i tez sie nad nim zastanawiamy :))

Hehe.. ja zakupilam na allegro z tej samej serii ale z kroliczkiem :-) Jeszcze nie dotarly..
Oprocz tego - pistacjowy kocyk:

o suuuper bo ja tez "czaje" sie na ten kocyk więc bardzo prosze o opinię jak juz dojdzie do ciebie :)) zamówiłaś ten bardziej puszysty?? bo ja własnie taki chce a jest chyba jeszcze z mikrofibry...

oj to ja nie pomoge bo mi sie wydaje ze przy takim maluszku to te podkłady sa zbędne ( przydadza sie jak bedziesz oduczać kożystania z pieluszki) ale to tylko moje zdanie...

jak najbardziej prawda,u nas podklady nie byly potrzebne,a rowniez zakupilam

asiek1000 - dzięki za info na temat promocji w Rossmanie :D Szwagierka odłożyła mi ślimaczka :D Jaram się jak głupia i chyba sama się pobawię jak go dostanę w swoje ręce, hihihi ;-)

A teraz moje pytanie: czy jest sens kupować Pampersy 1? Bo słyszałam opinie, że lepiej odrazu 2... Doświadczone mamusie wypowiedzcie się :)

ja na samym poczatku uzywalam pampersow 1,mysle ze 2 są stanowczo za duze na pupcie takiego maluszka

Z tych co ja znalazłam na 1 i 2 pisze,że mają siateczkę do wchłaniania luźnej kupki.
Oba opakowania są zielono-żółtte z technologia Complete Care
PAMPERS New Baby NEWBORN 2-5kg 43szt. - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
PAMPERS NEW BABY ROZM. 2 GIANT PACK 108szt - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
Podobno najlepsze sa te nowe Pampers premium care w białym opakowaniu ale na nie miesięcznie wydamy ok 192 zł na jedynki oraz 207 na 2, jak dla mnie stanowczo za dużo a pewnie różnica niewielka.
Swoja drogą ile rodziców używa choćby zwykłych dada z biedronki od samego początku w końcu nie każdego stać na papmersy czy huggisy.
Ja ok. pół roku no może 9 m-cy pojadę na pampersach a potem przeżucę się na jakieś tańsze, bo zbankrutuje.
Moja znajoma jechała od początku na Bella Happy Baby bo mała na inne była uczulona papmersy i huggies odpadały

Pysia ja uzywalam od mniej wiecej pol roku pieluch z biedronki dada i do tej pory uzywam na noc bo jeszcze corce zakladam
co do tych pieluch to cenowo faktycznie wychodzi polowa mniej a bylam z nich bardziej zadowolona niz z zielonych pampersow
co prawda nie kupowalam tych najmniejszych z biedronki
ale skoro biale pampersy są tak chwalone napewno je kupie,ale te z dady rowniez

co do lezaczka mamy taki
leżaczek FISHER PRICE - kick&play! POLECAM:) (1020631423) - Aukcje internetowe Allegro
po corci

reklama
Dorotko też uważam ze 2 bedą za duze na początek.. i również jestem zachwycona jakością DADY ale ja zaczełam je używać jak niunia miala rok wiec nie wiem jakie sa te mniejsze...

Do góry