reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

te happy jak dla mnie jakościowo bardzo podobne do pampersów...no i cena praktycznie ta sama:dry::dry::dry: chyba, że mam pecha i źle szukam??? bo planowałam zacząć od happy ale jakosnie mogę znaleźć ofert gdzie faktycznie bedzie cena różniła sięod pampersa:baffled:

reklama
Nie mogłam się powstrzymać:-D

Załączniki

• SDC14080.JPG
    SDC14080.JPG
    69,8 KB · Wyświetleń: 38
Takie, bardzo bardzo podobne niebieskie skarpeteczki z wkładkami podarowałam TŻ gdy dowiedziałam się na 100% ze zostaniemy rodzicami, do dzisiaj stoją w centralnym miejscu w pokoju na półeczce, sa przesłodkie! :-D

Kerna jak by porównac Pampers 1 i Happy Newborn 1 to masz tak
zapas Pampers 1-168 zł na miesiąc
zapas Happy 1 jumbo paka-80 sztuk za 45 zł daje 0,56 zł za sztukę więc
0,56*8*30=134,4zł na miesiąc
168-134,4= 3,60 zaoszczedzone porównując oba w rozmiarze 1

Porównując Pampers 2 i Happy Newborn 1
Pampers 2- 144zł
Happy Newborn 1-134,4
144-134,4= 9,60 zł zaoszczedzone

porównując 2 juz nie tak wesoło
pampers 2- 144zł na miesiąc
happy 2- 80 sztuk po 55zł wychodzi 0,69 za sztukę
0,69*8*30= 165,6 zł na miesiąc
144-165,6=- 21,6

Happy 2 wychodzą drożej niż pampersy 2 o całe 21,6 zł szok.
Z tym że pampersy 2 to naprawdę trzeba tą jumbo pack upolować w tej cenie co akurat w necie znalazłam.
Wszystko zależy jakie opakowania będziesz kupowała pieluch czy uda ci sie trafić na promocję większego opakowania czy nie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
leżaczek ekstra jak z reszta większość zabawek fisher i tez sie nad nim zastanawiamy :))

Hehe.. ja zakupilam na allegro z tej samej serii ale z kroliczkiem :-) Jeszcze nie dotarly..
Oprocz tego - pistacjowy kocyk:

o suuuper bo ja tez "czaje" sie na ten kocyk więc bardzo prosze o opinię jak juz dojdzie do ciebie :)) zamówiłaś ten bardziej puszysty?? bo ja własnie taki chce a jest chyba jeszcze z mikrofibry...

oj to ja nie pomoge bo mi sie wydaje ze przy takim maluszku to te podkłady sa zbędne ( przydadza sie jak bedziesz oduczać kożystania z pieluszki) ale to tylko moje zdanie...

jak najbardziej prawda,u nas podklady nie byly potrzebne,a rowniez zakupilam

asiek1000 - dzięki za info na temat promocji w Rossmanie :D Szwagierka odłożyła mi ślimaczka :D Jaram się jak głupia i chyba sama się pobawię jak go dostanę w swoje ręce, hihihi ;-)

A teraz moje pytanie: czy jest sens kupować Pampersy 1? Bo słyszałam opinie, że lepiej odrazu 2... Doświadczone mamusie wypowiedzcie się :)

ja na samym poczatku uzywalam pampersow 1,mysle ze 2 są stanowczo za duze na pupcie takiego maluszka

Z tych co ja znalazłam na 1 i 2 pisze,że mają siateczkę do wchłaniania luźnej kupki.
Oba opakowania są zielono-żółtte z technologia Complete Care
PAMPERS New Baby NEWBORN 2-5kg 43szt. - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
PAMPERS NEW BABY ROZM. 2 GIANT PACK 108szt - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
Podobno najlepsze sa te nowe Pampers premium care w białym opakowaniu ale na nie miesięcznie wydamy ok 192 zł na jedynki oraz 207 na 2, jak dla mnie stanowczo za dużo a pewnie różnica niewielka.
Swoja drogą ile rodziców używa choćby zwykłych dada z biedronki od samego początku w końcu nie każdego stać na papmersy czy huggisy.
Ja ok. pół roku no może 9 m-cy pojadę na pampersach a potem przeżucę się na jakieś tańsze, bo zbankrutuje.
Moja znajoma jechała od początku na Bella Happy Baby bo mała na inne była uczulona papmersy i huggies odpadały

Pysia ja uzywalam od mniej wiecej pol roku pieluch z biedronki dada i do tej pory uzywam na noc bo jeszcze corce zakladam
co do tych pieluch to cenowo faktycznie wychodzi polowa mniej a bylam z nich bardziej zadowolona niz z zielonych pampersow
co prawda nie kupowalam tych najmniejszych z biedronki
ale skoro biale pampersy są tak chwalone napewno je kupie,ale te z dady rowniez

co do lezaczka mamy taki
leżaczek FISHER PRICE - kick&play! POLECAM:) (1020631423) - Aukcje internetowe Allegro
po corci

reklama
Dorotko też uważam ze 2 bedą za duze na początek.. i również jestem zachwycona jakością DADY ale ja zaczełam je używać jak niunia miala rok wiec nie wiem jakie sa te mniejsze...

Do góry