reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
Kładzie sie między materac a prześcieradło aby materac nie przemoczyć w razie przesikania pieluszki
wyczytałam , że mamy używają ale pewnie nie wszyscy więc na razie kupilam 3 szt po 2.99 za sztuke

oj to ja nie pomoge bo mi sie wydaje ze przy takim maluszku to te podkłady sa zbędne ( przydadza sie jak bedziesz oduczać kożystania z pieluszki) ale to tylko moje zdanie...

calineczko Mi tez się tak wydaje... Owszem zdarza się przesikać małemu czy tez małej śpioszki ale to bardzo sporadyczne przypadki żeby coś miało przesiąknąć na materac. Jak już dobierzesz odpowiednie pampersy które bedą Ci najbardziej pasowały to niema szans na przesikiwanie.
U mnie np. Hubi przesikiwał Huggiesy te zwykłe, więc ich nie kupowałam. Teraz są już takie z serii disneya i one wyglądają na chłonniejsze i chyba wygodniejsze niż te zwykłe.
Także to co masz w zupełności wystarczy!! ;)

asiek1000 - dzięki za info na temat promocji w Rossmanie :D Szwagierka odłożyła mi ślimaczka :D Jaram się jak głupia i chyba sama się pobawię jak go dostanę w swoje ręce, hihihi ;-)

A teraz moje pytanie: czy jest sens kupować Pampersy 1? Bo słyszałam opinie, że lepiej odrazu 2... Doświadczone mamusie wypowiedzcie się :)

jeslich chodzi o orginalne papmersy rozmiar 1 to ja byłam z nich baaardzo zadowolona- moja one taka fajną siateczkę która pochłania znaczną część kupki więc szybciej wyczyści się tyłeczek małeństwa :) rozmiar 2 juz tego nie miał :(( ale to było 3 lata temu więc mogło się juz to zmienić..

1 i 2 maja siateczkę na luźne stolce więc 1 napewno dla wcześniaków się przydadzą i drobnych dzieciaczków ja to zapewne urodzę kolejnego klopsa w przedziale 3,5-4 kg więc 1 a nawet 2 nie na długo nam się przydadzą a poza tym 2 są w większych opakowaniach więc napewno wyjdzie taniej
Dla porównania
1 (2-5 kg) 43 sztuki po ok 30 zł co daje 0,70 gr za sztukę
2 (3-6 kg) 108sztuk po ok 65 zł co daje 0,60 gr za sztukę

Licząc 8 pieluch przez 30 dni daje nam 240 pieluch na miesiąc więc jak kupimy :
1- 0,70* 240= 168 zł
2- 0,60* 240= 144 zł
niby 10 groszy różnicy na sztuce, ale licząc średnio 8 kup dziennie to 0,10 groszy * 8 pieluch * 30 dni to już 24 złote oszczędności.
za zaoszczędzone 24 zł kupimy 3 paczki chusteczek nawilżanych pampers po ok 8 zł za 72 sztuki wiec zapas chusteczek mamy na miesiąc :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
żeby dostać tego slimaka kupiłam 2 opakowania 2 i z ciekwaości zobaczyłam i nie mają one tej siateczki... szkoda ze 1 nie sa pakowane w duuuzych paczkach bo z tego co ja pamietam to ja az tak szybko na 3 nie wskoczyłam.. a niunie urodziłam 3450....

reklama
żeby dostać tego slimaka kupiłam 2 opakowania 2 i z ciekwaości zobaczyłam i nie mają one tej siateczki... szkoda ze 1 nie sa pakowane w duuuzych paczkach bo z tego co ja pamietam to ja az tak szybko na 3 nie wskoczyłam.. a niunie urodziłam 3450....

Z tych co ja znalazłam na 1 i 2 pisze,że mają siateczkę do wchłaniania luźnej kupki.
Oba opakowania są zielono-żółtte z technologia Complete Care
PAMPERS New Baby NEWBORN 2-5kg 43szt. - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
PAMPERS NEW BABY ROZM. 2 GIANT PACK 108szt - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
Podobno najlepsze sa te nowe Pampers premium care w białym opakowaniu ale na nie miesięcznie wydamy ok 192 zł na jedynki oraz 207 na 2, jak dla mnie stanowczo za dużo a pewnie różnica niewielka.
Swoja drogą ile rodziców używa choćby zwykłych dada z biedronki od samego początku w końcu nie każdego stać na papmersy czy huggisy.
Ja ok. pół roku no może 9 m-cy pojadę na pampersach a potem przeżucę się na jakieś tańsze, bo zbankrutuje.
Moja znajoma jechała od początku na Bella Happy Baby bo mała na inne była uczulona papmersy i huggies odpadały

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry