reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
Ja właśnie mam dylemat Medela czy Avent. Avent ciut droższy ale może i lepszy?

Asiek ja miałam chyba ze 3 nawały w ciągy 1,5 roku karmienia a braku pokarmu było o wiele więcej. Też wariowałam z tymi herbatkami i piłam Karmi. Pomogło - udało się i czułam się wygrana!! Najgorszy był szpital i potem pierwsze dni w domu, dlatego teraz nie zamierzam się męczyć!!

Co do laktatora to znowu wtrącę swoje 3 grosze;-)
Ja półtora miesiaca używałam medeli ale elektrycznej:tak: utrzymałam laktację na super poziomie i dla mnie odciąganie to był relask. Ten laktator ma tyle możliwości regulacji, że te pierwsze są naprawde delikatne i służą raczej do stymulacji brodawki. Ma też dwie funkcje ..do stymulacji (krótkei i delikatne pociagniecia) i do ssania. Byłam bardzo zadowolona i teraz jakby co będę też korzystać, choc mam nadzieję że nie bedę musiała.
Wcześniej kupiłam aventu ręczny ten co pokazywałyście, ale jak dla mnie katastrofa:no: Duża silikonowa nakładka przyklejałą mi się do piersi i ciagnęła za skórę..do tego nie udało mi się ściagnąć ani kropelki:no::no::no:
Jeśli któraś chce kupić ten avent, to odsprzedam chętnie, bo nie mam co z nim zrobić:tak::tak:
Laktator do szpitala nie jest potrzebny, jeśli dziecko jest przy mamie:tak::tak:

Nt. aventu się nie wypowiem bo nie miałam- podobno ok. Baby ono dziewczyny nie polecały.
Medela- ręczny- ten na zdjęciu to starszy model, teraz są takie na "ściskaniie' jak w avencie.
Ja miałam ten starszy, przy rzadkim odciąganiu i zaraz na początku gdy mało jest tego mleka jest ok(siła ssania jest regulowana),
na potem i na częściej , jak już pisałam elektryczne są zbawieniem. Miałam mini electric- super a siła ssania jest w b dużym zakresie regulowana.

dorotka Mam dokladnie taki sam, jest naprawde w porzadku i łatwo sie go czysciło, spokojnie polecam jest warty uwagi.

Dzięki wszystkim za opinie dot. laktatorów, chyba się skuszę jednak na ten avent o którym piszecie.

asiek to rzeczywiście się opłaca, ja tego ślimaka mam po Hubim, bardzo lubiał się nim bawić ;) Ja z pieluchami narazie poczekam, taaakie zakupy typu pampersy i kosmetyki zrobię na końcu czyli w sierpniu ;))

reklama
Dziś dotarła do mnie paczuszka
zakupilam już:
-dwie butelki avent jedna260 ml druga 125ml w bardzo korzystnych cenach
-jeden smoczek(aby miec w razie koniecznosci )
-zestaw do obcinania paznokci
-frida do noska
-podklady pod materac i tutaj pytanko
Ci ile wymieniałyście takie podkłady zakładając , że miałyście pod materacem :-) bo nie wiem ile ich mieć w zapasie

Do góry