reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
Ja właśnie mam dylemat Medela czy Avent. Avent ciut droższy ale może i lepszy?

Asiek ja miałam chyba ze 3 nawały w ciągy 1,5 roku karmienia a braku pokarmu było o wiele więcej. Też wariowałam z tymi herbatkami i piłam Karmi. Pomogło - udało się i czułam się wygrana!! Najgorszy był szpital i potem pierwsze dni w domu, dlatego teraz nie zamierzam się męczyć!!

Co do laktatora to znowu wtrącę swoje 3 grosze;-)
Ja półtora miesiaca używałam medeli ale elektrycznej:tak: utrzymałam laktację na super poziomie i dla mnie odciąganie to był relask. Ten laktator ma tyle możliwości regulacji, że te pierwsze są naprawde delikatne i służą raczej do stymulacji brodawki. Ma też dwie funkcje ..do stymulacji (krótkei i delikatne pociagniecia) i do ssania. Byłam bardzo zadowolona i teraz jakby co będę też korzystać, choc mam nadzieję że nie bedę musiała.
Wcześniej kupiłam aventu ręczny ten co pokazywałyście, ale jak dla mnie katastrofa:no: Duża silikonowa nakładka przyklejałą mi się do piersi i ciagnęła za skórę..do tego nie udało mi się ściagnąć ani kropelki:no::no::no:
Jeśli któraś chce kupić ten avent, to odsprzedam chętnie, bo nie mam co z nim zrobić:tak::tak:
Laktator do szpitala nie jest potrzebny, jeśli dziecko jest przy mamie:tak::tak:

Nt. aventu się nie wypowiem bo nie miałam- podobno ok. Baby ono dziewczyny nie polecały.
Medela- ręczny- ten na zdjęciu to starszy model, teraz są takie na "ściskaniie' jak w avencie.
Ja miałam ten starszy, przy rzadkim odciąganiu i zaraz na początku gdy mało jest tego mleka jest ok(siła ssania jest regulowana),
na potem i na częściej , jak już pisałam elektryczne są zbawieniem. Miałam mini electric- super a siła ssania jest w b dużym zakresie regulowana.

dorotka Mam dokladnie taki sam, jest naprawde w porzadku i łatwo sie go czysciło, spokojnie polecam jest warty uwagi.

Dzięki wszystkim za opinie dot. laktatorów, chyba się skuszę jednak na ten avent o którym piszecie.

asiek to rzeczywiście się opłaca, ja tego ślimaka mam po Hubim, bardzo lubiał się nim bawić ;) Ja z pieluchami narazie poczekam, taaakie zakupy typu pampersy i kosmetyki zrobię na końcu czyli w sierpniu ;))

reklama
Dziś dotarła do mnie paczuszka
zakupilam już:
-dwie butelki avent jedna260 ml druga 125ml w bardzo korzystnych cenach
-jeden smoczek(aby miec w razie koniecznosci )
-zestaw do obcinania paznokci
-frida do noska
-podklady pod materac i tutaj pytanko
Ci ile wymieniałyście takie podkłady zakładając , że miałyście pod materacem :-) bo nie wiem ile ich mieć w zapasie

Do góry