reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Ksiulka dziękuję :-) Też o nim myślałam, jeszcze trochę czasu mamy więc nie spieszymy się z tą decyzją. Nie ukrywam, że Tako ma bardzo dobre opinie i jest bardzo sprawdzonym i popularnym wózkiem.

reklama
Ja miałam Tako Jumber i byłam zadowolona. Jedynie spacerówki nie użyłam ani razu bo wymieniłam od razu na lżejszą bo taką potrzebowałam. Spokojnie do marca woziłam maluszka w gondoli w śpiworku i kombinezonie. No chyba że dziecko będzie bardzo duże.
Jedynie waga ale nie należy z kolei do najcięższych. Wogóle to mam ten wózek do sprzedania. ( Jak nowy co widać po kołach)

Dziewczyny mam do Was pytanie - mozecie polecic jakis dobry kubek niekapek i od kiedy mozna go uzywac - czytalam ostatnio ,ze dobrze go wprowadzac w miare szybko . I jeszcze poardzcie mi jakies dobre funkcjonalne nosidelko - wybieramy sie nad morze i mysle,ze fajnie by bylo malucha w nosidelko wmocowac:-)

Dziewczyny mam do Was pytanie - mozecie polecic jakis dobry kubek niekapek i od kiedy mozna go uzywac - czytalam ostatnio ,ze dobrze go wprowadzac w miare szybko . I jeszcze poardzcie mi jakies dobre funkcjonalne nosidelko - wybieramy sie nad morze i mysle,ze fajnie by bylo malucha w nosidelko wmocowac:-)
ja mam niekapek canpol babies balonik u dla mnie rewelka, Emil juz od 2 m-cy z niego pije

moja córcia używa od jakiegoś miesiąca - mamy kubek niekapek z aventu :) bardzo fajny :) ale mała jak nie chciała pić tak nie chce i w ciągu dnia 10 ml herbatki to sukces :p

My mamy niekapek lovi i rewelacja, Nadula pije z niego bardzo chętnie. Duży plus dla naprawdę fajnego ustnika, jedyny minus to brak na nim miarki, ale i tak polecam :)

Jakie polecacie zabawki na ten okres 8 miesiąca? moja córcia bawi sie tylko grzyechotkami, zastanawiam sie nad kupnem czegoś fajnego. Jakiś organek z odgłosami zwierzątek albo kubełka z otworkami do któych wrzuca sie klocki o różnych kształtach. Co mi polecacie?

Ja mialam niekapek aventu i mloda nie potrafila sie z niego napic. Tylko gryzla. Kupilam z Nuka. Pije z niego bez zadnych problemow. Chcialam tez kupic jej ten kubek 360 stopni z Lovi. Ma juz ktoras?
Misiuunia tez wlasnie sie zastanawiam nad nowymi zabawkami dla Laury. Polecam klocki, z ktorych mozna zbudowac wieze (uwielbia przewracac), poza tym wciaz kroluja pilki. Mamy 3 z roznych materialow. Jedna taka do masazu z kolcami. Poczatkowo mala sie jej bala, teraz ja uwielbia. Teraz kupilam banki mydlane i takie kolka co zaklada sie na patyk od najwiekszego do najmniejszego- mloda zainteresowana tylko patykiem i gryzieniem:-D

reklama
ja mam taki okres przejściowy i nie wiem co zrobić, bo Maja jeszcze nie siedzi sama więc niektóre zabawki byłby raczej niewygodne, matą też sie już nie bawi, teraz ma etap siedzienia w wysokim krzesełku i bawienia sie tam gryzaczkami i grzechotkami dlatego potrzebuje czegoś co mogłabym jej tam postawić żeby sama mogła sobie ruszać i dotykac

dzisiaj kupiłam takie pianinko z róznymi odgłosami zwierzątek, była juz pierwsza próba zabawy - bardzo spodobały jej sie melodyjki i odgłosy, ale jest minus bo sama jeszcze nie potrafi nacisnąć żeby grało (chociaz zdarza sie ze sie uda ale nie za często) zobaczymy co wyjdzie w czasie :D

Do góry