reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Ja też zastanawiałam się nad zakupem niekapka, ale przez ten czas mała nauczyła się pić ze zwykłego kubka, więc chyba nie ma sensu się cofać.

reklama
juz na roczek? ;OOO jeszcze dużo czasu jest :p ja bym nic teraz nie kupiła bo majka rośnie z dnia na dzien i jeszcze okazałoby sie za male :p

suknia bardzo ładna :)

kreacja super, ale mały rozmiar, jak u nas to na teraz by było :) Podpisuję się pod wypowiedzią misiuni, że bałabym się, że za małe będzie jakbym już teraz kupiła. Z resztą u nas roczek dopiero 28 września, więc jeszcze duuużo czasu. Ja natomiast zastanawiam się od jakiegoś czasu nad prezentem na roczek dla naszej Niuni i nie mam zielonego pojęcia. Tzn ponieważ uwielbia koty, więc tak się zastanawialiśmy nad takim prezentem: Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.siberiancat.pl/Galerie/Irvin/irvin001tn.jpg ale to tylko spekulacje ;))

Kinia kotek śliczny ale powiem ci że mój kuzyn ma takiego kocurka już kilka lat i kotek jest mało towarzyski :) mimo tego że wychowany z bąbelkiem już teraz 3 letnim i trzeba strasznie dbać o sierść bo się leni i wybredne w jedzonku są te kociki z tego co kuzynek mówił ;)

dziewczyny doradźcie w kupnie fotelika samochodowego bo czeka mnie zakup przed wyjazdem jutro jadę po oglądać co i jak poczytałam troszkę na necie i chciała bym fotelik 9-18kg
np.
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/32/maxi,cosi,tobi.html

http://dino.sklep.pl/nowy/wyprzedaz...5.html?zenid=34696022ed3320bd1c184edc29a67a3d

http://www.nokaut.pl/foteliki-samochodowe/ramatti-formula-classic.html

http://esklep.babyfant.pl/fotelik-romer-duo-plus-2011-p-285.html

jest tak wiele tych fotelików że nie wiadomo co wybrać zaznaczę iż czeka nas 9 godzinna podróż nad morze oraz w okresie wakacyjnym dużo jezdzimy ok 100 km co weekend więc liczy się bezpieczeństwo i wygoda malca proszę o radę

Ostatnia edycja:
Co do fotelików mamy z coneco jeden nowy taki:
FOTELIK SAMOCHODOWY ZENITH ARMOR FOTEL CONECO 24h% (1665715465) - Aukcje internetowe Allegro
i drugie pożyczony z concorda coś takiego:
Fotelik samochodowy Concord Trimax Comfort Line (1683623300) - Aukcje internetowe Allegro
w tym pożyczonym nie jeździł, bo to dla mojego taty do auta żeby nie przekładać naszego.
Jeżeli chodzi o ten z coneco to solidnie wygląda, da się rozłożyć ale tak no bez rewelacji tzn. na pewno bardziej niż ten z concorda. Taki materiał trochę potliwy, bo mały jak w nim uśnie to cały mokry. Nie wiem czy to wina materiału czy w sumie wszystkie tak mają...
A ten z concorda to jak dla mnie taki mało bezpieczny...chociaż materiał na nim wygląda na taki który nie spowoduje takiego pocenia się dziecka, ale jakoś tak w porównaniu z tym z coneco jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to lepszy ten z coneco tak mi się wydaje.

ja na chwilke odnośnie fotelika :D Maxi Cosi Priori my mamy cos takiego i jestesmy mega zadowoleni , solidnie przymocowany i stabilnie siedzi na kanapie samochodu, maly sie w nim nie poci ,a co jest bardzo praktyczne to to ,ze mozna zmieniac pozycje fotelika np jak maly usnie to robimy mu na lezaca tak ze nie jest na sztywno w pionie posadzony tylko wygodnie moze spac. naprawde szczerze polecam.

My tez w trakcie zakupu fotelika, trudny wybor:eek:.I zastanawiam sie czy kupowac 9-18 kg czy od razu 9-36.
Kolezanka cos mi wspominała ze od stycznia wchodzi przepis, ze dziecko musi jezdzic w foteliku do 12 lat i do wzrostu 150cm. Zalezy co pierwsze bedzie. A te pod pupe podkładki dla starszych dzieciakow beda bee

Co do fotelików to ja przy zkupie patrzyłam aby dziecko nie musiało siedzieć w nim pionowo, żeby chociaż trochę oparcie było pod skosem. Raz jak wynajęlismy przewoźnika na lotnisko, miał w samochodzie własnie taki pionowy fotelik i masakra poprostu. Główka Laury, jak zasnęła zwisała jak pijakowi, żal mi jej było strasznie i całą drogę trzymałam ją za brodę. Kupiliśmy concorda ale nie pamiętam którego. W każdym razie Laurze jest wygodnie, czy śpi, czy nie :). No i bezpieczny też niby jest bo wcześniej poczytałam na jego temat. Tylko montaż upierdliwy.

reklama
Do góry