reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

ja wogole bym sie bala troszke przez internet zamawiac siostra mojej szwagierki kupila przez internet wozek wszystko ladnie peiknie zapakowane nowy nie uzywany a jak rozlozyli to na spacerach wozek zaczal sam skrecac w lewa strone co sie okazalo ze wozek byl poprstu przekoszony tak jak czasami to byla z samochodami po wypadkach no i zadnej gwarancji nic wiec wsciekla jak cholera na szczescie sie przemeczyla i teraz kupila nowa spacerowke juz w normalnym sklepie gdzie otrzymala gwarancje itp...

reklama
Dziweczyny mam do Was wielką prośbę, dokładnie pytanei dla tych, które z Was kupowały wózki przez `internet.
Chodzi mi o przesyłkę. Jeżeli zamawiałyście wuzek wielofunkcyjny, stelaż, gondola, spacerówka, ewentualnie fotelik, to w jaki wposób było to zapakowane. Czy wszystko w osobnych katonach, czy jakoś razem.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Ja staram się takie rzeczy kupować za pośrednictwem odbioru osobistego. Wiem ze to czasami trudne ale staram się szukać rzeczy w obrębie ok 25 - 40 km od swojego miejsca zamieszkania. Wtedy mam pewność że wszystko dojdzie tak jak trzeba. A takie wózki to tak jak dziewczyny pisały mieszczą się naprawdę w małych pudełkach. Jak odbierałam swój to gondole i spacerówkę wraz ze stelażem miałam w jednym kartonie a nosidełko w drugim. Spokojnie wszystko zmieściło się na tylnej kanapie samochodu.

ja wogole bym sie bala troszke przez internet zamawiac siostra mojej szwagierki kupila przez internet wozek wszystko ladnie peiknie zapakowane nowy nie uzywany a jak rozlozyli to na spacerach wozek zaczal sam skrecac w lewa strone co sie okazalo ze wozek byl poprstu przekoszony tak jak czasami to byla z samochodami po wypadkach no i zadnej gwarancji nic wiec wsciekla jak cholera na szczescie sie przemeczyla i teraz kupila nowa spacerowke juz w normalnym sklepie gdzie otrzymala gwarancje itp...

Dziwna sprawa. Przecież przez internet mamy możliwość zakupu od normalnych, stacjonarnych sklepów - mają swoje siedziby, swoje sklepy, wystawiają faktury, paragony - wszystko zgodnie z prawem więc jakim cudem nie miała gwarancji?

Chyba, że kupiła od osoby prywatnej. Ale nawet wtedy zgodnie z Polskim prawem jeżeli zakupy robi się przez internet ma się możliwość zwrotu w ciągu 10 dni od daty zakupu.

Ja przez internet tez kupuje - ale nei od osoby , ktora sprzedaje jedna rzecz tylko z normalnego sklepu - jest tam i gwarancja - zawsze musi byc , nie ma opcji,ze jej nie ma , no chyba , ze sie kupuje cos duzo taniej i jest zaznaczone,ze cos jest np z wkspozycji sklepowej - chociaz i to najczesciej ma gwarancje , jedynie krotsza . Wozek , ktory na upatrzylam ma 3 lata gwarancji i i pochodzi ze sklepu , ktory tez jest stancjonarnym .

My kupilismy zarowno wozek jak i fotelik i jestesmy 100% zadowoleni. Rzeczy uzywane ale udalo nam sie dostac uzywane przez ok 6 miesiecy wiec zarowno na jedno jak i drugie mamy gwaracje , do tego stan rewelacyjny jak nowy. Forma pakowania to fotelik w kartonie hmm dosyc duzym ale to przez to ,ze bylo chyba z pol kilo foli bombelkowej by nic sie mu nie stalo hehe a wozek byl w kartonie po kosiarce wpakowane wszystkie czesci razem. (dzwoni do nas kurier i mowi do meza , mam dla pana kosiarke ,kiedy moge pana zastac heh a moj maz ze zdziwieniem pyta kosiarke ? ja nie chce zamawialem zadnej kosiarki :) i facet sie pyta yyy no taki wielki karton od kosiarki to co pan zamawial ? a moj maz sie zaczal smiac i mowi ,ze byl blisko bo to wozek dla dziecka) Tez zapakowany solidnie w folie ta streczowa(nie wiem jak to sie pisze) i w ta bombelkowa. Wiec jak dla mnie to ja nie mam zadnych zastrzezen i jestem bardzo zadowolona z zakupow.

Ja zamawiałam wózek z bobowózków dostałam paragon i gwarancję, a paczka była dość duża (wózek podwójny) 3 pudełka złączone w jedno, stelaż + gondole + spacerówki i oczywiście za pobraniem przesyłka. Oprócz tego jesli zamawiam z internetu to zawsze od kogoś kto ma jakaś działalność coby mieć paragon w razie czego.

dziewczyny, a ja wroce do kwestii termometrow?czy takiemu dziecku sie mierzy caly czas temperature?i tzreba miec od razu termometr w domu?bo ja bym chciala jakis porzadny i stwierdzilam, ze poczekam na czas mniejszych wydatkow (teraz sie przeprowadzam), ale tak wszystkie kupujecie, to juz zglupialam, moze od poczatku trzeba?i Mama ostatnio mnie pyta, czy mam w domu taki normalny termometr rteciowy?bo niby sie przydaje, jak dziecku tzreba z kupka pomoc??????????powiedzialam, ze mam, a teraz sprawdzam , ze ja mam elektroniczny a nie rteciowy?ale koncowka ta sama, wiec chyba nie ma roznicy, co?a wogole moja Mama, ostatni raz niemowleciem sie zajmowala 23 lata temu, wiec powiedzcie mi, czy dzisiaj tez sie czasami tym termometrem pomaga?

dziewczyny, a ja wroce do kwestii termometrow?czy takiemu dziecku sie mierzy caly czas temperature?i tzreba miec od razu termometr w domu?bo ja bym chciala jakis porzadny i stwierdzilam, ze poczekam na czas mniejszych wydatkow (teraz sie przeprowadzam), ale tak wszystkie kupujecie, to juz zglupialam, moze od poczatku trzeba?i Mama ostatnio mnie pyta, czy mam w domu taki normalny termometr rteciowy?bo niby sie przydaje, jak dziecku tzreba z kupka pomoc??????????powiedzialam, ze mam, a teraz sprawdzam , ze ja mam elektroniczny a nie rteciowy?ale koncowka ta sama, wiec chyba nie ma roznicy, co?a wogole moja Mama, ostatni raz niemowleciem sie zajmowala 23 lata temu, wiec powiedzcie mi, czy dzisiaj tez sie czasami tym termometrem pomaga?
O ile pamietam to mierzylam temperaturke codziennie, a co do pomagania termometrem w zrobieniu kupy to jest dozwolone tylko w extremalnych przypadkach bo mozna dziecku za bardzo rozluznic zwieracze i pozniej kupa tylko z termometrem. Kup sobie ten do uszka one naprawde maja dobre opinie ja mam taki bardzo podobny do Asiek 1000 ( wyglad identyczny tylko firma Dittmann) i jestem super zadowolona. Mierzy idealnie tak samo jak rteciowy.

reklama
Do góry