reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Onionku widzę że mamy takie same gusta jeśli chodzi o wózeczki, pamiętasz też ten wózeczek tu wklejałam noi właśnie ten kolor podobał mi się najbardziej ;)Tyle tylko że mi wlaśnie chodziło o samą spacerówkę, bo głęboki mam po Hubercie. Teraz jeszcze niewiem bo co chwilkę mi się zmienia, jestem strasznie niezdecydowana ;)
Wacham się pomiędzy tym Xlander xa, Xlander xt, Quinny speedi noi mój najnowszy wynalazek Casualplay S4. Mam nadzieję że nic nowego już nie dojdzie i wkońcu zdecyduję się na któryś z tych czterech ;))

To ciesze sie, ze tez Ci sie taki podoba i jak masz gondole to smialo dokup sama spacerowke.. Ja wybralam model XA z tego wzgledu, ze to jedyny zdaje sie wsrod X-Landerow, gdzie spacerowka rozklada sie do spania.. :-)

onionku spacerówka śliczna ale ta czerwona gondola tez przepiekna, i nie przejmuj się zima się skończy i nasze dzieci juz w spacerówkach beda jezdzic więcfajnie ze sobie troszkę zaoszczedziliscie a kolorek tez fajniutki

maja wizualnie wózeczek super, ja nic o nich nie słyszałam ale skoro mówisz że ma dobre opinie to pewnie tak jest.

Dzieki :-)

Onionku no ja wlasnie tez tak chce zrobic ze kupie spacrowke i chyba nawet w tym samym kolorze bardzo mi sie spodobał a jeslichodzi o gondolke to skoro pasuja ze starszych modeli to kupie na allegro bedzie troszke taniej aa i mam jeszcze jedno pytanie do ciebie bo ja planuje zakup fotelika maxi-cosi city ,wiesz moze czy mozna go montowac na stelazu za pomoca tych samych adapterow co gondolke i spacerowke??

Tak, ten zielony kolor jest niesamowity - od razu mi sie spodobal, jak go zobaczylam :-)
Mysle, ze fotelik moze pasowac, tylko wystarczy dokupic odpowiednie mocowania. Do gondoli sa inne mocowania, do spacerowki tez. Ale przed zakupem najlepiej zapytac sprzedawce :-) Pamietam, jak w sklepie gdzie moj K. kupowal - koles powiedzial, ze do x-landera xa pasuje wiekszosc fotelikow.

reklama
Ja kupiłam już jakiś miesiąc temu wózek Makalu4 z firmy Quatro. Taki mi polecili w sklepie dla maluszków i powiem wam że jak narazie tak "na sucho" to jest super. Poniżej link do aukcji na której akurat go sprzedają
Wózek MAKALU 4 + fotelik + gondola 3w1 od SS (1191087791) - Aukcje internetowe Allegro
Ja mam ten pomarańczowy bo na żywo właśnie ten nam się najbardziej podobał a i może kiedyś będzie córka to się jeszcze przyda :)

A mi zadzwonili ze Sklepu, ze wózek do odebrania jest , normalnie aż nogami z radości przebieram , bo wreszcie mamy cadillaca dla naszego maleństwa :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::-):-):-):-)

dziewczyny a Wy trenujecie z tymi wozkami?
bo ja Wam sie przyznam, ze probowalam wczoraj dijechac do garazu i nie bardzo mi to szlo:)a potem z Kochaniem 10 min. probowalismy go rozlozyc, bo nie pamietalismy co mamy nacisnac:)))a w sumie bardzo prosto...jeden przycisk, zeby wyjac gondole i potem na stelazu, ladnie ponumerowane ruchy 1,2,3,4...pocieszam sie, ze jakbedziemy to robic codziennie, dojdziemy do wprawy...
a wozeczek mam taki http://www.mothercare.com/richContent/B001NLZ0NW, juz sie chyba kiedys chwalilam,, kolor kawa z mlekiem

DSCN4427.jpg
DSCN4423.jpg
DSCN4425.jpg

A oto i łoże mojego Adaśka :D Ubrane tylko w ochraniacz i prześcieradło bo na początku będzie spał w śpiworku lub rożku :-)

nowy materac wlasnie przyszedl, piekny;-)
zostalo kilka drobiazgow w aptece, poprac kilka rzeczy i tyle;-)
jeszcze to nieszczesnie pakowanie torby:nerd:

no u mnie lozeczko juz stoi od jakiegos czasu mteracyk jeszcze w foli by sie nie zakurzyl za bardzo a jutro mama przyjezdza pomoc mi poscielic je w koncu bo nie poradze sobie za bardzo z tym baldachimem itp a mama ma do takich rzeczy dryg:D Zrobie zdjatko i wstawie jak bedzie gotowe:)

reklama
Marta, bardzo ładne łóżeczko :)

Dziewczyny, ja mam następujący problem: nie umiem się za bardzo zdecydować na odpowiedni termometr dla maleństwa. Czy Wy już kupiłyście albo znacie jakiś sprawdzony? I jak najlepiej potem mierzyć temperaturę? Szczerze powiedziawszy, w uszku się trochę boję... Póki co, zastanawiam się nad tym:
NOWOCZESNY TERMOMETR AQUA THERM DLA DZIECI 11W1 (1186540804) - Aukcje internetowe Allegro
Proszę, doradźcie coś, bo jestem kompletnie zielona w tym temacie... Z góry dziękuję! :)

Do góry