reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
wlasnie malgos jak zapytaja... a jak nie, to mozesz dostac roznosci.... chyba najbardziej pamietam nietrafiony prezent od mamy mojego T.ktora 2 dni po urodzeniu przyniosla nam komplet sliniaczkow...hmmm skromnie jak na babcie, ale nie jestem zlosliwa, uwierzcie mi, tylko ona po prostu kompletnie nie ma wyczucia.
Sliniaczki jeszcze sie kiedys przydadza. Ja pamietam , ze dostalam dla mojego syneczka piekne spioszki- ROZOWE:szok:
A od ciotki mojego meza pieknie zapakowane w niebieski papier z napisem "Wszystkiego najlepszego z okazji narodzin dziecka" pudelko ciastek upieczonych przez jej kolezanke 2 tyg wczesniej.:shocked2:
ehhh z tymi prezenrtami to moja mama przebija wszystkich. Na roczek kupiła małemu chińską wrzeszczącą zabawkę. Jeździła w kółko, migały światełka i leciała muzyka. Dodam, że była tak cholernie głośna, że wściekłą zabroniłam jej używać. No zamaist kupić juzjaką bajkę, klocki czy cos to motorek...i co ma dziecko z tym robić? Siedzieć i siepatrzeć jak światełka migają...cudownie:confused2::confused2::confused2::confused2:do tego zapomniała odkleić cene....:confused2::confused2::confused2:
Jak ja kocham te glosne migajace zabawki:no::no:

oj tak babcie juz tak mają... wynika to pewnie z tego ze jak same chowały swoje dzieci to nic nie było w sklepach... moja teściowa tez kupuje mnustwo badziewi ze sklapu typu wszystko po 5zl... ja to po prostu później wyrzucam- P mówił jej wiele razy ale efektów brak..

a jeśli chodzi o nie trafione prezenty to- dzis przyszła do mnie moja kolezanka, ma ona śliczna córeczke ale tatus małej wypioł sie tyłkiem na nie- nawet ani razu nie widział swojego dziecka.. no i ona teraz sądzi sie z nim o alimenty... kazdy wie jaka ma Gosia sytuacje bo już w ciązy została sama... a jej zanajoma przyszła zobaczyć córcie i przyniosła jej body z napisem "kocham mojego tatusia" :/ no i ja dzis dostałam te body bo wiadomo jej mała tego nie załozy...
Masz racje te wszystkie cuda po 5 zlotych to odrazu kosz.
A z ta Twoja kolezanka to przegiecie - ta jej znajoma strasznie inteligentna:rofl2:

Co do nie trafionych prezentów to ładne historie opowiadacie, ludzie czasem nie myślą tak do końca...

Ja chciałam was zapytać bo nie wiem czy juz o tym było jakoś nie kojarzę mianowicie kupujecie jakiś ochraniacz czy ceratkę na materacyk do łóżeczka?? bo ja znalazłam kilka takich rzeczy na allegro i sama nie wiem które i czy w ogóle kupować.

ja mam ochraniacz na szczebelki, a ceratki nie mam zamiaru uzywać, to samo z prześcieradłem podgumowanym- od razu mam wizje że dziecko będzie mi się na tym pocić, po za tym myślę ze to sie bardziej przyda jak będziemy oduczać nocnego siusiania....

Tak jak Asiek1000 pisala nie wiem czy dziecko w lozeczku nie bedzie sie pocilo ale do wozka potrzebuje napewno bo chce go jeszcze sprzedac. U nas te z pampersa kosztuja 7 szt- 6 euro czyli jakies 24 zl

Kalcha, ja widziałam na allegro prześcieradełka z gumką o takich samych właściwościach, a chyba wygodniejsze.
http://allegro.pl/item1165345881_przescieradlo_z_gumka_nieprzemakalne_120x60.html
Dziewczyny nie wiem czy któraś o tym słyszała, ale ja kiedy chodziłam w ciąży młodszym synem czytałam o takich wkładach w pieluszki jak powłoka w pampersach, co podobno bardzo przydaje się właśnie na początku, kiedy dzieciątko, co karmienie to robi kupkę i choć pieluszka sucha, to brudna i trzeba zmienić. Wkłada się taki wkład w pieluszkę i to, co gęste z kupki zostaje na nim, a to, co rzadkie wsiąka w pieluszkę jak siku. Można wyrzucić tylko wkład i pieluszkę jeszcze zostawić, bo kupki takiego maluszka nie śmierdzą jak dorosłe (w zasadzie zsiadłym mlekiem).Tylko wtedy nie było tego jeszcze u nas w sklepach.
Nie wiem czy to nie to: http://allegro.pl/item1163459300_canpol_wkladki_do_pieluszek_112_szt.html

Ostatnia edycja:
reklama
nie mogę spać coś dzisiaj widzę że już zdjęcia wchodzą to pochwalę się wam moimi zdobyczami sklepowymi i lumpkowymi ciuszki są w rozmiarach 56-68, ale oprócz nich mam jeszcze trochę rzeczy od znajomej niektóre są fajne a niektóre już też bardzo zużyte na przedostatnim zdjęciu moje wczorajsze łupy i jak wam się podobają?

Załączniki

• IMG_1325.jpg
    IMG_1325.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 141
  • IMG_1329.jpg
    IMG_1329.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 122
  • IMG_1322.jpg
    IMG_1322.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 130
  • IMG_1324.jpg
    IMG_1324.jpg