reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Dziewczyny, fajnie, że Wam się podoba ten wózek Baby Merc, dzięki za opinie! :) Tylko mnie trochę martwi, że fotelik ma trzypunktowe pasy bezpieczeństwa, a czytałam jakiś artykuł o wózkach, że powinny być pięciopunktowe i już sama nie wiem... Jakie to ma znaczenie dla bezpieczeństwa...? nigdy nie woziliśmy w aucie żadnego maluszka i nawet nie wiem, jak się ten fotelik zapina. Zrobię chyba tak, że poszukam w sklepach, dotknę, pooglądam, a potem ewentualnie kupię na Allegro, bo jest taniej niż w sklepach...

reklama
pieluszek dada uzywalismy do 2. roku zycia wlącznie, ale na poczatku faktycznie pampersy i huggisy, bo delikatniejsze, chociaz mala na huggis zareagowala wysypką, a po pampers newborn nie było niczego niepokojacego.
dada sa miekkie, zaczelismy ich uzywac okolo 3 -4 miesiaca i nic sie nie dzialo.

a propos pieluszek to ja mowie rodzince, zeby w prezentach dla dziecka nie przynosili mi grzechotek i body (bo nigdy nie trafiaja z rozmiarem i po malej mam same nowe ubranka 56) tylko wlasnie po paczce pieluch! to jest drogie w sumie dla rodzicow, a przyda sie na bank, nawet jak rozmiar za duze bedzie to polezą. co o tym myslicie??

Aga26ka ja tez na tym myslalam ,zeby pieluszki przynosili, zawsze sie przydadza a ubranka coz , moja sasiadka jak zobaczyla malego komode to stwierdzila ze jej 2 razem nie miala tylu ubranek

Też uważam że pieluszki to świetny prezent... ja przy Julci dostałam mnóstwo pierdół które sie nie przydały....
Dady zaczełam uzywac po pierwszym roku ( wczesniej tylko pampers) i byłam bardzo zadowolona , myslę że tym razem szybciej się na nie "przerzuce" tylko na noc lub na dłuższy spacer bede zakładała pampersa... na chwile obecna mam 2 opakowania pampersów 1 i 2 opakowania jumbopaki rozmiar 2 czyli spokojnie na miesiąc mi starczy do tego kupiłam chusteczki nivea- jak dla mnie sa one najlepsze ale później zapewne będe kupowac DAde :)

Dziewczyny, fajnie, że Wam się podoba ten wózek Baby Merc, dzięki za opinie! :) Tylko mnie trochę martwi, że fotelik ma trzypunktowe pasy bezpieczeństwa, a czytałam jakiś artykuł o wózkach, że powinny być pięciopunktowe i już sama nie wiem... Jakie to ma znaczenie dla bezpieczeństwa...? nigdy nie woziliśmy w aucie żadnego maluszka i nawet nie wiem, jak się ten fotelik zapina. Zrobię chyba tak, że poszukam w sklepach, dotknę, pooglądam, a potem ewentualnie kupię na Allegro, bo jest taniej niż w sklepach...
Te piersze foteliki dla dzieci sa przewaznie trzypunktowe np Maxi Cosi Citi dopiero te drugie siedzonka od 13kg i spacerowki powinny byc pieciopunktowe.

Ja też jestem za prezentem w postaci pieluch :-)Tego nigdy dosyć ;-)

Fotelik jaki zakupilismy wraz z wózkiem- Tako- także ma 3 punktowe zapięcia, chyba wiele fotelikow dla najmłodszych ma taki system?

Beniaminka z Michałem właśnie na starcie nie kupowałam najlepszych pieluch..moim zdaniem to bez sens..wiadomo, że folli nie założę, ale wcale pampek być nie musi, bo mały i tak na początku tlyko leży, prawie sięnie rusza, nóżki zwykle rozkraczone a pieluchy maja wymianę co 2h. Dopiero jak mały podrósł i nie zmieniałam mu pieluszek non stop to zacżęłam kupować te lepsze, zeby nie krępowały dziecka no i oczywiscie nie obcierały. Na początku Dady wpijały sięmałemy w pachwiny, mimo, że nisko je zapinałam. Dopiero teraz jest ok i mały używa dady też na noc. Bella hapy też mają super jakość i na allegro można kupić taniej niz pampki a jak dla mnie nie ma różnicy:no: Z hugissami próbujemy pierwszys raz, więc nic nei wiem.
Co do prezentów to paczka pieluch jest super sprawą, szkoda tylko, że nie każdy siezapyta co kupić, tylko przynoszą dziwne rzeczy a ty musisz udawać że się bardzo cieszysz i bardzo dziękujesz...:sorry:

Rzeczywiscie tak jest ... rynek artykułów dziecięcych jest baaaardzo duzy, a wszyscy odwiedzający uznaja sie za ekspertów, przynosząc zbedne pierdołki...
Ja bede mowic glosno o zapotrzebowaniu na pieluszki.

reklama
Tez uwazam ze pieluszki na prezent to fajny pomysł.

A z tymi dziwnymi prezentami to Kerna ma racje. Moja siostra dla Oli nadostawala tyle bezuzytecznych ciuszkow, ze az brak słow. Połowy to nie wykorzysta. Wiec lepiej jak by dostała pieluszki, czy chusteczki, a sama by kupiła dziecku to co uwaza za stosowne. A tak to musi kupic i pieluszki i ciuszki. A ze wszystko prawie w rózu dostała to juz w ogóle przegiecie

Do góry