reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

To nie chusta tylko worek :/
I jest rzeczywiście niebezpieczny bo ciężko w nim dobrze ułożyć dziecko a jeśli rodzic nie wraca uwagi na dzieciaczka tak jak w usA to może nie zauważyć (choć ja sobie tego nawet wyobrazić nie mogę) że dziecko przygięło buzię to ciałka. Miałam takie coś pożyczone przez chwile- tragedia- nie polecam. Zupełnie nie umiałam się tym posłużyć. Nazywanie takich toreb chustami tylko psuje opinie tych drugich.
Prawdziwa chusta to kilkumetrowy pas materiału i w nim układa się dziecko w sposób fizjologiczny, w dodatku tak, żeby cały czas widzieć buzię. A i tak lepiej poczekać aż dziecko trzyma głowę.
Dobre są też nosidła mai taj i ergonomiczne ale takie z pasem biodrowym,ciasno przytwierdzające dziecko do rodzica, żeby nie dyndało i układające nóżki w kształt żabki.
The end

reklama
Oglądałam ten program, jak w Stanach dziecko zmarło..udusiło się w tym worku :no: dla mnie to w ogóle masakra, zamiast wózka taki worek, z kobiety już całkiem wielbłąda chcą zrobić :wściekła/y:

A taka chusta do noszenia dosyć ciekawa, nie wiem jak długo da się radę dzieciątko w niej nosić, ale widziałam latem moją sąsiadkę, fajny bliski kontakt z dzieckiem. Ale na dłuższe spacery pewnie jest ciężko..

msdracula
Ja teraz mojego Tymcia (co prawda na plecach) noszę a on jakieś 13 kg waży. Ciężko nie jest- jak poprawnie się zamota to po prostu jakby się zwykły plecak miało.
A dla mnie to boskie rozwiązanie bo on chodzi, w wózku nie chce siedzieć i tak sobie drepczemy a jak się zmęczy to wyciągam z torebki chustę, motem i szybko do domu. Zwykle zasypia:-p
Przedtem taszczyłam z jednej strony wózek a z drugiej dziecko za rękę i odechciewało się wszystkiego.

Trzeba będzie spróbować. Moja sąsiadka akurat z malutkim dzieciątkiem w chuście chodziła, slodko to wyglądało. A nie było Ci cięzko? ja nie wyobrażam sobie takiego cięzaru ( chociaż słodkiego) taszczyć na plecach, chyba kregosłup by mi padł :zawstydzona/y:ja myslałam, że te chusty to tylko na niemowlaczki są

ja też kupiłam pas ciążowy na allegro tylko on jest z bawełny (95%) i elastynu i kosztował mnie 7 zł + koszt przesyłki (razem jakieś 12 zł). Dodatkowo ma fajną wstążeczkę i brzusio wygląda naprawdę słodko :-) Planuję zakup jeszcze jednego pasa ale szukam takiego dłuższego żebym mogła do leginsów zakładać

a ajkie wybrałyście wzory tych pasów, bo mnie też korci, ale jak dla mnie za duży wybór:-D:-D:-D
A co do chusty, to ja właśnie ten worek kupiłam dla Michała, ale oddałąm, bo on nie chciał w nim leżeć:no: ale że niebezpieczne...nie pomyślałabym:no: Haszi a skad wziąć instrukcję wiązania chusty, bo taką zwyklą chustę też kupiłam i też oddałąm bo mimo, że byyły rysunki, to nie potrafiłam jej zawiązać:sorry2: moim zdaniem to świetna sprawa. Miałąm znajomą, co swojego prawie dwu letniego synka nosiła na plecach. Raz dwa i zawiązane. Super sprawa:tak:

Muszę powiedzieć, że mnie jeszcze nie spieszno do kupowania tych większych sprzetów typu wózki, foteliki.Niemniej mam mega ochotę kupować takie "pierdółki" czyli jakies kolorowe pieluszki flanelowe do wycierania buźki, kocyki, dodatki itd. Nie wiem moze to dlatego, że ginka powiedziała, ze córa ma być i już wszystko różowe mi się podoba :) mam ogólnie plan aby łączyć różowe ciuszkiz brązem tak mi się podoba i teraz jak na zakupy wyruszę to będę robiła wielkie poszukiwania....a mówi sie,że przy trzecim dziecku nie ma już tego szaleństwa, jak to nie ma??? :) Jest jeszcze gorzej!!!

reklama
mi tez bardzo podobaja sie te pasy ale kurcze ja mam szerokie biodra i wole tunike bo mi je zakrywa... zaciekawilo mnie to ci napisała Justyna ze mozna je do leginsów nosić hmm tylko nie moge sonie tego wyobrazić...

Do góry