reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Ja z butelkami czekam na kuzynkę bo nie spytalam do jakich ma sterylizator i ucieszyła mnei bardzo kiedy powiedziała mi że ma też dla mnie monitor oddechu :)

reklama
Ja przedwczoraj kupiłam taki metalowy zestaw koszy do szafy bo nie wiem gdzie mam już ciuchy układać młodej(jak kupywaliśmy szafę to wydawała się pojemna ale tylko się wydawała:-p) i wczoraj złozyłam ten kosz i masakra:szok:nie mogłam go do tej szafy wcisnąć:rofl2: pół szafy rozkręciłam a nabałaganiłam przy tym że hej!!W końcu musiałam ten kosz rozwalić i złożyć w szafie bo nijak się nie mieścił:dry:ale w końcu siedzi w środku!!! Tak się przy tym namęczyłam ,że składanie części szafy które porozkręcałam zostawiłam sobie na dzisiaj!!Teraz nie mogę patrzec na ten bałagan a wczoraj przed robotą sprzątałam:zawstydzona/y:ale jestem inteligentna inaczej!!:sorry2:
Kupiłam też różna pierdołki z apteki-gaziki,czopki, herbatke plantex(polecam!!!),sól fizjologiczną...

dziewczyny a ja jestem na etapie poszukiwania wózka..pamiętam jak córka urodziła się w sierpniu to w marcu miałam problem żeby zmieścić ją do gondoli wózka bo śpiworek i grube ubranie i dziecko było duuuuuuuże więc teraz mam schizę i szukam wózka o dużej gondoli i wpadła mi w oko
Inglesina Classica Balestrino

cena oszałamiająca bo przeszło 3 tys.:szok: ale ja mam takie szczęście, że co kupię to na allegro sprzedam w lepszej cenie :tak: no i mój mówi mi dzisiaj,że jak chcę to mam kupować:szok: dziewczyny wiecie jak się cieszę....co prawda przemyślę jeszcze sprawę bo wózek musi się składać i mieścić w samochodzie bo ja bez auta nie funkcjonuję ale sama świadomość możliwości baaaaaaardzo mnie cieszy:tak:

lilu nic nie słyszałam o tym wózeczku i widziec tez nie widziałam. A cena rzeczywiscie duza. Ale jak maz sie zgodził, to tez bym kupowała na Twoim miejscu. Jak szalec to szalec.
A swoja droga chciałabym, zeby mój maz tak sie ze mna zgadzał w sprawie zakupów:tak:.

Guusia, dziękuję :) Moze dzisiaj kołyska dojedzie, jesli beda kazali odebrac na poczcie nie dam rady, bo mam bardzo daleko, a bez auta dzwigac tego nie bede. Moj P w pracy do wieczora i pewnie skonczy sie na tym, ze odbiore ja w poniedzialek lub pozniej :(
Dzieki za instrukcje sterylizacji butelki, ja taka juz zakupilm, ale nie odpakowywałam jeszcze.
Lili- cudne sa Inglessiny- takie stylowe, inne. Ja juz powiekszenia rodzinki nie planuję, wiec nie inwestuje w drogi wozek, ale ten jest sliczny!!! A Wam jeszcze posłuży, może rodzinka sie powiększy ? ;-)

lilu to jesteśmy na tym samym etapie zakupow ja też właśnie szukam obecnie przeglądam allegro i sama nie wiem czego chce :(

ja tez na etapie wypatrywania wózka, i podobnie jak Ty, sama juz nie wiem czego chce. Własnie poczytałam sobie ze 30 ostatnich stron z sierpniówek, o wozkach, i tam dziewczyny wybieraja miedzy Jedo fyn, a Bolder sd Eco line. A wiekszosc wybiera czarny z zielonym. Tylko najgorszy problem mam z tym, ze chciałabym widziec wózek na zywo zanim go zakupie, a z tym to juz gorzej.

Kupiłam też różna pierdołki z apteki-gaziki,czopki, herbatke plantex(polecam!!!),sól fizjologiczną...

możesz napisać coś więcej o tej herbatce tzn ona jest dla dzidi czy dla mamy karmiacej???

dziewczyny a co bedziecie uzywać do pepuszka- ja 3 lata temu smarowałam fioletem ale teraz chyba sie go juz nie uzywa....

dzis dokupiłam kolejne rzeczy dla Leny, jestem troche zdziwona bo cenu u mnie w miescie praktycznie nie róźnią sie od tych na allegro...

kupiłam butelkę Lovi ( oczywiscie samostrylizującą)
koszule do karmienia,
kosmetyki,
okrycie kąpielowe ittp....

lista potrzebnych rzeczy znacznie się skraca.....

reklama
asiek ja nazamawiałam właśnie wszystko z allegro i o dziwo kilka dni temu byłam w sklepie dokupic coś i też ceny takie same jak na allegro, różniły się ale minimalnie.

u mnie tez lista się juz skraca, został mi tylko materac, stelaż do baldachimu, jakąś pidźame bo koszule już mam do szpitala, i kilka rzeczy z apteki i wsio.

Czekam właśnie na pościel, dziś ma przyjśc kurierem, łóżeczko już od wczoraj stoi rozłożone.

Do góry