reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

a oto bryka naszego Maciusia dziś przyszła jak wam się podoba?

Załączniki

• Zdjęcie0225.jpg
    Zdjęcie0225.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 116
  • Zdjęcie0224.jpg
    Zdjęcie0224.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 88
  • Zdjęcie0226.jpg
    Zdjęcie0226.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 103
reklama
no jestem bardzo zadowolona zobaczymy jak się będzie sprawował w terenie tylko nie mogę dojść jak zrobić żeby kółka się kręciły a jest taka funkcja jak puszczę blkoadę to się kręcą ale wypadną jak się wózek podniesie pewnie dojdę póżniej że to jakiś mały duperelek ach trochę techniki i człowiek już głupieje:-D
no to ja już mam wyprawkę całą skompletowana czekamy tylko na Maćka

Gdzie można kupić tak tani oilatum soft? w mojej mieścinie ok 70-80zł - zależnie od apteki:-(
ja kupiłam w aptece GEMINI ( tam chyba w ogóle wsio najtaniej)
wklejam link to internetowej tylko nie wiem jak tam z przesyłką

. Oilatum Soft Emulsja do kąpieli 500 ml

wstrętnamałpa ja potem jak cos tez będę emolium używać ale jak wczoraj kupowałam to aptekarz nie był pewny czy go na pewno od 1 dni życia można używać i stwierdziłam, że na początek kupie oilatum, tymbardziej że moja koleżanka która ma miesiecznego synka polecała bardzo, po tym jak jej polecił lekarz i położna

wczoraj zakupiłam na allegro termometr dla dziewczynek- wczesniej miałam taki za 19 zl kupiony w aptece- z 5 pomiarów musiałam robić zanim miałam jakiś wynik wiarygodny :/
skusiłam sie na ten Termometr na podczerwień do UCHA CZOŁA 2sek 10w1 (1153322808) - Aukcje internetowe Allegro mam nadzieje ze bede zadowolona

no właśnie ja miałam do tej pory taki zwykły elektroniczny z taką cienką końcówką , jeden kupiłam w rossmanie za 13zl później drugi kupiłam w aptece za 19 i oba pokazuja inna temperature :/ i mam wrażenie ze ta koncówka musi sie "nagrzać" ... gdzieś dopiero za 4 pomiarem wychodzi w miare prawdopodobny wynik, moze ja trafiłam na jakieś wadliwe... pomiar traw 60 sekund wiec zanim zmierzyłam Juci temeprature zajeło mi to jakieś 5 minut, a przy dziecku nie jest to łatwe, dlatego teraz przy dwójce stwierdziła ze kupie juz lepszy, tym bardziej ze Jula idzie do przedszkola wiec nastawiam sie na choroby....

ja do mycia przy Juli uzywałam żel Nvea Baby ale ie ten w niebieskiej butelce tylko ten łagodniejszy w białej i byłam zadowolona wiec teraz tez go kupie...

Ja juz tez kupilam trzeci termometr , teraz mam bardzo podobny do twojego , ktory ty kupilas ( praktycznie wyglad identyczny) tylko , ze z firmy Dittman i musze powiedziec , ze w koncu trafilam na rewelacyjny termometr - przede wszystkim nie przeklamuje pomiarow. Zawsze sprawdzam z rteciowym :-)
Poprzedni termometr kosztowal mnie 160 zl i wyobrazcie sobie mierzac 3 razy pod rzad pokazywal 3 rozne wyniki.

a oto bryka naszego Maciusia dziś przyszła jak wam się podoba?

Super bryka

Lilula - swietny wózek i kolorek :-) To jest Tako ?

Dziewczyny, Oliatum jest bardzo Ok. Tylko tak się zastanawiam czy od razu nastawiac się na to, ze dziecko jest alergikiem, bo te praparaty sa juz extra zalecane na atopowa skóre dzieci i dorosłych również. Bo jesli cos sie dzieje to i owszem, ale czy awrto zaczynac od tego? Sama nie wiem dopytam w szkole rodzenia 3 sierpnia ide 1 raz.

Beniaminka to jest wózek z firmy max baby model hawana 2010 to nie jest żadna firmowa bryka i też niewiele kosztowała nie mogliśmy sobie pozwolić na droższy ale myślę że będzie się dobrze sprawował według mnie wygląda solidnie

Ostatnia edycja:
Wiesz co pewnie i racja, że nie ma się co nastawiać, u nas w szkole rodzenia polecali jednak to oilatum, ale mówili też, że można kupić zwykłe mydełko np bambino na pierwszy raz (jakby co wyrzuci się i straci się jakieś 1,5zł albo samemu się wykorzysta)a jeśli jakaś by reakcja jednak wystąpiła to wtedy oilatum czy coś w tym klimacie. No i zawsze można kupić mydełko oilatum, kosztuje chyba ok 25zł, bezpieczne, pewne i tańsze znacznie od płynu:-)

reklama
ja kupiłam oliatum 150ml za 24zl na początek ale mam też z nivea płyn do kapieli ten w białym opakowaniu, a u mnie na szkole rodzenia babka właśnie mówiła że w szpitalu myją dzieci w oliatum albo balleum

Do góry