reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Beniaminko zakup super.
Moja szwagierka ma identyczny nawet kolorkiem. Prowadziłam na żywo fajnie.
Wagowo w sumie podobnie jak inne wózki.
Ja też jestem nastawiona na Tako. Dziś nawet byliśmy w sklepie gdzie jest bardzo duży wybór i jednak ten został. Pod względem wizualnym no i prowadzenia.

reklama
JoluMi, o dziękuję :-) Cieszę się na te słowa, bo to zawsze jednak opinia kogoś kto sprawdził wózek, ja na żywo widziałam w sklepie ala jakos wtedy zachłysnęłam się tym ABC design 3 TEC, ale skoro sie psują szybko, to wolę nie wydawać fortuny, bo Tako jest naprawdę całkiem zgrabny i ładne maja kolorki. No to się ucieszyłam :-)

KasikN82, o tak pakiet darmowych minut do siostry będzie niezbędny, a pmietam jak obsiadywałyśmy z koleżanką przy telefonie, udzielając sobie wzajemnie porad, bo miałysmy obie niemowlaczki, i rachunki na stacjonarne wtedy przychodziły bajońskie, ale nie było wtedy forum BB, ba...w ogóle internetu w domu ( rok 91/92 ' )
a siostrze mozna cos kupic dla niej, niekoniecznie dla maluszka...bo pewnie i tak trafi do Ciebie jak jej malutka wyrosnie.
Czyli macie 75% że chłopczyk ? Ja pamietam mialam 70% pewności w 18 tygodniu, że dziewczynka i zostało :-)
Ale bedziecie miec niespodziankę!

Lilula wygląda ładnie i stabilnie i napisano ,że ma wszelkie atesty. Jak ten dzidziuś tam lezy i co z tą wkładką sama nie mam pojęcia, ja odbieram swój wózek z fotelikiem w niedzielę pewnie też będziemy gdybać jak ułożyć dzidziusia, zwłaszcza , że w tej kołysce odbiera się teraz dzieci ze szpitala.
Gdy mój syn się urodził w 91' nie było jeszcze fotelików, dzieci jeżdziły w becikach, pledach...( ach koszmar jak sobie przypomnę, musiałam siedzieć z tyłu i pilnować, sama nigdy nie woziłam, bo jak ?) dopiero gdy syn miał chyba z 5 lat zaczęto mówić o fotelikach i podwyższeniach do pasów, i tak właśnie zakpiliśmy-siedzisko, jezdził w tym chyba do 12 roku życia.

No ja w sumie nie będę miała jeszcze fotelika na odbiór ze szpitala i pojedzie w beciku, wózek z fotelikiem dopiero po porodzie zamówimy. A do domu akurat niedaleko to tą chwilunie wytrzyma na rękach - pewnie az mu miło będzie że mama trzyma ;)

Gaja ja mimo tego że mieliśmy już fotelik kupiony dawno i zamontowany to przy wyjściu ze szpitala bałam się młodą włożyć do niego bo taki duży się mi wydawał i też trzymałam ją na rękach:sorry2:niektóre mamy zlinczowały by mnie za to może bo fotelik=bezpieczeństwo ale mnie to wcale oczywiste się nie wydawało ,że takie maleństwo ma się wygiąć w pałąk w takim "wielkim" fotelu..potem długo z nią nigdzie nie jeżdziliśmy autem tylko wózkiem dopóki nie "dorosła" według mnie do fotelika:-p

Kasik - ja mam podobnie, moja bratowa i szwagierka urodziły swoje pierwsze dzieciaki w styczniu tego roku, więc sporo rzeczy już od nich dostałam, ale najcenniejsze to i tak chyba rady. Strach pomyśleć, ale w jednym roku będziemy mieć 3 komunie, ale to za parę lat, to jeszcze może zdążymy wygrać w LOTTO ;-)

Tosia - ja mam zwykłą wanienkę. W Biedronce będzie chyba za tydzień taka z termometrem, nie wygląda na zdjęciu najpiękniej, ale może lepiej na żywo i atutem jest cena - http://www.biedronka.pl/cms/img/u/Non_food/nf_2010.07.26/02/03_b.jpg

lilula - fajny fotelik :-) nie wiem, czy można dokupić wkładkę dla niemowlaka, one się chyba trochę od siebie różnią, zależnie od modelu i firmy.

Beniaminka - super wózeczek! Też jestem zdania, że nie ma co przepłacać, dziecko szybko wyrasta z wózka, a jak ktoś nie planuje szybko kolejnego potomka to tym bardziej.

dziewczyny wkladke dla noworodka mozna kupic na allegro, sa one uniwersalne i pasuja do kazdego fotelika(nosidelka)co do jezdzenia bez fotelika, ja bym sie bala,bo mimo iz moj maz jedzi ostroznie ,wariatow na ulicy nie brakuje

Kasik - ja mam podobnie, moja bratowa i szwagierka urodziły swoje pierwsze dzieciaki w styczniu tego roku, więc sporo rzeczy już od nich dostałam, ale najcenniejsze to i tak chyba rady. Strach pomyśleć, ale w jednym roku będziemy mieć 3 komunie, ale to za parę lat, to jeszcze może zdążymy wygrać w LOTTO ;-)

Tosia - ja mam zwykłą wanienkę. W Biedronce będzie chyba za tydzień taka z termometrem, nie wygląda na zdjęciu najpiękniej, ale może lepiej na żywo i atutem jest cena - http://www.biedronka.pl/cms/img/u/Non_food/nf_2010.07.26/02/03_b.jpg

u mnie w tym roku też obrodziło niemowlakami moja kuzynka urodziła w styczniu siostra w lutym a kuzynka męża w marcu...
dzięki za info o tych wanienkach, może się skuszę bo cena nie jest zła ciekawe jak z wykonaniem

reklama
Gaja ja mimo tego że mieliśmy już fotelik kupiony dawno i zamontowany to przy wyjściu ze szpitala bałam się młodą włożyć do niego bo taki duży się mi wydawał i też trzymałam ją na rękach:sorry2:niektóre mamy zlinczowały by mnie za to może bo fotelik=bezpieczeństwo ale mnie to wcale oczywiste się nie wydawało ,że takie maleństwo ma się wygiąć w pałąk w takim "wielkim" fotelu..potem długo z nią nigdzie nie jeżdziliśmy autem tylko wózkiem dopóki nie "dorosła" według mnie do fotelika:-p
Wiesz ja mialam takie same odczucia. Dziecko zagubilo mi sie w tym foteliku poza tym takie biedne zwiniete w klebuszek. Ale juz po dwoch miesiacach pasowal do fotelika:-)
Kasik -
Ta wanienka wyglada super i za taka cene . Tez uwazam , ze nie mam co przeplacac na te pol roku.

Do góry