reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Beniaminko zakup super.
Moja szwagierka ma identyczny nawet kolorkiem. Prowadziłam na żywo fajnie.
Wagowo w sumie podobnie jak inne wózki.
Ja też jestem nastawiona na Tako. Dziś nawet byliśmy w sklepie gdzie jest bardzo duży wybór i jednak ten został. Pod względem wizualnym no i prowadzenia.

reklama
JoluMi, o dziękuję :-) Cieszę się na te słowa, bo to zawsze jednak opinia kogoś kto sprawdził wózek, ja na żywo widziałam w sklepie ala jakos wtedy zachłysnęłam się tym ABC design 3 TEC, ale skoro sie psują szybko, to wolę nie wydawać fortuny, bo Tako jest naprawdę całkiem zgrabny i ładne maja kolorki. No to się ucieszyłam :-)

KasikN82, o tak pakiet darmowych minut do siostry będzie niezbędny, a pmietam jak obsiadywałyśmy z koleżanką przy telefonie, udzielając sobie wzajemnie porad, bo miałysmy obie niemowlaczki, i rachunki na stacjonarne wtedy przychodziły bajońskie, ale nie było wtedy forum BB, ba...w ogóle internetu w domu ( rok 91/92 ' )
a siostrze mozna cos kupic dla niej, niekoniecznie dla maluszka...bo pewnie i tak trafi do Ciebie jak jej malutka wyrosnie.
Czyli macie 75% że chłopczyk ? Ja pamietam mialam 70% pewności w 18 tygodniu, że dziewczynka i zostało :-)
Ale bedziecie miec niespodziankę!

Lilula wygląda ładnie i stabilnie i napisano ,że ma wszelkie atesty. Jak ten dzidziuś tam lezy i co z tą wkładką sama nie mam pojęcia, ja odbieram swój wózek z fotelikiem w niedzielę pewnie też będziemy gdybać jak ułożyć dzidziusia, zwłaszcza , że w tej kołysce odbiera się teraz dzieci ze szpitala.
Gdy mój syn się urodził w 91' nie było jeszcze fotelików, dzieci jeżdziły w becikach, pledach...( ach koszmar jak sobie przypomnę, musiałam siedzieć z tyłu i pilnować, sama nigdy nie woziłam, bo jak ?) dopiero gdy syn miał chyba z 5 lat zaczęto mówić o fotelikach i podwyższeniach do pasów, i tak właśnie zakpiliśmy-siedzisko, jezdził w tym chyba do 12 roku życia.

No ja w sumie nie będę miała jeszcze fotelika na odbiór ze szpitala i pojedzie w beciku, wózek z fotelikiem dopiero po porodzie zamówimy. A do domu akurat niedaleko to tą chwilunie wytrzyma na rękach - pewnie az mu miło będzie że mama trzyma ;)

Gaja ja mimo tego że mieliśmy już fotelik kupiony dawno i zamontowany to przy wyjściu ze szpitala bałam się młodą włożyć do niego bo taki duży się mi wydawał i też trzymałam ją na rękach:sorry2:niektóre mamy zlinczowały by mnie za to może bo fotelik=bezpieczeństwo ale mnie to wcale oczywiste się nie wydawało ,że takie maleństwo ma się wygiąć w pałąk w takim "wielkim" fotelu..potem długo z nią nigdzie nie jeżdziliśmy autem tylko wózkiem dopóki nie "dorosła" według mnie do fotelika:-p

Kasik - ja mam podobnie, moja bratowa i szwagierka urodziły swoje pierwsze dzieciaki w styczniu tego roku, więc sporo rzeczy już od nich dostałam, ale najcenniejsze to i tak chyba rady. Strach pomyśleć, ale w jednym roku będziemy mieć 3 komunie, ale to za parę lat, to jeszcze może zdążymy wygrać w LOTTO ;-)

Tosia - ja mam zwykłą wanienkę. W Biedronce będzie chyba za tydzień taka z termometrem, nie wygląda na zdjęciu najpiękniej, ale może lepiej na żywo i atutem jest cena - http://www.biedronka.pl/cms/img/u/Non_food/nf_2010.07.26/02/03_b.jpg

lilula - fajny fotelik :-) nie wiem, czy można dokupić wkładkę dla niemowlaka, one się chyba trochę od siebie różnią, zależnie od modelu i firmy.

Beniaminka - super wózeczek! Też jestem zdania, że nie ma co przepłacać, dziecko szybko wyrasta z wózka, a jak ktoś nie planuje szybko kolejnego potomka to tym bardziej.

dziewczyny wkladke dla noworodka mozna kupic na allegro, sa one uniwersalne i pasuja do kazdego fotelika(nosidelka)co do jezdzenia bez fotelika, ja bym sie bala,bo mimo iz moj maz jedzi ostroznie ,wariatow na ulicy nie brakuje

Kasik - ja mam podobnie, moja bratowa i szwagierka urodziły swoje pierwsze dzieciaki w styczniu tego roku, więc sporo rzeczy już od nich dostałam, ale najcenniejsze to i tak chyba rady. Strach pomyśleć, ale w jednym roku będziemy mieć 3 komunie, ale to za parę lat, to jeszcze może zdążymy wygrać w LOTTO ;-)

Tosia - ja mam zwykłą wanienkę. W Biedronce będzie chyba za tydzień taka z termometrem, nie wygląda na zdjęciu najpiękniej, ale może lepiej na żywo i atutem jest cena - http://www.biedronka.pl/cms/img/u/Non_food/nf_2010.07.26/02/03_b.jpg

u mnie w tym roku też obrodziło niemowlakami moja kuzynka urodziła w styczniu siostra w lutym a kuzynka męża w marcu...
dzięki za info o tych wanienkach, może się skuszę bo cena nie jest zła ciekawe jak z wykonaniem

reklama
Gaja ja mimo tego że mieliśmy już fotelik kupiony dawno i zamontowany to przy wyjściu ze szpitala bałam się młodą włożyć do niego bo taki duży się mi wydawał i też trzymałam ją na rękach:sorry2:niektóre mamy zlinczowały by mnie za to może bo fotelik=bezpieczeństwo ale mnie to wcale oczywiste się nie wydawało ,że takie maleństwo ma się wygiąć w pałąk w takim "wielkim" fotelu..potem długo z nią nigdzie nie jeżdziliśmy autem tylko wózkiem dopóki nie "dorosła" według mnie do fotelika:-p
Wiesz ja mialam takie same odczucia. Dziecko zagubilo mi sie w tym foteliku poza tym takie biedne zwiniete w klebuszek. Ale juz po dwoch miesiacach pasowal do fotelika:-)
Kasik -
Ta wanienka wyglada super i za taka cene . Tez uwazam , ze nie mam co przeplacac na te pol roku.

Do góry