reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

tosiu wszystko pieknie slicznie co oferuja sprzedawcy, w zestawie i z bajerami. Ja osobiscie wybrałabym wanienke nakładaną na duzą wannę lub po prostu zwykłą wanienkę. z tych linków, ktore podałaś to najbardziej praktyczny wydaje się ten zestaw z przewijakiem i wanienką, pod warunkiem,ze masz miejsce w łazience lub pokoju na takie cuda. A wanienke fisher price to o ile pamietam gaja lub karolinka chwaliły.

reklama
Beniaminka wózeczek bardzo ładny :tak:

Tosia
fajne te wanienki, jesli chodzi o wyglad. Ale Aga ma racje, na ten pierwszy zestaw to trzeba miec miejsce. Ja mam zwykła wanienke, tylko stelaz musze dokupic. Po kapaniu stelaz bede składała, i do szafy albo pod prysznic bede wkładała. A ta wanienke z Fishera to któras miała, nie wiem czy nie Pati, ale pewna to nie jestem

Tosia - ja mam wanienke z fisher prce;)wyglada fajnie i porzadnie, nic wiecej nie moge powiedziec, bo jeszcze nie wiem, ale Pati uzywala przy pierwszym dziecku i byla zadowolona:)tylko dosc mala, ale ja i tak pozniej mysle o przeniesieniu dziecka do duzej wanny!mi sie tez bardzo podobaly te wanienki z przewijakiem, ale zrezygnowalam na rzecz drewnianego przewijaka, bo stwierdzilam , ze moge go pozniej wykorzystac jako regal na zabawki, a ten z wanienka jest potem bezuzyteczny!ale jak masz miejsce i planujesz wiecej dzieci, to chyba Gaja bardzo to chwalila:)

Skrzacie - taki nawlizacz jest bardzo przydatny?

Ja wczoraj przywiozłam od siostry torbe ciuszków po Oli, która ma 2 m-ce. Az zal jej było, ze juz tego nie załozy, w tym sensie, ze dzieciaczki rosna naprawde szybko. Niektore to jeszcze z metkami, bo nie zdazyła ich załozyc. Wiec naprawde nie trzeba tych małych rozmiarów miec bardzo duzo. A do wrzesnia to jeszcze sporo mi podaruje, wiec za duzo kupowac nie musze.

Tylko teraz segregacje musze zrobic, na te dla dziewczynki, i na neutralne, z racji, ze płci nie znam. Ale siostra miała sporo ciuszków neutralnych, bo tez płci nie znała:tak::-)

Beniaminko ja niedawno oglądając wózki postanowiłam,że kupie albo ten Tako co Ty wylicytowałaś albo Treeco. Dlatego mam prośbe, jak już go będziesz miała w domu to daj znać jak się go prowadzi i czy jest bardzo ciężki:)

Fajnie, że się podoba. Nie jest to szczyt moich marzeń, ale za zaoszczędzone pieniądze moge kupic dzidzi cos extra, jak hustawke, krzeselko, a wozek i tak pewnie gora do wczesnego lata, a pozniej jak sama pamietam kupowalam lekka i poreczna spacerówkę- laskę.
W niedziele jedziemy osobiscie odebrac wózek, to da znac jak sie prowadzi. Pani mówiła , że sama wnosi na I piętro, ale ponoc łątwo sie gondolkę odpina i wnosi sama do gory a stelaz zostaje na dole. Kółka pompowane,w razie draki dętka kosztuje 9 zł. Zobaczymy, sprawdzimy :-)

Tosiu, ja nie dokonywalam wyboru, nie wiem czy pamietacie , ale wygralismy z P. w konkursie wiedzy o pielegnacji niemowląt na tej akcji Odety Moro w Sosnowcu- sliczna wanienke na stelażu z Disneya, stoi nadal na honorowym miejsu w salonie i tylko ja myje co tydzien,, a schowac az żal, taka sliczna zieloniutko-soczysta.
Ja pewnie wybralabym wanienke fischerprice, cos mi sie te gotowe zestawy do kapieli takie nieporeczne wydaja, bo to musi gdzies stac,ale jak sie ma duzo miejsca, to czemu nie- wszystko w jednym miejscu przynajmniej.
KasikN82- ale fajnie Wam sie udało z sisostrą w jednym roku miec dzieciaczki i taka mała przerwa, idealnie :-) Fajnie, ze masz wiele po dzidzi siostry i jeszcze doswiadczenie i złote porady- bezcenne ! Kasik- Ty nadal nie wiesz jaka płeć ? Ojej, ale jestescie cierpliwi, ja pewnie bym juz 3 lekarzy zlatała :-)

alcia podług mnie to bardzo. Zwłaszcza jak zimą chodzą grzejniki to nawilżają powietrze wysuszone. Pediatra pewnie poleci zakup nawilżacza żeby zadbać o śluzówki itp. dziecka. Unikasz wysuszenia noska i suchego kaszlu.

Tosia wszystkie sa super , ja przy pierwszym dziecku tez mialam taka z bajerami , szufladkami itp. Ale okazalo sie , ze dlugo nie kapalam w wynience bo moj maly chcial sie kapac w duzej wannie na siedzaco. Wiec teraz kupilam najzwyklejsza wanienke i osobno przewijak.

ja dzisaj zakupilam BEPANTHEN masc co radzilyscie(moja corka pogryzla mi sutka i pamietam jaki ti byl bol wiec masc moze sie przydac) i tej samej firmy na pierwsze kampiele w domciu plyn do kampieli i jedna paczke majtek jednorazowych(5szt)kupie jeszczce jedna ale to za jakis czas i mysle dokupic z 2 paczki podpasek poporodwych bo mam 2 dostalam od kolezanki za duzo kupila.

reklama
KasikN82- ale fajnie Wam sie udało z sisostrą w jednym roku miec dzieciaczki i taka mała przerwa, idealnie :-) Fajnie, ze masz wiele po dzidzi siostry i jeszcze doswiadczenie i złote porady- bezcenne ! Kasik- Ty nadal nie wiesz jaka płeć ? Ojej, ale jestescie cierpliwi, ja pewnie bym juz 3 lekarzy zlatała :-)

tez mysle ze super, z tym ze lepiej to pewnie mam ja:-). Bo duzo od niej dostaje, i rzeczy i porady, które rzeczywiscie sa bezcenne. Ale staram sie jej rewanzowac w inny sposób. Chyba od wrzesnia musze do niej dodatkowy pakiet na rozmowy wykupic :-D

A co do płci to pewnie zebym chciała wiedziec. Z usg w 13 tyg. wiemy na 75% ze chłopczyk, ale wydaje mi sie ze to nic pewnego i nikomu nic nie mówimy. Ale wazniejsze jest zebym doczekała do konca i dzidzia zeby zdrowa była. Ja w zeszłym roku miałam poronienie, to teraz inaczej troszke do tego podchodze, tak bynajmniej mi sie wydaje.

Do góry