reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Ja się boję, że w sierpniu pogoda też będzie podobna a ja już w ogóle nie będę miała kondychy na latanie po sklepach, pranie i prasowanie... poza tym co słyszę to babki znajome rodzą teraz przed terminem...

reklama
Ja tez za bardzo nic nie mam, tylko takie drobnostki. Dzisiaj zaszalałam i zrobiłam zakupy w aptece: kupiłam oilatum, aspirator nose frida, gaziki jałowe, sól fizjologiczna, podkłady na łózko, czopki Viburcol i disne mar i za te kilka rzeczy wydałam 120 zeta.
To co bedzie później:szok::rofl2:

Odwiedziłam tez kilka sklepów z wózkami, ale wybór zaden. duzo jest spacerówek, bo to teraz sezon. Czasami miałam takie wrazenie, ze bardziej sie orientowałam w temacie, niz Ci sprzedawcy:dry:

a ja z powrotem po dłuzszej nieobecności i muszę się pochwalić że wyprawka cała skompletowana :) no oprócz wózka :-pnie wyobrażam sobie jakbym miała teraz sterczeć przy desce do prasowania :szok:

Ja tez za bardzo nic nie mam, tylko takie drobnostki. Dzisiaj zaszalałam i zrobiłam zakupy w aptece: kupiłam oilatum, aspirator nose frida, gaziki jałowe, sól fizjologiczna, podkłady na łózko, czopki Viburcol i disne mar i za te kilka rzeczy wydałam 120 zeta.
To co bedzie później:szok::rofl2:

Odwiedziłam tez kilka sklepów z wózkami, ale wybór zaden. duzo jest spacerówek, bo to teraz sezon. Czasami miałam takie wrazenie, ze bardziej sie orientowałam w temacie, niz Ci sprzedawcy:dry:

a ile kosztuje ta sól? też chyba kupię..a czopki na co?

A to łóżeczko Kini

Załączniki

• DSCN2445.jpg
    DSCN2445.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 93
  • DSCN2451.jpg
    DSCN2451.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 94
  • DSCN2450.jpg
    DSCN2450.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 100
my też wreście kupiliśmy coś większego dla naszego syncia :-)
dzisiaj kase wydaliśmy na łóżeczko, materac, pościel, poszewki i dwa prześcieradła... w tym miesięacu może jeszcze coś dokupię ale zobaczymy jak będzie z kasą...

a ja z powrotem po dłuzszej nieobecności i muszę się pochwalić że wyprawka cała skompletowana :) no oprócz wózka :-pnie wyobrażam sobie jakbym miała teraz sterczeć przy desce do prasowania :szok:

A to łóżeczko Kini

Śliczne łóżeczko:tak:
Co do soli fizjologicznej to są to groszowe sprawy..ok 30 groszy za fiolkę płaciłam w aptece..

Pewnie tak było ;P :-D

Taka madralinska w sprawie wózków to dzieki Wam dziewuszki. A z tych sprzedawców to tylko sie smiac

=msdracula;5669473]a ja z powrotem po dłuzszej nieobecności i muszę się pochwalić że wyprawka cała skompletowana :) no oprócz wózka :-pnie wyobrażam sobie jakbym miała teraz sterczeć przy desce do prasowania :szok:

Kacik dla malenstwa super, i nawet kosmetyki poukładane:szok:. Ja to jeszcze z wszystkim w polu.
Z tym prasowaniem to masz racje, przy takiej duchocie to lepiej sobie odpuscic prasowanko na chłodniejszy dzionek.

Sól to kosztuje grosze, za ampułke płaciłam 29 gr.(ja mam GilbertNaCl 0,9%) Kupiłam ze 20, bo siostra powiedziała, ze sporo tego idzie. Te czopki to m.in. na kolki. Kupiłam bo mieszkam na wsi, i lepiej miec, niz później specjalnie jeździc. W ogółe liste to robiłam pod czujnym okiem siostry, mówiła co zbedne, a co nie.

Marbus o rozmiarach pisalysmy na str 135

Dziękuję! :-) Mam teraz z kolei inne pytanie (przepraszam, jeśli pytam się o coś, co zostało już w tym temacie poruszone, ale studiowanie ponad 150 stron mnie trochę przeraża ;-)) - czy któraś z Was zdecydowała się na wózek z polskiej firmy Tako? Dzisiaj w sklepie sprzedawczyni pokazywała mi taki wózek, dokładnie objaśniła jak się go montuje itd., i bardzo mi się spodobał, ale chciałabym poszukać więcej o tych wózkach.
Podam Wam adres strony tej firmy: www.tako-poland.eu

Acha, pochwalę się: dzisiaj kupiliśmy łóżeczko, tutaj możecie je zobaczyć:
http://image.ceneo.pl/data/products/368047/product.jpg

msdracula - chyba mamy to samo łóżeczko i ten sam komplet pościeli (tylko inny wzorek, u mnie zielony w misie)! Poznałam po tej kokardce na baldachimie :-) No i przewijak na łóżeczko też dokładnie taki mamy w planie kupić! :D

Ostatnia edycja:

Załączniki

• w
    w
    31,3 KB · Wyświetleń: 78
  • w
    w
    29,1 KB · Wyświetleń: 106
  • w
    w
    34,3 KB · Wyświetleń: 57
  • w
    w
    35,2 KB · Wyświetleń: 107
  • w
    w
    31 KB · Wyświetleń: 94
Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny za miłe słowa :) a tą sól to stosuje się do noska i do przemywania oczek tak?
Mpik no spacerówka też super się prezentuje z parasolką :) ja też chcę :)

Do góry