reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Ja się boję, że w sierpniu pogoda też będzie podobna a ja już w ogóle nie będę miała kondychy na latanie po sklepach, pranie i prasowanie... poza tym co słyszę to babki znajome rodzą teraz przed terminem...

reklama
Ja tez za bardzo nic nie mam, tylko takie drobnostki. Dzisiaj zaszalałam i zrobiłam zakupy w aptece: kupiłam oilatum, aspirator nose frida, gaziki jałowe, sól fizjologiczna, podkłady na łózko, czopki Viburcol i disne mar i za te kilka rzeczy wydałam 120 zeta.
To co bedzie później:szok::rofl2:

Odwiedziłam tez kilka sklepów z wózkami, ale wybór zaden. duzo jest spacerówek, bo to teraz sezon. Czasami miałam takie wrazenie, ze bardziej sie orientowałam w temacie, niz Ci sprzedawcy:dry:

a ja z powrotem po dłuzszej nieobecności i muszę się pochwalić że wyprawka cała skompletowana :) no oprócz wózka :-pnie wyobrażam sobie jakbym miała teraz sterczeć przy desce do prasowania :szok:

Ja tez za bardzo nic nie mam, tylko takie drobnostki. Dzisiaj zaszalałam i zrobiłam zakupy w aptece: kupiłam oilatum, aspirator nose frida, gaziki jałowe, sól fizjologiczna, podkłady na łózko, czopki Viburcol i disne mar i za te kilka rzeczy wydałam 120 zeta.
To co bedzie później:szok::rofl2:

Odwiedziłam tez kilka sklepów z wózkami, ale wybór zaden. duzo jest spacerówek, bo to teraz sezon. Czasami miałam takie wrazenie, ze bardziej sie orientowałam w temacie, niz Ci sprzedawcy:dry:

a ile kosztuje ta sól? też chyba kupię..a czopki na co?

A to łóżeczko Kini

Załączniki

• DSCN2445.jpg
    DSCN2445.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 90
  • DSCN2451.jpg
    DSCN2451.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 91
  • DSCN2450.jpg
    DSCN2450.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 97
my też wreście kupiliśmy coś większego dla naszego syncia :-)
dzisiaj kase wydaliśmy na łóżeczko, materac, pościel, poszewki i dwa prześcieradła... w tym miesięacu może jeszcze coś dokupię ale zobaczymy jak będzie z kasą...

a ja z powrotem po dłuzszej nieobecności i muszę się pochwalić że wyprawka cała skompletowana :) no oprócz wózka :-pnie wyobrażam sobie jakbym miała teraz sterczeć przy desce do prasowania :szok:

A to łóżeczko Kini

Śliczne łóżeczko:tak:
Co do soli fizjologicznej to są to groszowe sprawy..ok 30 groszy za fiolkę płaciłam w aptece..

Pewnie tak było ;P :-D

Taka madralinska w sprawie wózków to dzieki Wam dziewuszki. A z tych sprzedawców to tylko sie smiac

=msdracula;5669473]a ja z powrotem po dłuzszej nieobecności i muszę się pochwalić że wyprawka cała skompletowana :) no oprócz wózka :-pnie wyobrażam sobie jakbym miała teraz sterczeć przy desce do prasowania :szok:

Kacik dla malenstwa super, i nawet kosmetyki poukładane:szok:. Ja to jeszcze z wszystkim w polu.
Z tym prasowaniem to masz racje, przy takiej duchocie to lepiej sobie odpuscic prasowanko na chłodniejszy dzionek.

Sól to kosztuje grosze, za ampułke płaciłam 29 gr.(ja mam GilbertNaCl 0,9%) Kupiłam ze 20, bo siostra powiedziała, ze sporo tego idzie. Te czopki to m.in. na kolki. Kupiłam bo mieszkam na wsi, i lepiej miec, niz później specjalnie jeździc. W ogółe liste to robiłam pod czujnym okiem siostry, mówiła co zbedne, a co nie.

Marbus o rozmiarach pisalysmy na str 135

Dziękuję! :-) Mam teraz z kolei inne pytanie (przepraszam, jeśli pytam się o coś, co zostało już w tym temacie poruszone, ale studiowanie ponad 150 stron mnie trochę przeraża ;-)) - czy któraś z Was zdecydowała się na wózek z polskiej firmy Tako? Dzisiaj w sklepie sprzedawczyni pokazywała mi taki wózek, dokładnie objaśniła jak się go montuje itd., i bardzo mi się spodobał, ale chciałabym poszukać więcej o tych wózkach.
Podam Wam adres strony tej firmy: www.tako-poland.eu

Acha, pochwalę się: dzisiaj kupiliśmy łóżeczko, tutaj możecie je zobaczyć:
http://image.ceneo.pl/data/products/368047/product.jpg

msdracula - chyba mamy to samo łóżeczko i ten sam komplet pościeli (tylko inny wzorek, u mnie zielony w misie)! Poznałam po tej kokardce na baldachimie :-) No i przewijak na łóżeczko też dokładnie taki mamy w planie kupić! :D

Ostatnia edycja:

Załączniki

• w
    w
    31,3 KB · Wyświetleń: 75
  • w
    w
    29,1 KB · Wyświetleń: 96
  • w
    w
    34,3 KB · Wyświetleń: 54
  • w
    w
    35,2 KB · Wyświetleń: 93
  • w
    w
    31 KB · Wyświetleń: 89
Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny za miłe słowa :) a tą sól to stosuje się do noska i do przemywania oczek tak?
Mpik no spacerówka też super się prezentuje z parasolką :) ja też chcę :)

Do góry