reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Wczoraj wreszcie kupiliśmy łóżeczko i tak się cieszę, że szok:-)
Już się nie mogę doczekać kiedy je rozłożymy i będzie stało w pokoju.
Teraz to już czuję, że synuś już niedługo będzie z nami:-)

Po przeglądaniu różnych ofert zdecydowaliśmy się na takie:-)
łóżeczko 6 kolorów szuflada GPK pościel 17el. (1101352338) - Aukcje internetowe Allegro

śliczniutki zestawik!!!

Powiedzcie mi bo już zgłupiałam .....
Czy takiego niemowlaka trzeba kłaść w śpiworku do spania czy mozna na płasko bez podusi i przykryc kołderką ?

Podobają mi się łóżeczko z wyciąganym bokiem ale będziemy mieć z wyciąganymi szczebelkami bo po innym dziecku

Ja kladłam Huberta na taką płaską podusię, ale w sumie wydaje mi się że ani tym że ją dasz ani tym że jej nie dasz dziecku nie zaszkodzisz!! Byleby poduszka nie była za gruba!!

mamusie a kiedy zaczynacie się poakować do szpitala i co zabieracie może zrobimy jakąś liste może na innym wątku, albo tutaj mój malec tak szybko rośnie że lekarz istatnio stwierdził że to chyba będzie sierpniowy bobasek

Ja wczoraj zrobilam zakupki, także jeszcze tylko kupię koszulę do szpitala i biustonosz i już mogę startować ;)) a tak wogóle to pakowac się będę na początku sierpnia!!

Wczoraj zrobiłam sobie zakupki w aptece noi w sklepie z art. dziecięcymi. W sumie to mam już wszystko, jedynie brakuje mi koszuli, biustonosza a dla małej karuzelki do łóżeczka noi kocyka do wózka.
Powiedzcie mi.... myślałyście już o śpiworach?? Ale takich na zimę do wózka, ja muszę takowy zakupić bo w sumie ani się nie obejrzymy a tu będzie zima. Niby jest tego trochę na allegro ale ciężko mi się zdecydować.... może któraś z was dokonała już zakupu???

reklama
Mycha ja juz zakupilam spiworek, ale ja kupilam taki wiekszy jak juz dziecko siedzi , o dlugosci prawie 100 cm . Mysle , ze posluzy mi tak do 2,5 roku. A wiec przy zakupie musisz zwracac uwage, na to czy ma 5 otworow na pasy i czy jest nieprzemakalny.Wklejam fotke mojego. DSCN4444.jpg

A ja sie w koncu wzielam dzis za pranie i zlozylam moj wozek ABC Design narazie stoi u tesciowej bo ona wiecej miejsca . Ale jestem zadowolona w 100% z wozeczka, podoba mi sie i prowadzi sie czadowo. Kupilam go w internecie wiec wczesniej nie mialam mozliwosci obejrzenia go na zywo.
DSCN4466.jpg

Saraa
Właśnie coś takiego podobnego oglądałam na allegro, pewnie że większy lepszy bo starczy na dłużej. Są też takie z dopinanymi przedłużeniami, Ja przy Hubercie miałam taki zwykły od szwagierki a potem na sanki był juz mały, także teraz napewno kupię większy i tak jak piszesz z otworami na pasy.

Mycha jeśli chodzi o kombinezon to zdecydowanie kup jednoczęściowy, ważne też żeby rozpinał siępo całej długości, tak żeby było łatwo maleństwo wsadzić... a reszta to już kwestia gustu :)

A ja sie zastanawiam nad zakupem baldachimu na wozek, bo jak urodze w sierpniu to lato bedzie w pelni.7015_Hellblau[1].jpg
On jest wykonany z materialu UV +50. I widze , ze szystkie mamy rezygnuja z parasolek na rzecz tego baldachimku mozna go rozsuwac , zsuwac , rozkladac na prawa strone lub lewa w zaleznosci jak swieci slonce.
1636577-2-l[1].jpg 1636577-3-l[1].jpg

Ostatnia edycja:
No a ja zamówiłam 2 biustonosze do karmienia takie koronkowe - bo te zwykłe bawełniane jakos do mnie nie przemawiają :)
To do szpitala mam już: 2 koszule
klapki
2 biustonosze
podkłady
i dla dziecka ubranka itp
zostanie mi kupić skarpetki, majcioszki, wkładki i grubsze podpaski ( bo w 2 dobie używałam juz podpasek)

ja znowu dostałam trochę używanych ubranek dla dziecka :-) policzyłam wszystko i wyszło mi:
-body na dł. rękaw 5*56, 2*62, 1*68
-body na krótki rękaw 5*56, 1*62, 3*68
-kaftaniki 10*56, 8*62, 1*68
-śpiochy 5*56, 7*62, 1*68
-pajace 3*56, 3*62
-półśpiochy 3*62
-koszulki na krótki rękaw 4*56 (ale są zapinane z tyłu i nie wiem czy będę korzystać)
-czapki 19 szt. różne rodzaje i grubości
-skarpetki 17 par
-łapki niedrapki 8 szt.
-skarpetki-buciki 6 par

w sumie to dużo tego jest ale nie wiem czy nie dokupić bodziaków i pajaców...

do tego wszystkiego dostałam dwa rożki nieusztywniane i 1 okrycie kąpielowe

a co do łóżeczka to mam jedno pytanie czy kupujecie łóżeczka z okrągłymi szczebelkami czy z owalnymi?? bo ja mam na oku takie z owalnymi szczebelkami i nie wiem czy kupować czy dziecko sobie krzywdy nie zrobi... łóżeczko wygląda dokładnie tak:
http://www.allegro.pl/item1119185496_lozeczko_sosna_z_lukiem_120x60cm_super_cena.html

Ostatnia edycja:
reklama
kurka,ja jeszcze nic nie mam.jaka wyprawka jaka torbA DO SZPITALA:szok::cool2:
najpierw ogarne do konca Syf remontowy,potem zniose pudla ze strychu i bede prac i prasowac:confused2:

zakupy to kwestia 2ch godz w jednym sklepie:tak:
chyba dam rade jak zaczne na poczatku sierpnia co:szok:;-)

problem tkwi,ze mam jedna komode dla dzieci ktora jest full ciuchowa i tylko nadusi, za 2tyg przylatuje moja sis z cala walizka ciuchow dla dziewczynek...
gdzie mam to pomiescic:confused:

musze kupic jakies wiszace szafki na rzeczy dla Gabi inaczej kicha:cool2:

stresujecie mnie tymi listami:-D, ale 3lata temu mialam tez wszystko na tiptop a teraz sajgon organizacyjny:no:

Do góry