reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

co do rożków to ja też kupię ale jeden... jak się sprawdzi i okaże się że będę używała cały czas to dokupię szybciutko drugi

Ja też mam tylko jeden rożek, podobno nie używa się go długo - do około 1 miesiąca - więc nie ma sensu kupować drugiego, tym bardziej, że na później mam już śpiworek.

reklama
Nad tym z Drewexu też się zastanawiałam ale później tak sobie wydedykowałam, że jak mały będzie już spał na najniższym poziomie i sam będzie wychodził z łóżeczka, to chyba najwygodniejsze będą wyciągane szczebelki. :-)

Powiedzcie mi bo już zgłupiałam .....
Czy takiego niemowlaka trzeba kłaść w śpiworku do spania czy mozna na płasko bez podusi i przykryc kołderką ?

Podobają mi się łóżeczko z wyciąganym bokiem ale będziemy mieć z wyciąganymi szczebelkami bo po innym dziecku

mamusie a kiedy zaczynacie się poakować do szpitala i co zabieracie może zrobimy jakąś liste może na innym wątku, albo tutaj mój malec tak szybko rośnie że lekarz istatnio stwierdził że to chyba będzie sierpniowy bobasek

oj tak bardzo dobry pomysł bo mój lekarz tez mowil , ze raczej sierpniowy dzidzius bedzie
kerna o dzięki za odp bo juz się wystraszylam , ze trzeba klasc do spiworka

Witam mamuńki:tak:
Czy któraś z Was uzywała do kąpieli swych maleństw Balneum??
Pytam bo słyszałam że to bardzo dobry kosmetyk dla maluszków, ale jest dośc drogi - 200 ml ok 30zł
Moje pytanko brzmi czy faktycznie jest godny zakupienia i czy jest wydajny?

balneum polecam jak najbardziej uzywalam go z polecenia poloznej bo moja coreczka zapaz po porodzie miala bardzo sucha skore takie platy odchodzily jej po doslownie 2 moze 3 kapielach w tym plynie skora byla idealna...i do tego super pachnie:-)takze ja od siebie polecam ten produkt:-)

Się zgrałyśmy dziewczyny w czasie. Ja właśnie dziś zaczęłam układać rzeczy maleństwa rozmiarami i na wierzchu zostawiłam to co trzeba do szpitala wziąć, a na wyjście też naszykowałam mężowi, żeby nie zgłupiał chłop ;P

Wątek uważam za otwarty, oto link: https://www.babyboom.pl/forum/wrzesien-2010-f331/lista-rzeczy-do-szpitala-dla-mamy-i-dziecka-42049/

Ja myślę, żeby spakować się w tym tygodniu. Pozamawiałam dużo rzeczy na allegro i w tym tygodniu przyjdą. Jak narazie wszystko co niezbędne wydaje mi się, że mieć już będę, ale jak rozkręci się wątek to się wtedy okaże :D Trochę chaotycznie napisane, ale wiadomo o co chodzi ;-)

Ostatnia edycja:
Powiedzcie mi bo już zgłupiałam .....
Czy takiego niemowlaka trzeba kłaść w śpiworku do spania czy mozna na płasko bez podusi i przykryc kołderką ?
]

Ja tez swojego synka kladlam plasko i przykrywalam kolderka. Teraz kupilam tez spiworki, bo moja polozna tak mi poradzila i dla mnie to jest wygodne. Ale to nie jest zaden mus.

mamusie a kiedy zaczynacie się poakować do szpitala i co zabieracie może zrobimy jakąś liste może na innym wątku, albo tutaj mój malec tak szybko rośnie że lekarz istatnio stwierdził że to chyba będzie sierpniowy bobasek
Taka lista juz jest wczesniej. Ale ztym pakowaniem masz racje musimy powoli zaczynac.

reklama
Ja tez swojego synka kladlam plasko i przykrywalam kolderka. Teraz kupilam tez spiworki, bo moja polozna tak mi poradzila i dla mnie to jest wygodne. Ale to nie jest zaden mus.

Taka lista juz jest wczesniej. Ale ztym pakowaniem masz racje musimy powoli zaczynac.

Ale wygodnie będzie zebrać wszystko w jednym wątku, a nie szukać po całym forum - jeżeli się mylę nakrzyczcie na mnie :-D

Do góry