reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Dziewczyny a jaki rozmiar czapeczek kupujecie? Te wiazane, czy bez wiazania? Bo ja dzis na zakupach dostalam krecka :-D

ja osobiscie mialam i wiazane i nie wiazane i powiem ze te nie wiazane nie zdaly egzaminu bo ilekroc dziecko glowka ruszylo to czapeczka sciagala sie na boki wiec polecam ci wiazane...a riozmiar ja robilam tak ze wsuwalam dwie piesci zacisniete w srodek czapeczki jak jest delikatnie opiete to oki..rozmiar akurat dla malenstwa...ale to taki moj sposob:-)

reklama
ja mam czapeczki wiązane i takie bez też ale koleżanka mówiła mi że mam zaopatrzyć się w więcej tych bez wiązania że niby praktyczniejsze
różnie bywa z tymi czapeczkami... te wiązane mają zazwyczaj takie zakładki na uszy i przynajmiej wiesz że uszy są dobrze zakryte... ja mam większość takich ale mam też takie zwykłe bez sznureczków które będę zakładała po kąpieli

a ja jeszcze powróce do wózków, bo nie moge sie na zaden zdecydowac...normalnie mam taki mentlik w głowie ze hej. Jak gondola duza to reszta blee, jak wiekszosc ok to gondola zaś bleee albo za malutka.
Widzialam w sklepie cosik takiego i gondola ma niby 80 wewnatrz, a spacerówka rewelka w rzeczywistosci wyglada ten wózek o wiele lepiej. Co sadzicie o tym wózku? 5005 COLETTO WÓZEK OBROTOWY MATTEO + FOTELIK RATY (1102316816) - Aukcje internetowe Allegro

Magi, ja rozumiem, tylko nie wiem, czy odwazylabym sie takiego maluszka w gondoli odwrocic, tak zebym ja go nie widziala...ale to pewnie doswiadczone Mamuski wiedza lepiej...ja sobie tylko tak gdybam:)
Wozek naprawde sliczny , ale tak jak alcia zauwazyla takiego niemowlaczka tez bym nie odwracala w gondoli w kierunku jazdy, spacerowke jak najbardziej bo starsze dziecko potem samo chce jezdzic przodem do kierunku jazdy. Od slonca mozna kupic baldachim lub parasolke.
A poza tym wszyscy upieraja sie przy takich ogromnych gondolach. Jak dzieciaczki maja ok 6 miesiecy ( tzn ok 68 cm ) to juz sie same podnosza do siadania i nie chca lezec w gondoli i wozenie ich w gondoli staje sie niebezpieczne, wtedy lepiej przejsc na rozkladany spacerowke. Tak bylo z moim synkiem z gondoli skorzystalam tylko do 5 m-cy potem w zaden sposob nie chcial lezec.

Zapomniałam Wam napisac, ze w Realu jest promocja pampersów. 2*94 szt. kosztuja niecałe 85 zł. Tylko rozmiary wiadomo od 2. Wiec kupiłam juz 2, tylko jeszcze 1 musze zakupic na poczatek.
I ogladałam ulotke z carrfoura - 6 paczek chusteczek nawilzajacych pampers kosztuje 24,98.

Saara ja chcę dużą gondolke tylko ze względu na to że w sumie większość pierwszego roczku przypada na m-ce zimowe :/ A moja Olka mając ponad 4 m-ce już w spacerówke musiała byc przeniesiona bo gondolka 80 cm za mała była już :0 Ale ona długa była - teraz chce też 80 cm aby dłużej pojeździło dziecię w niej i teraz większość ma lekko regulowane oparcie w gondolce co też jest dobre.

a ja jeszcze powróce do wózków, bo nie moge sie na zaden zdecydowac...normalnie mam taki mentlik w głowie ze hej. Jak gondola duza to reszta blee, jak wiekszosc ok to gondola zaś bleee albo za malutka.
Widzialam w sklepie cosik takiego i gondola ma niby 80 wewnatrz, a spacerówka rewelka w rzeczywistosci wyglada ten wózek o wiele lepiej. Co sadzicie o tym wózku? 5005 COLETTO WÓZEK OBROTOWY MATTEO + FOTELIK RATY (1102316816) - Aukcje internetowe Allegro
:) poczytuje WAS, ale jakos pisać mi się nie chce...

Wózek jak dla mnie zbyt kosmiczny!
Ja wybrałam klasyke na paskach, rewelacyjnie sie prowadzi i dziecko można pobujać, co na amortyzatorach raczej nie ma miejsca:)
Jak kogos interesuje duza gondolka, spacerowka rozkladana na plask, gratis parasolka i pompka do koł, nie licząc wszystkich moskieter i roznych takich to polecam za 998zl u producenta mikado milano:) ja dzis zamowiłam ale u producenta :)
polecam stronke- Mikado MILANO - z elastycznym resorowaniem nadwozia | Mikado - wózki dziecięce najwyższej jakości

Załączniki

• milano2.JPG
    milano2.JPG
    24,2 KB · Wyświetleń: 48
  • Chilli gondola.jpg
    Chilli gondola.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 31
Dzieki za odpowiedz co do czapeczek. Tez mi sie wydawalo, ze te wiazane sa lepsze, ze sie nie beda przekrecac, tylko gorzej pewnie bedzie z wiazaniem pod tak malutka glowka;-)

reklama
Do góry