reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

No właśnie też myslałam o tym gryka-pianka-kokos, niby są bezpieczne, hmm... i znowu dylemat bo jeśli naprawde kumuluje CO2?

Nie dośc że ciągle słyszy się o chińskich zabawkach szkodliwych, fotelikach niebezpiecznych itd. to nawet materacyk na którym dzidzia ma spac może okazac się nie taki :szok:

reklama
Mi po prostu zależy na dobrym materacu. A dzisiaj nie wiadomo co w środku siedzi... w sklepach przyjdzie ci jakaś młoda lasencja, która nie ma o niczym pojęcia i ma ci radzić....

u nas tak ogólnie to mało takich sklepów z wyposażeniem dla dzidziusia, dlatego ja raczej zamawiam przez neta, bo jak juz u nas coś jest to brzydkie po prostu, nawet sklep z odzieżą ciążową jeden czy dwa, i jak wchodzisz to małolatka patrzy na ciebie jak na słonia, więc się odechciewa odrazu.

Własnie kolezanka mi mówiła, że zrezygnowala z kupna materacyka gryczano-piankowo-kokosowego, ze niby wcale taki dobry nie jest, ale dlaczego to nie mam pojęcia. bierze teraz zwykły piankowy. hmmm?

Ja przy każdym dziecku miałam zwykły piankowy i chłopakom nic nie jest.Niby babka mówiła,że taki zły bo za miękki plecy dziecku deformuje a moje chłopaki zero problemów z pleckami.
Teraz też mam piankowy zwykły.
Kiedyś dzieci leżały na materacu ze słomą w środku i to jeszcze 2 trza było kłaść do łóżeczka bo nie produkowali długich tylko po 2 małe i jakoś dzieci spały na słomie choć to zapewne było mega niewygodne.Sama widziałam takie materacyki miałam je dostać dla 1 dziecka, ale wolałam kupić piankowy :)
Zanim wprowadzili te cuda kokos-gryka i inne to piankowe były ok. najlepsze najzdrowsze.
Za kilka lat co innego wymyślą to i kokos-gryka będą feee.

wiecie , co?ja tez kupilam normalny piankowy, antyalergiczny...moje KOchanie za nic sie nie dalo namowic na ten kokos, dla niego to bzdura...nie wiem czemu...on chcial najlepszy z mozliwych ale zaden organic!nie umialam go przekonac i sie poddalam z ustaleniem, ze jak sie szybko zdeformuje albo zrobi bardzo miekki, to wymieniamy, i tym razem na taki, jaki ja chce!tutaj jeszcze sa popularne sprezynowe, ale w sklepie nam odradzali

reklama
Ja przy każdym dziecku miałam zwykły piankowy i chłopakom nic nie jest.Niby babka mówiła,że taki zły bo za miękki plecy dziecku deformuje a moje chłopaki zero problemów z pleckami.
Teraz też mam piankowy zwykły.
Kiedyś dzieci leżały na materacu ze słomą w środku i to jeszcze 2 trza było kłaść do łóżeczka bo nie produkowali długich tylko po 2 małe i jakoś dzieci spały na słomie choć to zapewne było mega niewygodne.Sama widziałam takie materacyki miałam je dostać dla 1 dziecka, ale wolałam kupić piankowy :)
Zanim wprowadzili te cuda kokos-gryka i inne to piankowe były ok. najlepsze najzdrowsze.
Za kilka lat co innego wymyślą to i kokos-gryka będą feee.

I ja chyba też kupie piankowy, hm... muszę jeszcze poszukac jakiś opinii na necie może coś znajde.

Do góry