reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

No właśnie też myslałam o tym gryka-pianka-kokos, niby są bezpieczne, hmm... i znowu dylemat bo jeśli naprawde kumuluje CO2?

Nie dośc że ciągle słyszy się o chińskich zabawkach szkodliwych, fotelikach niebezpiecznych itd. to nawet materacyk na którym dzidzia ma spac może okazac się nie taki :szok:

reklama
Mi po prostu zależy na dobrym materacu. A dzisiaj nie wiadomo co w środku siedzi... w sklepach przyjdzie ci jakaś młoda lasencja, która nie ma o niczym pojęcia i ma ci radzić....

u nas tak ogólnie to mało takich sklepów z wyposażeniem dla dzidziusia, dlatego ja raczej zamawiam przez neta, bo jak juz u nas coś jest to brzydkie po prostu, nawet sklep z odzieżą ciążową jeden czy dwa, i jak wchodzisz to małolatka patrzy na ciebie jak na słonia, więc się odechciewa odrazu.

Własnie kolezanka mi mówiła, że zrezygnowala z kupna materacyka gryczano-piankowo-kokosowego, ze niby wcale taki dobry nie jest, ale dlaczego to nie mam pojęcia. bierze teraz zwykły piankowy. hmmm?

Ja przy każdym dziecku miałam zwykły piankowy i chłopakom nic nie jest.Niby babka mówiła,że taki zły bo za miękki plecy dziecku deformuje a moje chłopaki zero problemów z pleckami.
Teraz też mam piankowy zwykły.
Kiedyś dzieci leżały na materacu ze słomą w środku i to jeszcze 2 trza było kłaść do łóżeczka bo nie produkowali długich tylko po 2 małe i jakoś dzieci spały na słomie choć to zapewne było mega niewygodne.Sama widziałam takie materacyki miałam je dostać dla 1 dziecka, ale wolałam kupić piankowy :)
Zanim wprowadzili te cuda kokos-gryka i inne to piankowe były ok. najlepsze najzdrowsze.
Za kilka lat co innego wymyślą to i kokos-gryka będą feee.

wiecie , co?ja tez kupilam normalny piankowy, antyalergiczny...moje KOchanie za nic sie nie dalo namowic na ten kokos, dla niego to bzdura...nie wiem czemu...on chcial najlepszy z mozliwych ale zaden organic!nie umialam go przekonac i sie poddalam z ustaleniem, ze jak sie szybko zdeformuje albo zrobi bardzo miekki, to wymieniamy, i tym razem na taki, jaki ja chce!tutaj jeszcze sa popularne sprezynowe, ale w sklepie nam odradzali

reklama
Ja przy każdym dziecku miałam zwykły piankowy i chłopakom nic nie jest.Niby babka mówiła,że taki zły bo za miękki plecy dziecku deformuje a moje chłopaki zero problemów z pleckami.
Teraz też mam piankowy zwykły.
Kiedyś dzieci leżały na materacu ze słomą w środku i to jeszcze 2 trza było kłaść do łóżeczka bo nie produkowali długich tylko po 2 małe i jakoś dzieci spały na słomie choć to zapewne było mega niewygodne.Sama widziałam takie materacyki miałam je dostać dla 1 dziecka, ale wolałam kupić piankowy :)
Zanim wprowadzili te cuda kokos-gryka i inne to piankowe były ok. najlepsze najzdrowsze.
Za kilka lat co innego wymyślą to i kokos-gryka będą feee.

I ja chyba też kupie piankowy, hm... muszę jeszcze poszukac jakiś opinii na necie może coś znajde.

Do góry