reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Wrzucam moje zdobycze,
DSCN4450.jpgSpiworek
DSCN4451.jpgprzewijak z przyczepianym na rzepy reczniczkiem
DSCN4447.jpgsweterek + pierwsze jeansy
DSCN4448.jpgkombinezon
DSCN4449.jpgbutki

reklama
nam polozna ze szkoly rodzenia tez powiedziala ostatnio, ze juz sie nie smaruje niczym pepka(kikuta), ze teraz weszly nowe "przepisy" i od okolo 4 miesiecy odchodzi sie od tego sposobu, natomiast wczoraj bylam u kolezanki co ma 10 dniowego maluszka i mowila mi , ze zwariowac mozna , na szkole rodzenia mowia ze nie smarowac, w szpitalu ze mozna a lekarz u ktorego wczoraj byla zjechal ja ze nie smaruje pepka spirytusem

i to własnie jest najgorsze, ze kazdy bedzie mówił co innego:dry:. I kogo słuchac, nie wiadomo?:szok: trzeba bedzie zdac sie na siebie, bo tak to to by szło zwariowac

Saraa zdobycze fajniusie, a te dzinsy superowe:tak:

Jestem z siebie dumna !!! Właśnie wreszcie zakupiłam łóżeczko i komodę do pokoju mojej księżniczki :) !!! Ale się cieszę. |Przy okazji jeszcze dla siebie majtki poporodowe i wkłądki laktacyjne :)

Saraa sliczne zdobycze:)

Kalcha super ze sie zdecydowalas hehe:) ja jeszcze poczekam z lozeczkiem i wozkiem do konca sierpnia a teraz juz tylko kosmetyki musze kupic i sobie cos do szpitala.

Sara zakupy super śpiworek zajadowy jak nie wiem :)
Olcia bujaczek słodki
Co do pępka mi położna mówiła,że nic z nim nie robić tylko uważać, aby sie nie moczył przy kąpieli i tak tez piszą w poradnikach tych nowszych.
Jedynie gdyby z nim coś się działo jakies zaczerwienienie wokół pępka ropa to odkażać spirytusem czy gencjaną.

reklama
a u mnie na szkole rodzenia połozna mówiła że można moczyć pępuszek i należy go przemywać spirytusem rozrobionym jeden kieliszek spirytusu i pół wody taką dawkę podała teraz już nie wiadomo co robić widzę że każdy ma swoją teorię
a ja już z zakupów mam prawie wszystko takie drobnostki zamówiłam z allegro jutro będzie kurier został nam tylko wózek ale to wydatek na sierpień i już będę gotowa aby przywitać moje maleństwo na świecie

Do góry