reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Wrzucam moje zdobycze,
DSCN4450.jpgSpiworek
DSCN4451.jpgprzewijak z przyczepianym na rzepy reczniczkiem
DSCN4447.jpgsweterek + pierwsze jeansy
DSCN4448.jpgkombinezon
DSCN4449.jpgbutki

reklama
nam polozna ze szkoly rodzenia tez powiedziala ostatnio, ze juz sie nie smaruje niczym pepka(kikuta), ze teraz weszly nowe "przepisy" i od okolo 4 miesiecy odchodzi sie od tego sposobu, natomiast wczoraj bylam u kolezanki co ma 10 dniowego maluszka i mowila mi , ze zwariowac mozna , na szkole rodzenia mowia ze nie smarowac, w szpitalu ze mozna a lekarz u ktorego wczoraj byla zjechal ja ze nie smaruje pepka spirytusem

i to własnie jest najgorsze, ze kazdy bedzie mówił co innego:dry:. I kogo słuchac, nie wiadomo?:szok: trzeba bedzie zdac sie na siebie, bo tak to to by szło zwariowac

Saraa zdobycze fajniusie, a te dzinsy superowe:tak:

Jestem z siebie dumna !!! Właśnie wreszcie zakupiłam łóżeczko i komodę do pokoju mojej księżniczki :) !!! Ale się cieszę. |Przy okazji jeszcze dla siebie majtki poporodowe i wkłądki laktacyjne :)

Saraa sliczne zdobycze:)

Kalcha super ze sie zdecydowalas hehe:) ja jeszcze poczekam z lozeczkiem i wozkiem do konca sierpnia a teraz juz tylko kosmetyki musze kupic i sobie cos do szpitala.

Sara zakupy super śpiworek zajadowy jak nie wiem :)
Olcia bujaczek słodki
Co do pępka mi położna mówiła,że nic z nim nie robić tylko uważać, aby sie nie moczył przy kąpieli i tak tez piszą w poradnikach tych nowszych.
Jedynie gdyby z nim coś się działo jakies zaczerwienienie wokół pępka ropa to odkażać spirytusem czy gencjaną.

reklama
a u mnie na szkole rodzenia połozna mówiła że można moczyć pępuszek i należy go przemywać spirytusem rozrobionym jeden kieliszek spirytusu i pół wody taką dawkę podała teraz już nie wiadomo co robić widzę że każdy ma swoją teorię
a ja już z zakupów mam prawie wszystko takie drobnostki zamówiłam z allegro jutro będzie kurier został nam tylko wózek ale to wydatek na sierpień i już będę gotowa aby przywitać moje maleństwo na świecie

Do góry