reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

tak się zastanawiam od dłuższego czasu czy kupować pościel do łóżeczka czy na razie darować sobie taki zakup a zainwestować w śpiworki ewentualnie kocyki... w sumie poduszka i tak do 12 msc jest niepotrzebna... mam straszny dylemat ... POMOCY ...

Ja na poczatek mam tylko spiworek (moja polozna i pediatra polecaja spiworki) tak gdzies do 6 miesiecy. Dziecko spi opatulone spokojnie , nieodkryje sie i nie zaciagnie kolderki na glowke- czyli ja moge tez spac spokojnie bez zadnych obaw, ze cos sie przydazy w nocy.

nasze łóżeczko stoi już w pokoju i czeka na naszego małego Maciusia
tak właściwie to brakuje nam tylko wózka i kosmetyków dla dzidzi i kilka rzeczy dla mamy do szpitala, a raeszta już czeka
Lozeczko jak marzenie
Zobacz załącznik 259758

A to nasz dzisiejszy zakup Jumper X firmy Tako. Kupiliśmy u producenta w Częstochowie bo mamy niedaleko. Kosztował nas 1100zł ze spacerówką i fotelikiem. Jestem bardzo zadowolona. Wygląda bardzo solidnie i nie jest taki ciężki jak myślałam. Kolor na żywo wygląda lepiej :)
Piekny wozeczek i ciekawy kolorek.
Jak ją spotkam to dokładnie się wypytam i napiszę, bo to już było jakiś czas temu i nie chciałabym czegoś przekręcić :)

Ja też bardzo dużo o jeżdżę samochodem, ale montowanie wózka jest tak szybkie i proste, że damy radę z Adasiem bez adaptera :D

Joasia - ja też na początku miałam Jumpera X upatrzonego, jednak wygrał Jedo :) Bardzo ładny kolorek kupiliście.
Ale tu nie chodzi o ten adapter do montazu siedzonka w samochodzie tylko adaptery do zamontowania siedzonka do wozka.

A ja tez kupilam dzis siedzonko z Haucka Zero Plus. Okazuje sie , ze ma wszystkie wyniki testow bezpieczenstwa ADAC tak jak Maxi Cosi a cenowo o polowe tansze i wyglad tez super.

DSCN4446.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, też z allegro,ale nie pamiętam u kogo. Sprawdzę później, to napiszę

Wózek śliczny! Nie uwierzysz,ale dzisiaj właśnie ponad godzinę oglądałam go i internecie i na allegro:-)

Uwierzę!!! A jak obejrzysz w sklepie to wyjdziesz z tym wózkiem :-D

J
Ale tu nie chodzi o ten adapter do montazu siedzonka w samochodzie tylko adaptery do zamontowania siedzonka do wozka.

A ja tez kupilam dzis siedzonko z Haucka Zero Plus. Okazuje sie , ze ma wszystkie wyniki testow bezpieczenstwa ADAC tak jak Maxi Cosi a cenowo o polowe tansze i wyglad tez super.

Zobacz załącznik 259808

Dokładnie chodzi o adaptery do montażu fotelika w wózku. Nie popadajmy też w skrajność - mówiła, że nie powinno się długo w foteliku tak wozić dziecka, a jak dla mnie jak na chwilę mam gdzieś wyskoczyć to obejdę się bez adaptera :) Muszę ją dorwać i wszystko Wam przekażę! :-)

A fotelik super - i extra, że cenowo też miło dla kieszeni - kolorek bardzo fajny - podobają mi się te kwiatuszki - tak go ożywiają! ;-)

Angelus3376 - śliczne te bodziaki z Drewexu, można wiedzieć czy też na Allegro? :)

Ja ostatnio mam fazę na tą firmę i kupiłam już pościelki, prześcieradła, kocyk, okrycie kąpielowe :) Z wszystkiego jestem bardzo zadowolona!
Znalazłam link: Drewex kolorino Body paski zakładane rozm.56-74 (1066234238) - Aukcje internetowe Allegro

Uwierzę!!! A jak obejrzysz w sklepie to wyjdziesz z tym wózkiem :-D
Problem jednak w tym,że u mnie w mieście nikt nie prowadzi sprzedaży tych wózków i będę się musiała chyba zdać na Twoją opinię albo przejechać np. do Warszawy;-). W każdym bądź razie podoba mi się najbardziej ze wszystkich wózków tego typu,które dotąd oglądałam:-)

Znalazłam link: Drewex kolorino Body paski zakładane rozm.56-74 (1066234238) - Aukcje internetowe Allegro

Dziękuję za linka :)

Problem jednak w tym,że u mnie w mieście nikt nie prowadzi sprzedaży tych wózków i będę się musiała chyba zdać na Twoją opinię albo przejechać np. do Warszawy;-). W każdym bądź razie podoba mi się najbardziej ze wszystkich wózków tego typu,które dotąd oglądałam:-)

Napewno nie będziesz żałowała zakupu! Jest naprawdę super. Ja z czystym serduchem polecam ;-)

szczerze przyznam ze nie rozumiem dlaczego zabroniła kupować adapterów do fotelika
ja nie wyobrażam sobie życia bez wpinania fotelika do stelaża wózka
duzo jeżdze samochodem i dla mnie fotelik jest o wiele przydatniejszy niz gondola
:-)

Dokładnie chodzi o adaptery do montażu fotelika w wózku. Nie popadajmy też w skrajność - mówiła, że nie powinno się długo w foteliku tak wozić dziecka, a jak dla mnie jak na chwilę mam gdzieś wyskoczyć to obejdę się bez adaptera :) Muszę ją dorwać i wszystko Wam przekażę! :-)
Z tego co wiem, to bez adapterow nie zamontujesz fotelika w wozku, no chyba ze kupujesz fotelik Jedo.

Angelus ja jechalam do Lodzi, zeby sprawdzic ten wozek.

Co do spiworkow, to wydaje mi sie, ze sa bezpieczniejsze na pierwsze miesiace.

Z tego co wiem, to bez adapterow nie zamontujesz fotelika w wozku, no chyba ze kupujesz fotelik Jedo.

Angelus ja jechalam do Lodzi, zeby sprawdzic ten wozek.

Co do spiworkow, to wydaje mi sie, ze sa bezpieczniejsze na pierwsze miesiace.

Ale ja nie napisałam, że chcę montować fotelik bez adaptera ;P Hihi ;-) Tylko, że obejdę się bez niego czyli, że wcale nie będę montować fotelika na wózku.

A i jeszcze jedno: miałam się Was spytać o koszulki do szpitala. Czy 2 wystarczą? Wiem, że pewnie zależy to od paru czynników (poród SN lub CC, szpital, itp.). Jestem zupełnie zielona w tej kwestii więc chętnie poznam Wasze opinie.

reklama
powiem tak ja mialam 2 i uwazam ze bylo mi malo rodzilam w maju bylo strasznie goraca pocilam sie po porodzie,do tego mleko mi cieklo(nie wpadlam na to zeby wziac stanik do karmienia ze soba i wkladki)... tym razem wezme 3 sadze ze wystarczy:-)

Do góry