reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

myślę że dwie wystarczą ;-)
ja miałam dwie takie do karmienia (z rozcięciami z boku piersi)
wystarczyły
po porodzie jeśli wszystko ok u nas wychodzi sie w 2 drugiej dobie
w razie jak sie cos przedłuży można wziąć jedną do prania i na drugi dzień przywieżć świeżutką:))

reklama
do szpitala gdzie rodziłam nie wolno było przywozić swoich koszulek, tylko trzeba było nosić szpitalne czyli koszmarne, szorstkie, porozszarpywane...ohydne!!!!!ale ja i tak zabieram swoją, bo przy córce w szpitalu zabrakło koszulek i pozwolono mi nosić swoją....mam nadzieję, że tym razem też założę swoją:tak:
a to parę ciuszków z moich ostatnich allegrowych łowów..

dresik H&M, dwie sukienki i kocyk z grzechotką....nom mam nadzieje, że córa będzie bo co ja zrobie z tymi sukienkami :szok::-D

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 34
  • 1.jpg
    1.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 38
  • 4.jpg
    4.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 38
  • 3.jpg
    3.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 33
Przez weekend przejrzałam przygotowaną "garderobę" dla Malucha i wiecie co się okazało? Że mam mnóstwo ciuszków ale mało co do siebie pasuje... większość dostałam od szwagierki i znajomej i teraz mam wprawdzie pełną szafę ale jak na przykład szukałam jakiegoś całego ubranka do szpitala to nie znalazłam nic sensownego...
Nie polecam więc kupowania pojedynczych części, które potem mogą do niczego nie pasować :-(

do szpitala gdzie rodziłam nie wolno było przywozić swoich koszulek, tylko trzeba było nosić szpitalne czyli koszmarne, szorstkie, porozszarpywane...ohydne!!!!!ale ja i tak zabieram swoją, bo przy córce w szpitalu zabrakło koszulek i pozwolono mi nosić swoją....mam nadzieję, że tym razem też założę swoją:tak:
a to parę ciuszków z moich ostatnich allegrowych łowów..

dresik H&M, dwie sukienki i kocyk z grzechotką....nom mam nadzieje, że córa będzie bo co ja zrobie z tymi sukienkami :szok::-D

śliczne ciuszki, dresik z hello kitty słodziachny i sukieneczki także, ah... jak jak chciałam miec dziewczynkę, i kupowac takie śliczne ciuszki:tak:

U nas na szczęście pozwalają swoje koszule, ale ja nienawidze koszul i mam namiar wziąsc pidżamy, a powiedzcie mi dziewczyny czy w szpitalu mamy cały dzień chodzic w tych koszulach czy można nałożyc swoje ciuszki, jakiś dresik , sorki za głupie pytanie ale kompletnie nie mam pojęcia.

Hausfrau ja też z tego co przeglądałam to nie mam nic np. żeby pasowało, ale znalazłam na allegro bardzo ładne wypraweczki za około 30 zł, powiedzmy są tam body, śpioszki, kaftanik, czapeczka i coś jeszcze, można kupic takie kompleciki w różnych kolorkach i wszystko do siebie pasuje, ja tak zrobie chyba, do szpitala w sam raz , zaraz wrzuce link jak znajde

Ostatnia edycja:
śliczne ciuszki, dresik z hello kitty słodziachny i sukieneczki także, ah... jak jak chciałam miec dziewczynkę, i kupowac takie śliczne ciuszki:tak:

U nas na szczęście pozwalają swoje koszule, ale ja nienawidze koszul i mam namiar wziąsc pidżamy, a powiedzcie mi dziewczyny czy w szpitalu mamy cały dzień chodzic w tych koszulach czy można nałożyc swoje ciuszki, jakiś dresik , sorki za głupie pytanie ale kompletnie nie mam pojęcia.

U nas w szpitalu na ginekologicznym normalnie można chodzić w swoich piżamach a właściwie nie chodzić tylko leżeć plackiem cały dzień (więc wszelkie dresy odpadają) ale już na położniczym jest nakaz zakładania koszul (ze względu na łatwość w badniu po porodzie i przed) do tego jest zakaz leżenia w majtkach zwłaszcza tych ciasnych bo opóźnia gojenie rany. Na sali można normalnie w swoich leżeć ale do porodu to już jedzie się w szpitalnej

U nas w szpitalu na ginekologicznym normalnie można chodzić w swoich piżamach a właściwie nie chodzić tylko leżeć plackiem cały dzień (więc wszelkie dresy odpadają) ale już na położniczym jest nakaz zakładania koszul (ze względu na łatwość w badniu po porodzie i przed) do tego jest zakaz leżenia w majtkach zwłaszcza tych ciasnych bo opóźnia gojenie rany. Na sali można normalnie w swoich leżeć ale do porodu to już jedzie się w szpitalnej

Dziękuje za odpowiedź trochę mi to wszystko rozjaśniłaś, tak więc kupię i pidżamę, i koszule a z tym dresem sobie odpuszczę , tylko kilka ciuchów wezmę na wyjscie ze szpitala.

Tutaj zanalałam takie wyprawki do szpitala dla maluszka pod kolor:
bobo_szyk: _Solidna_WYPRAWKA _62_ Czysta_ BAWEŁNA (1091033282) - Aukcje internetowe Allegro
ŚLICZNA I PRAKTYCZNA WYPRAWKA PASKI R.62 KOLORY (1082808879) - Aukcje internetowe Allegro
warto coś takiego kupywac, niby mam już dużo tych bodziaków i reszty ale tutaj wszystko pod kolor.

Muszę gdzieś poszukac wogóle co trzeba zapakowac w torbę do szpitala, dla siebie i dzidziuszka żeby nie było że czegoś nie mam.

Guusia ja znalazłam w necie blog położnej i tam jest lista potrzebnych rzeczy do szpitala.
Podaje linka.
Lista rzeczy do szpitala dla mamy i dziecka - Blog położnej o ciąży, porodzie i macierzyństwie.

Tylko na te wszystkie listy też trzeba patrzeć z przymrużeniem oka a najlepiej jest zasięgnąć informacji w szpitalu w którym zamierzasz rodzić. U nas np. dla dziecka trzeba zabrać tylko pampersy i ewentualnie chusteczki nawilżane a ubranko potrzebne jest tylko na wyjście... jedno co się zgadza to dokumenty tu absolutnie trzeba mieć wszystko (czasami lepiej mieć za dużo niż miałoby czegoś brakować) bardzo ważne jak dla mnie są też przybory kosmetyczne (ja ostatnio jak jechałam do szpitala zapomiałam o klapkach pod prysznic i szczoteczce do zębów...)

reklama
Tylko na te wszystkie listy też trzeba patrzeć z przymrużeniem oka a najlepiej jest zasięgnąć informacji w szpitalu w którym zamierzasz rodzić. U nas np. dla dziecka trzeba zabrać tylko pampersy i ewentualnie chusteczki nawilżane a ubranko potrzebne jest tylko na wyjście... jedno co się zgadza to dokumenty tu absolutnie trzeba mieć wszystko (czasami lepiej mieć za dużo niż miałoby czegoś brakować) bardzo ważne jak dla mnie są też przybory kosmetyczne (ja ostatnio jak jechałam do szpitala zapomiałam o klapkach pod prysznic i szczoteczce do zębów...)

Z tego co wiem, u nas w szpitalu dzidzia jest w swoich ciuszkach, , ja muszę sobie wszystko spisac do notesu, bo znając mnie napewno czegoś zapomnę, dobrze że szpital mam 10 minut drogi piechota, więc mój S w razie czego będzie kursował do domku wkoło:-)

Do góry