reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Dzięki dziewczyny:-)

anitkos super ciuszki, szczególnie te bodziaki z kołnierzykami, dosłownie jak polówki dla dorosłych. Przyznam sie, ze sie z takimi jeszcze nie spotkałam.
Bodziaki z kołnierzykiem to najbardziej poszukiwany towar w moim przypadku. Potem dokupię jeszcze z długim rękawem. Przy Ani też miałam kilka, na chłodniejsze dni były super, ubierałam je pod koszulki, bluzy z długim rękawem i sweterki, ładnie ten kołnierzyk wyglądał na wierzchu a poza tym, moja Ania taka drobniutka, że bez kołnierzyka miała zawsze taki wielki dekolt w tych sweterkach.

reklama
Zapomniałam jeszcze, do pupy to chyba będzie zależało od dziecka co będzie najbardziej służyło.
Ja na początek skorzystam z tych próbek co dostałam, sudocrem - zgadzam się, że na początek wystarczy małe opakowanie promocyjne, duży który kupiłam stoi do dziś, bo jak miała raz trochę czerwoną pupę to pediatra zleciła taki robiony w aptece na receptę, i ten okazał się rewelacyjny ale stosowałam go wtedy gdy widziałam że zaczyna się coś dziać.
Normalnie to jedyny jaki jej służył to był ten z nivei.

U nas pephanten czasem używaliśmym zresztą przydaje się też do sutków. Teraz myślę o jakimś olejku.
Sudocrem jak już było źle.
Acha dziewczyny nie kupujcie dużego opakowania Sudocremu tego idzie naprawdę mało a jest drogi. Często w szpitalu daja też próbkę.
Taka próbka wystarcza na cały okres pieluchowania. I tak najlepszym lekarstwem i zapobieganiem jest leżenie bez pieluchy.

Ja juz zakupiłam Sudocrem, ale na szczescie mały, bo była promocja w Rossmanie. I z ta próbka ze szpitala, to u nas tez daja, tylko ze dowiedziałam sie jak juz zakupiłam sudocrem.:eek:

ja chyba nie będę kupować na razie żadnych kremów do pupy bo u nas też dają próbkę sudokremu a w razie czego zawsze można wysłać męża do apteki...

Asiek to ci się okazja trafiła.
Ja jakoś nie mam szczęścia do takich okazji.
Co do kremu do pupy dla maluszka to ja z młodszym przerobiłam wszystkie możliwe, gdy w wieku 3 lat dostał jakiegoś uczulenia i pomogło dopiero Elozone i Elobaza są to preparaty typowe na Atopowe Zapalenie Skóry i dopiero po tym mu przeszło a tak od Linomagu po inne cuda nic nie pomagało.
Za niemowlaczka to dla dzieci miałam sudocrem i z nivea krem ochronny do pupci teraz mam próbkę sudocremu i pentacremu i krem ochronny do pupci z Jonhsona.

Co do bodziaków z kołnierzykiem to są superaśne miałam takie dla młodszego synka kupione w lumpku i zapinane na guziczki jak polo do tego zakładałam latem ogrodniczki czy spodenki i mały wyglądał słodko i było mu wygodniej jak w koszulce, która podczas snu sie podwijała na pleckach.
Teraz może z 2-3 takie kupie na lato dla córci.
Do sukienusi bedą w sam raz :)
http://www.allegro.pl/item1057586975_body_z_kolnierzykiem_rozmiar_74_bawelna_100.html
http://www.allegro.pl/item1057959902_mariquita_body_z_kolnierzykiem_74_cm.html
http://www.allegro.pl/item1089579258_body_z_kolnierzykiem_kr_rekaw_74_coolclub_bdb.html

Co do śpiworka do wózka na zimęto ja raczej nie kupię, nigdy nie miałam takowego zawsze starczał kocyk...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry