reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

7ed2c33719[1]..jpgOstatnio wpadl mi ten wozeczek w oko caly komplet wanna, spacerowka i siedzonko niecale 800 zl , tylko czy on jest dobry . Spacerowke Quinny Zapp , na potem mam po synusiu

reklama
małgoś taki co i ci się spodoba i mężowi, koniecznie sprawdź wielkośc gondolki co by za mała nie była, w końcu cała zima przed maleństwem, no i w sklepie wypróbuj jakby się nim manewrowało, podjeżdżało na krawężniki i czy ma dobrą amortyzację :) Jeśli dużo jeździcie samochodem to ważne są gabaryty po złożeniu, no i waga jeśli musisz wciągać gdzieś po schodach ale z tego co pisałas macie domek????

Gaja dziekuje za rade:) tak ja musze pojezdzic po sklepach i na zywo poogladac modele wozkow..wyprobowac..fakt ja duzo jezdze autem i musze radzic sobie sama bo mojego nie ma w tygodniu wiec wozek nie moze byc za duzy co by do baganika wszedl.. a ze schodami nie ma problemu bo mieszkamy na wsi i mamy domek.

ja myslę ż te wózki będa ok są bardzo podobne do jumpera i x landera

hej ja może czymś skromniejszym się podzielę....Dziś w lumpkach znalazłam coś takiego dla mojego maleństwa...i tylko 6zł....
Zobacz załącznik 226882

no to zakup tani i udany :-) super :-)

Gaja dziekuje za rade:) tak ja musze pojezdzic po sklepach i na zywo poogladac modele wozkow..wyprobowac..fakt ja duzo jezdze autem i musze radzic sobie sama bo mojego nie ma w tygodniu wiec wozek nie moze byc za duzy co by do baganika wszedl.. a ze schodami nie ma problemu bo mieszkamy na wsi i mamy domek.

pierwsza podstawowa rzecz wg mnie musi byc lekki,jesli mieszkasz w domku nie ma problemu jesli w bloku noszenie sama z gory razem z dzieckiem masakra
skretne kola zeby wygodnie bylo go prowadzic
duza gondola,bo najlepiej w gondoli do 6 miesiecy

to pierwsze rzeczy jak kupowalam wozek
jak mi sie cos przypomni to napisze

co do wózka to po moim teściei obecnym niezadowoleniu napsizę Ci moje uwagi:tak:
-czy gondola łatwo się wypina ze stelaża bez szarpaniny
-wygodna i duża gondola, dobrze jak ma możliwość regulowania pozycji (u mnie wzwiazku zu lewaniem to było wybawienie)
- na wertepy duuuuuuuuuuuuże koła. Mieszkam w mieście i co z tego jak chodnikisą jakie są i kółkasię blokują,wózek się trzęsie:baffled:
-wygoda w skłądaniu wózka! Mój w sklepie wygladał idealnie ale dopiero potem zuwazyłam jak beznadzijenie się skłąda! Potrzeba jest sporo siły, dwóch rąk, nogi:nerd: i chwilę szarpaniny:sorry2:
- również czy w spaceróce płynnie można zmienić pozycję, czy spacerówka zmienia się do leżącej pozycji ( u mnie z racji sporego wcześniactwa miało to dużeznaczenie)
- oparcie w spacerówce musi być mieciutkie, bez wyczuwalnych drutów itp.
- pojemny kosz na zakupy
- oczywiście torba na pieluchy, ale zawsze można sobie dokupić
- teraz pewnie niek upiłabym wózka z podwójnymi kółkami. Zajmują też sporo miejsca w aucie..wybrałabym np. trójkołowy
- materiał z jakiego jest wykonany i możliwość prania wszsytkich częscie wózka w pralce!!!
- wszelkie zapięcia! W niektórych wózkach dzieckostarsze potrafisamo się odpiać! W moim ja sama ledwo zapinam a o od odpięcie czasem muszę kogos prosić!! Tragedia.
- noi możliwość regulacji wszelkiego co sieda (wysokość rączki, oparcie, szelki, daszek- u mnie daszek potrafisam się odpiąć.
- a i jeszcze! Ten wózek nie ma możliwośc już w spacerówce podparcia nóżekmalucha. Czyli jak Michał mi zaśnie to nogi mu zwisają aż od samej pupy. muszę sznurkami wiązać. Dla mnie takie wiszące nogi to na sam widok cholerna niewygoda!!
- teraz doceniam hamulec ręczny , żałuję że takiego nie mam:no: przy spacerach pogórach i dolinach jak u mnie dużo by odciążył:tak: aha i jak się teraz okazuje! Hamule nożny w moim idealnym wózku puszcza samoistnie jak Michał sie powierci pożądnie!:szok::szok::szok: także warto potarmosić wózkiem w sklepie;-) jak znajdę to wkleje Wam wózek który ABSOLUTNIE ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!a sama posiadam:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry