reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

1.jpg
4.jpg

Powiedzcie mi kobietki, ktory wózeczek lepszy? Pierwszy to oczywiście XT, drugi to XA - oba modele bardzo mi się podobają. XT jest około 150-200 zł tańszy no ale to jedno koło - tyle rożnych opini czytałam na ten temat.. jakie jest wasze zdanie?

Toshi Mutsy tez jest superaśny, no ale ta cena..

Mycha ja osobiście wybieram drugą opcję czyli XA. Nie jestem przekonana do wózków 3-kołowych:no:

reklama
ja tak samo ponoć 3 kołowe są fajne ale praktyczniejsze są na 4 kółka :) no i ja myslę o x lander albo tako jumper :) wpadły mi w oko i mam dylemat który wybrać no ale jest jeszce trochę czasu na decyzję :)

ja tak samo ponoć 3 kołowe są fajne ale praktyczniejsze są na 4 kółka :) no i ja myslę o x lander albo tako jumper :) wpadły mi w oko i mam dylemat który wybrać no ale jest jeszce trochę czasu na decyzję :)

oj nie zgadzam sie z Wami
ja kupilam dla malej qunny buzza,byl i jest swietny,do tej pory mam go w piwnicy,ma 3 lata i nie zniszczony prawie(slady normalnego uzytkowania widac)i dla tego maluszka powoli kolo lipca zaczne go szykowac

Trixi takie wozki fajne,masz racje ,ja mam taka spacerowke(parasolke)na 4 podwojnych kolkach z silvercrossa,ale niestety nie na nasze chodniki,na rowny teren jak najbardziej,na nasze chodniki popmowane kolka tylko

ja też jestem za 4-kołowcami :) Koleżanka miała 3 kołowca niby koła duże a jak była zima to ciągle gdzieś jej te koło skręcało na śniegu i musiała podnosić wózek do góry aby naprostować. Może to ona akurat taki model trafiła ale ja wolę zdecydowanie tradycyjne wózki :) I też tako jumper lub baby merc Q7, nie będę inwestować w wózki za spore pieniądze bo jak znam życie na wiosnę spacerówki mi się zachce ;)

Mycha x lander jest tez super musze przyznac!!!:-) ale berdziej mi sie podoba i jest chyba wygodniejszy w prowadzeniu po naszych drogach jednak 4 kolowy z wlasnego doswiadczenia wiem bo mam po synku 3kolowca i faktycznie jak jest nierowno to moze sie chwiac wrecz na tym jednym kole a wjazd na krawezniki tez niezbyt wygodne!!!! z tym ze ten xlander chyba nie ma pompowanych kol a ja jednak wole z pompowanymi zdecydowanie u mnie narazie mutsy na czele choc drogi :sorry2:

Ja mam xlandera z pompowanymi. No dobra na moje tereny są fajne. Ale ja nieraz spaceruje po polnych ścieżkach, betonowych płytach a w weekendy w ogóle po polach i bezdrożach.
Konstrukcja jest super- wygodna, ruchoma rączka extra. Nadaje się też do jazdy na rolkach- jogging nie bardzo. fajna kieszeń na drobiazgi, kosz też ok. Tapicerka łatwo się czyści nawet z malin.
Wady- siedzisko szerokie ale nie wygodne, mlody nie lubiał w nim zasypiać, pasy niezbyt trzymają- tymek nie miał -problemów zz uciekaniem z wózka. Mamy wersje z niepodnoszonym tym pod stupkami- do zasypiania po prostu tragedia. W lecie w budce mimo "wywietrznika" jest duszno.
Miałam też bebe comforta z piankowymi kółkami Ok na wertepach trawie itp tragedia- ale w mieście....nie ma problemu żeby delikatnie unieść kola nad dziurą, krawężnikiem. Sama wniose po schodach i do autobusu. x-landera z dzieckem w srodku...nie ma szans. w kubełkowym siedzonku, choć nie rozkładał się na płask młodzi zasypiali momentalnie. ale fakt- konstrukcja duzo delikatniejsza- nasz padł

co do 3 kołowców p śniegu wszystkim ciężko cie jedzie.hehe

reklama
hehe a ja z racji ze nie doswiadczona w tej dziedzinie to nie mam bladego pojecia jaki wozek kupic:D

małgoś taki co i ci się spodoba i mężowi, koniecznie sprawdź wielkośc gondolki co by za mała nie była, w końcu cała zima przed maleństwem, no i w sklepie wypróbuj jakby się nim manewrowało, podjeżdżało na krawężniki i czy ma dobrą amortyzację :) Jeśli dużo jeździcie samochodem to ważne są gabaryty po złożeniu, no i waga jeśli musisz wciągać gdzieś po schodach ale z tego co pisałas macie domek????

Do góry