reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

wiecie co? Ogląda.łam ten wózek Tako Jumper X na żywo u nas w dziecięcym i ma strasznie malutką gondolkę, licząc że trzeba będzie tam wsadzić śpiwór i zimę przewozić to ta gondolka starczy max na 5 m-cy :( A szkoda bo strasznie też mi sie podoba :)
I jeszcze alternatywnie ten znalazłam bo ma gondolę 83 cm:
maked_wozek_q_12_31.jpg

reklama
Ja juz poczytalam o butelkach i popytalam w aptece. Zamierzam kupic LOVI z serii aktywne ssanie:

LOVI

smoczek przypomina i wydluza sie, jak sutek mamy :-) zapewnia prawidlowe oddychanie przez nos, redukuje kolke ( ale to chyba wiekszosc redukuje ) i wspomaga niby rozwoj mowy i zgryzu :-)

Poza tym kupilam dzis pake Huggies'ów z serii New born :-) Sa sprzedawane w takich promocyjnych kartonikach razem z chusteczkami nawilzajacymi i czapeczka dla maluszka :-) Maja wkladke z bawelny organicznej. Kupie jeszcze na pewno Pampersy New Baby - bo maja jakis wklad, ktory pochlania luźna kupke i przez to, np. w nocy maluch spi dluzej bo nic nie czuje :-D ale jakos tego nie widze hehe... sprobujemy, zobaczymy :-)

A kochana kupowałaś w zwykłym carefforze czy w tym expres???

Dziewczyny jestem taka podjarana! :-D Udało mi się kupić na allegro fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix - nowiutki z metkami - za 399 zł. - juz z przesyłką :-) Chciałam Citi, ale różnica wyniosła mnie tylko 54 zł. Wklejam zdjęcie :) Może i o innym kolorze marzyłam, ale przy takiej cenie nie ma co wybrzydzać! :-D

CabrioFix-Tango-Red.jpg

Ostatnia edycja:
Marta a tam kolor... ten jest calkiem ładny także ciesz się że tak tanio ci się udało kupić!!

Gaja no wlaśnie także przemyśl jeszcze raz ten zakup, niema co wpakowywać się w małe gondole przez okres zimowy. Ze spacerówką wyjedziesz dopiero w kwietniu, także do tej pory musi ci wystarczyć.. ten ze zdjęcia rzeczywiście ma bardzo ładniutki kolorek ;)

Moniagryc kurna tak mi narobiłaś ochotę na ten czerwony kocyk że chyba sobie go też kupię, będzie mi fajnie pasował bo wózek mam też czerwony. Do tego dokupie sobie od tego sprzedawcy ręczniki kąpielowe z kapturkiem w dwupaku, bo mi się te rożowe bardzo podobają, a 25 zł. za dwa to strasznie mało ;)
*Bobas*__ 2-pak__ OKRYCIE kąpielowe z kapturkiem (1082273395) - Aukcje internetowe Allegro

Co do tych podgrzewaczy to moje zdanie jest takie, niema co wyprzedzać faktów - ja przy Hubercie tez kupiłam podgrzewacz i ani razu go nie użyłam bo karmiłam piersią, przy tej opcji podgrzewacz jest wogóle nie potrzebny.
Chyba że nastawiacie się na sztuczne karmienie ?? Dokupić zawsze takie coś można, a teraz lepiej skoncentrowac się na rzeczach bardziej niezbędnych ;)

A kochana kupowałaś w zwykłym carefforze czy w tym expres???

Carefour supermarket :-) Nie wiem, czy to jest expres - chyba nie. W ogole mialam taki kupon rabatowy do tej paczuszki na 30 % znizki, ale okazalo sie, ze on dziala tylko w wybranych hipermarketach. Stad tez dowiedzialam sie, ze w moim miescie jest tylko supermarket :-)

Gaja fajny kolorek tego wozeczka taki neutralny, i dla chłopca moze być i dla dziewczynki. Tym bardziej dla mnie, bo plci dzidziusia nie znam.

Marta super fotelik Ci sie trafił, a kolor czerwony tez fajniusi.

DSCN4438.jpgDSCN4439.jpgPochwale sie moimi dzisiejszymi zakupamiDSCN4437.jpg

Dla mam ze Szkopolandii w C&A jest mega wyprzedaz. I KIK ma takie kocyko-kolderki jw. po 6,99 sa naprawde mieciutkie i cieple.

Saraa - superowe! Fajnie macie z tymi wyprzedażami!

Marta - fajny fotelik i kolor też, ja akurat bardzo lubię czerwony!

Gaja - fajny wózek, w naturalnych uniwersalnych barwach, podoba mi się ;-)

reklama
Co do butelek kupiłam jedną 260ml z aventu i jedną lovi 150ml taką samosterylizującą się tzn. w mikrofali :) jak kupowałam podgrzewacz z aventu to butelkę 150ml była gratis. Znajoma lekarka poleciła też laktator z aventu i kupiłam taki z pojemnikami z systemem avi czy jakoś tak się to nazywa i tam też są dwa zestawy ze smoczkiem do nakręcenia na te pojemniki.

Mam nadzieję, że będę karmiła piersią i ten laktator się przyda. W razie czego zawsze można odsprzedać :)

Do góry