reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Znów mi wywalilo posta :-(.

Co sądzicie o wózku Jedo Fyn? Oglądałam go dzis na zywo i mam bardzo pozytywne odczucia. Duża gondola (u nas absolutny mus), super kolory, amortyzacja, przekładana rączka i pompowane kola. Zestaw 3w1 tańszy o kilka stowek od xlandera, o którym dotąd myśleliśmy, no i ładniejszy ;-).

Chyba kupimy wózek nowy, mój tata bardzo poczuwa się (Dygotkaa, jak u Ciebie :-)) i twierdzi, że jego pierwszy wnuk nie będzie jeździł w używanych. Mamy więc pole do popisu, bo dziadkowie zapewne nam nieco pomogą.

reklama
Moj stojak do wanienkę sie kurzy w piwnicy ;) w łazience miałam cieplutko a poza tym nie dalabym rady nosic jej wypełniona woda, moj maz tez ;)

Ostatnia edycja:
dygotka a ja właśnie odwrotnie :D spacerówka musi być dobra , a gondola - tu przeżyje, jakoś wymagań nie mam specjalnych, poprzednio myślałam odwrotnie

Anulka fajny, dużo po moim osiedlu takich jeździ :-)

Szaj miałam go, fajna gondolka, super się prowadzi, koła nie do zdarcia na śniegu itp. ale spacerówka poległa - ogolnie super, ale podnóżek za krótki i mi się prawie roczniak nie mieścił!!! :baffled: nogi miał na boki bo jak oparł podeszwa stop to nie było szans na prosto.. ma przekładaną rączke? wow! no to może faktycznie coś ulepszyli jeszcze :-)

Lei to jak nie znajde stojaka to kupię od Ciebie hehehe bo mam duzą wanienkę - 102 cm chyba a te teraz są mniejsze i stojaki krótsze ;-) my kąpiemy w pokoju bo łazienka mała

super macie z tym, że pomogą Wam :-)

Aha przepraszam dziewczyny, przecież nie wszystkie maja wannę, nie pomyślałam! :zawstydzona/y: Ja tez mam mała łazienkę ale wanienkę do wanny wkładałam i jakoś sie mieściłam :)

Ostatnia edycja:
Ja dla Antosia miałam Xlander Xq 3in1 z fotelikiem Maxi Cosi Cabrifix. Ale go sprzedałam, bo jak Antoś był większy to spacerówka była juz bardzo ciężka! Ogólnie wózek bardzo fajny. Teraz będę kierować się wagą i jak na razie po obejrzeniu na żywo bardzo
Podoba mi się Mutsy Evo. Jedyny minus to ta trochę mała budka w spacerówce i śmieszny kosz na zakupy! Ale wózek prezentuje się super, swietnie sie prowadzi i jest przede wszystkim lekki :) ImageUploadedByForum BabyBoom1411254062.797434.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1411254062.797434.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1411254062.797434.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 82
wow, ale szalejecie juz z zakupami, mu bylismi niestandardowi i wywprawke mamy uniwersalana zeby 2x nie kupowac czyli bialo, zolta,szara, wozek - poniewaz do konca mielismy niespodzianke mamy niebieski :) choc pierwsza urodzila sie corka.
Co do wozkow, ja wiedzialam ze nasze dziecie bedzie duze, wiec szukalam wozka z jak najwieksza gondola i duzo spacerowka i zdecydowalismy sie na emmaljunge, ja ja strasznie lubialam, choc lekka nie jest i duzo miejsca zajmuje. Jak mala skonczyla 2 latka a nadal spala w dzien czesto na spacerach to zdecydowalismy sie na baby juger city, super wozek, lekki, zwrotny, rozklada si ena plasko i moja 104 cm 3 sie do spacerowki jeszcze miesci - polecam.
Z racji ze termin porodu mamy na kwiecien, wiec pewnie z 2-3 miesiace dzieci pojezdza w fotelikach a pozniej planuje przelozyc juz do ww spacerowki, bo gondoli na lato nie chce i mam nadziej ze sie bez niej obedziemy, a na zime dzieci juz beda duze,ponad pol roku, wiec niektore pewnie sie i do gondoli nie zmieszcza.
Powodzenia przy zakupach!!!!!!!!!!!
Jedo Fyn, przy zakupie pierwszego wozka tez bralimsy pod uwage, ale trafilismy na fajna promocje emmaljungi i na nia sie zdecydowalismy.

Nadzieja czy ja,dobrze przeczytałam? Chcesz zamiast gondoli wozić w foteliku samochodowym? Po pierwsze bardziej dziecku gorąco nz w gindoli po 2 - jezeli nie masz fotelika z możliwością rozłożenia oparcia na plasko to nie wolno trzymać w tym ustrojstwie dziecka dluzej niż 2 h dziennie.

Patinha ja miałam ten wózek przy Antku i sprawdził się super. Fakt że spacerówka ma mały daszek ale ja dokupiłam taki daszek z filtrem UV z firmy Sunshine Kids i było super.

Teraz mamy spacerówkę z Britax B-agile i jest boska.

Obecnie szukamy gondoli dla maluszka i ciężko się zdecydować. Podoba mi się Bebetto Silvia i X lander X city ale to musze na żywo zobaczyć. W ostateczności wrócę do Mutsy Evo :-)

nadzieja wiesz, że wszyscy rehabilitanci, ortopedzi i pediatrzy zalecają MAX 2.5 GODZINY W FOTELIKU??? to źle wpływa na kręgosłup dziecka, serio.

a widziałyście wózkach chicco ??

reklama
Ja tez bym w foteliku dziecka nie woziła na spacery. Maluszek to ginie w foteliku i taki powykręcany, do tego plecki się pocą. Max do godziny trzymałam Antosika jak gdzieś jechaliśmy i potem przerwa na chwilę. Nie ma to jak gondola. Wygodnie dziecko leży nie poci się tym bardziej nasze kwietniowe maluszki.

Doliores nic mi o wózkach Chicco nie wiadomo nikt nie miał wśród znajomych.

Do góry