reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

dygotka taki sam tylko inny wzór i serio maluch mi się pocił pod głowką :/ nie wiem o co kaman z tym było :/ to mi się podoba:
Zobacz załącznik 644477
nie wiem tylko jak z tapicerką tego, bedę musiała zmacac wszystko na zywo i pozamawiac najwyżej w sieci :-)

Lei ja też butle TT bez rurki i były spoko

z chustami jestem zielona , nie wiem nic hehe

reklama
Doliores ten mój leżaczek to taka bawełna nic sztucznego tyle ze jak Antek był malutki to musialam kocyk podkładac bo sie gubił i jakis taki powyginany był :confused:

Dziewcztyny co wam sie jeszcze sprawdziło przy maluszkach ?

jakies bajery patenty ?

Hmm..kosz na pieluchy, krzesełko do kąpieli, adapter do wozka (ja tych nosidel od 3w1 nie uznaje), isofix, lusterko zeby widzieć malucha w aucie, spiochy z zakładkami na rączki (zeby sie nie drapalo), wkładki laktacyjne Johnson. To moje hity :-D I Sab Simplex na kolki!

Ostatnia edycja:
Lei ten kosz na pieluchy sie sprawdza ?
ja krzesełka nie uzywałam za to kąpalismy Antosia w wiaderku :-) super sprawa.

Niedrapki nie były nam potrzebne bo mały sie nie drapał po prostu.

Wkładki potwierdzam dla mnie te z Jonsons były najlepsze:-D

Anulka niezły bajer a jaki drogi:szok:

Sprawdza sie ale ostatnio po kilku kupach oprozniam bo mała je juz wszystko takze wiecie..ale i tak wole to niż kupę w kuble i smrodek za każdym razem jak cos wrzucam.

Aha dodam tylko, ze w zeszłym roku udało mi sie kupić kilka (tyle ile było w sklepie) kublow w super cenie z 4 wkładami i sprzedałam te kosze z jednym wkładem takze wkłady miałam za darmo. Bo tak w dziecięcym to ok 8€ kosztują, duzo moim zdaniem.

Wiaderko :) tez fajna sprawa, Viki tez lubiła i ja tez bo było wygodnie jak sama musiałam kąpać. Ale wanienkę tez miałam. A do wanny takie krzesełko na przyssawkach to tez fajna sprawa jak dziecko nie siedzi stabilnie.

Ostatnia edycja:
I jak się ma wannę :) moja jak bylam sama myłam na rece pod kranem

Niedrapek nie używałam. Mogą się nie drapala. A nie lubiła być skrępowana. I otulana tez nie wiec otulacxki tak zachwalane u mnie sie nie sprawdzily.
Na kosz szkoda mi bylo kasy. Mam specjalnie na pieluchy w łazience jeden i o ile te pierwsze dziecięce są ok, tj nie śmierdzą zbytnio to przy rozszerzaniu diety zaczyna się hardcore.... I wtedy zbawieniem są woreczki na pieluszki.

O tak woreczki na pampersy sa idealne pochlaniaja zapachy rewelacyjnie..
Wkladki laktacyjne dla mnie obojetnie jakiej firmy z tym ze wiem ze na bank kupie masc na sutki i to koniecznie! Mialam tak poranione ze az do krwi.
Niedrapek tylko w szpitalu uzywalam. Przydal sie fotelik do karmienia hustawka nie przydala sie... bujaka nie mialam wsadzalam czasami do nosidelka a pozniej do fotelika do karmienia...
Wiem jedno musze miec wieksza torbe podreczna dla dziecka bo ta moja na wozek to wypchana byla jak nie wiem.
Z laktatorem dam sobie spokoj tak samo z podgrzewaczami i wyparzaczami nawet w rossmanie widzialam specjalny plyn do mycia butelek heh

Woreczki na pieluchy tez używam ale obecnie smrodki Antka i tak czuć.
My otulaczkow i rożkòw nie używaliśmy.
Teraz na pewno kupię karuzele do łóżeczka na pilota bo gania i nakręcić co chwila to masakra.

Mnie się sprawdziła maść Medela Purelan super goila sutki droga ale wydajna i warto.
A i jeszcze nakładki na sutki do karmienia zbawienie dla poranionych cucuchòw

reklama
Ta maść z medali faktycznie super, ja miałam próbkę od położnej czy ze szpitala i mi wystarczyła jedna bo kest wydajna, wystarczy kropelka.

Mi mi wszystkie wkładki przeciekaly z wyjątkiem wlasnie j&j.

A płyn do butelek używam taki z nuka ale ja co do płynów to mam hopla bo uważam, ze to trucizna i swoje naczynia płuczę po sto razy ;)

Jeszcze dostałam od przyjaciółki fajna rzecz. Taka kule grający świecącą z Chicco. Moja mała ja uwielbiała!

Ostatnia edycja:
Do góry