reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Są też foteliki od 0 do 18 kg, można je montować albo przodem, albo tyłem. Ja mam taki, ale na razie nie używamy, bo jest za bardzo siedzący.

Wiem, ale w crashtestach wypadają niestety średnio :eek:
Ja doszłam do wniosku, że chcę kupić jeden a porządny (czytaj bezpieczny) - myślę o takim w przedziale 9-36kg JUŻ JEST!!! SUPER FOTELIK KIDDY LIFE PRO 9-36KG ! (227882162) - Aukcje internetowe Allegro
Muszę jednak mocno tę sprawę przemyśleć, bo cena odstraszająca ;-)

reklama
Agutek, gdzieś czytałam, że waga dziecka ma znaczenie dla bezpieczeństwa. Czyli nie powinno się przewozić dziecka o wadze niższej niż 9 kg w foteliku od 9 kg. Z resztą wszystkie testy na pewno były przeprowadzane na modelach mieszczących się w tej wadze. Trochę nie po polsku to napisałam ;-).

Agutek, gdzieś czytałam, że waga dziecka ma znaczenie dla bezpieczeństwa. Czyli nie powinno się przewozić dziecka o wadze niższej niż 9 kg w foteliku od 9 kg. Z resztą wszystkie testy na pewno były przeprowadzane na modelach mieszczących się w tej wadze. Trochę nie po polsku to napisałam ;-).

Rozumiem ;-)
Właśnie dlatego mam zgryz co robić, bo trochę późno na fotelik 0-13, a za wcześnie na 9-18/36, a 0-18 średnio wypadają w testach bezpieczeństwa :baffled: No po prostu nie mogę kupić auta dopóki nie osiągnie tych 9kg i tyle :-p:-D:rofl2:

Przy opisach fotelików od 9kg napisane jest właśnie często, że "od 9kg lub od 9 miesiąca życia".

Tak wiem :tak:Wg tego portalu wybieram swoje typy.
Chodziło mi jednak o taką opinię użytkownika ;-)
Czesc

my mamy fotelik Rommera, ten od 0 do 13kg,
Piotrusiowi w nim chyba wygodnie, bo zawsze spi, jak jedziemy,
jako jedyny ma wzmocnienia po bokach, jest masywny, ale przez to ciezki.
Takze nie nosimy go w nim, tylko zabieramy ze soba nosidełko takie na brzuch i tata nosi malucha.

my juz nosidelka wynieslismy na dstrych razem z gondola i wanienka . nawet nie wiem jakiej firmy fotelik mamy ale mamy tez 9-18 jak sie nie myle. jest duzy masywny i ma 4 poziomy siedzenia wiec jak niuniej przysypia to zaraz go kladziemy.
Tristam juz prawie osiagnal 9 kilo wiec juz mu wolno:-) a poaztym nosidelko juz bylo za male.
wogule niuniek tak urusl ze ciuszki na 9 miesiecy nosi . no ta rozmiarowka troche sie rozni od polskiej wiec nie powiem wam na ile cm.

reklama
Blueberry a jaką miałaś chustę i czy się sprawdziła? Moja koleżanka będzie niedługo rodzić i właśnie zastanawia się nad kupnem.

Do góry