reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Są też foteliki od 0 do 18 kg, można je montować albo przodem, albo tyłem. Ja mam taki, ale na razie nie używamy, bo jest za bardzo siedzący.

Wiem, ale w crashtestach wypadają niestety średnio :eek:
Ja doszłam do wniosku, że chcę kupić jeden a porządny (czytaj bezpieczny) - myślę o takim w przedziale 9-36kg JUŻ JEST!!! SUPER FOTELIK KIDDY LIFE PRO 9-36KG ! (227882162) - Aukcje internetowe Allegro
Muszę jednak mocno tę sprawę przemyśleć, bo cena odstraszająca ;-)

reklama
Agutek, gdzieś czytałam, że waga dziecka ma znaczenie dla bezpieczeństwa. Czyli nie powinno się przewozić dziecka o wadze niższej niż 9 kg w foteliku od 9 kg. Z resztą wszystkie testy na pewno były przeprowadzane na modelach mieszczących się w tej wadze. Trochę nie po polsku to napisałam ;-).

Agutek, gdzieś czytałam, że waga dziecka ma znaczenie dla bezpieczeństwa. Czyli nie powinno się przewozić dziecka o wadze niższej niż 9 kg w foteliku od 9 kg. Z resztą wszystkie testy na pewno były przeprowadzane na modelach mieszczących się w tej wadze. Trochę nie po polsku to napisałam ;-).

Rozumiem ;-)
Właśnie dlatego mam zgryz co robić, bo trochę późno na fotelik 0-13, a za wcześnie na 9-18/36, a 0-18 średnio wypadają w testach bezpieczeństwa :baffled: No po prostu nie mogę kupić auta dopóki nie osiągnie tych 9kg i tyle :-p:-D:rofl2:

Przy opisach fotelików od 9kg napisane jest właśnie często, że "od 9kg lub od 9 miesiąca życia".

Tak wiem :tak:Wg tego portalu wybieram swoje typy.
Chodziło mi jednak o taką opinię użytkownika ;-)
Czesc

my mamy fotelik Rommera, ten od 0 do 13kg,
Piotrusiowi w nim chyba wygodnie, bo zawsze spi, jak jedziemy,
jako jedyny ma wzmocnienia po bokach, jest masywny, ale przez to ciezki.
Takze nie nosimy go w nim, tylko zabieramy ze soba nosidełko takie na brzuch i tata nosi malucha.

my juz nosidelka wynieslismy na dstrych razem z gondola i wanienka . nawet nie wiem jakiej firmy fotelik mamy ale mamy tez 9-18 jak sie nie myle. jest duzy masywny i ma 4 poziomy siedzenia wiec jak niuniej przysypia to zaraz go kladziemy.
Tristam juz prawie osiagnal 9 kilo wiec juz mu wolno:-) a poaztym nosidelko juz bylo za male.
wogule niuniek tak urusl ze ciuszki na 9 miesiecy nosi . no ta rozmiarowka troche sie rozni od polskiej wiec nie powiem wam na ile cm.

reklama
Blueberry a jaką miałaś chustę i czy się sprawdziła? Moja koleżanka będzie niedługo rodzić i właśnie zastanawia się nad kupnem.

Do góry